Tuesday, November 7, 2017

6 – 11– 2017

-  Όσοι Βρετανοί και Αμερικάνοι είχαν γίνει μέλη στο fan club των Beatles τη δεκαετία του 1960, λάμβαναν ένα πολύ σπέσιαλ δώρο κάθε Χριστούγεννα: ένα flexi disc με αποκλειστικές εορταστικές ηχογραφήσεις των Σκαθαριών, γεμάτο με τραγούδια και με χαρμόσυνα μηνύματα στο κλίμα των ημερών.
Το πρώτο από αυτά τα ειδικά singles ήταν το The Beatles' Christmas Record του 1963, ενώ τελευταίο ήρθε το Happy Christmas 1969 -για το 1970, οι fans έλαβαν ένα βινύλιο όπου είχαν συγκεντρωθεί όλες οι ηχογραφήσεις των 7 συνολικά flexi discs (τιτλοφορούμενο From Then To You στη Βρετανία και The Beatles' Christmas Album στις Η.Π.Α.). Τα singles αυτά και οι αντίστοιχες βινυλιακές συλλογές κυνηγήθηκαν έπειτα πολύ, τόσο από συλλέκτες, όσο και από αφοσιωμένους fans των Beatles και συχνά ξοδεύτηκαν σεβαστά ποσά για την απόκτησή τους.
Τώρα, ήρθε ο καιρός να μαζευτούν όλες εκείνες οι ηχογραφήσεις σε ένα box set, το οποίο θα λέγεται Happy Christmas Beatle People! The Christmas Records και θα κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου.
Το κουτί θα περιλαμβάνει 7 βινυλιακά singles 45 στροφών με το αρχικό artwork που κοσμούσε τα flexi discs, ενώ θα υπάρχουν επίσης τα National Newsletters που ταχυδρομούσαν τα Σκαθάρια στους οπαδούς τους κατά τη δεκαετία του 1960, καθώς κι ένα 16σελιδο booklet γεμάτο κείμενα και σημειώσεις από τις ηχογραφήσεις των χριστουγεννιάτικων singles.
 
-  Το Spotify έχει σίγουρα μπει δυναμικά στη ζωή κάθε μουσικόφιλου τα τελευταία χρόνια, συχνά μάλιστα ακόμα και ανακοινώσεις νέων τραγουδιών από διάσημα ονόματα παραπέμπουν εκεί για την πρώτη ακρόαση.
Πόσοι όμως τελικά το χρησιμοποιούν ενεργά;
Μέχρι τώρα το τοπίο ήταν μάλλον ομιχλώδες, με δεδομένο ότι υπάρχει πολύς κόσμος που το χρησιμοποιεί στη δωρεάν μορφή του.
Τώρα, ένα ρεπορτάζ από το Reuters έρχεται να δώσει την απάντηση: σύμφωνα με στοιχεία τα οποία καλύπτουν μέχρι και τον Μάρτη του 2017, το Spotify έχει περίπου 60.000.000 χρήστες σε όλον τον πλανήτη, που πληρώνουν σε μηνιαία βάση για να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του.

Το ρεπορτάζ δείχνει μάλιστα ότι το Spotify κέρδισε περίπου 10.000.000 συνδρομές από τα μέσα του 2016 και μετά, με το συνολικό νούμερο να το καθιστά τη μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming υπηρεσιών παγκοσμίως -η 2η Apple Music βρίσκεται μακράν πίσω, έχοντας γύρω στους 27.000.000 χρήστες.
Το δε μέλλον δείχνει ακόμα πιο λαμπρό, αφού επίκειται μια συμφωνία μεταξύ Spotify και Merlin (ατζέντηδες που εκπροσωπούν τα ψηφιακά δικαιώματα διάσημων ανεξάρτητων εταιριών σαν την XL, τη Warp και τη Domino), η οποία αναμένεται να πείσει ακόμα περισσότερους μουσικόφιλους να αγοράσουν μια μηνιαία συνδρομή.
 
-  Ο Denis O'Regan προανήγγειλε αυτές τις μέρες ένα καινούριο βιβλίο για τον David Bowie, γεμάτο με αδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες από το διάστημα της Serious Moonlight περιοδείας του 1983, την οποία και είχε ακολουθήσει ως επίσημος φωτογράφος. Ήταν η περιοδεία υποστήριξης του Let's Dance, μίας δουλειάς του Δούκα που βρήκε ιδιαίτερη απήχηση στο πλατύ κοινό (Βρετανία #1, Η.Π.Α. #4). «Όλα είχαν πάει υπέροχα τότε για τον Bowie, το άλμπουμ, οι κριτικές, οι συναυλίες», θυμάται ο O'Regan, «ήταν ένας πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος».
 Το βιβλίο θα βγει σε περιορισμένη έκδοση 2.000 αντιτύπων τον Μάιο του 2018 (σύμπραξη της Moonlight Books του O'Regan με την Penguin), συνοδεία φύλλων με χειρόγραφους στίχους, φύλλων με setlists για τις διάφορες εμφανίσεις, αποκόμματα εισιτηρίων και άλλα memorabilia.
Ίσως όμως το πιο ενδιαφέρον bonus να είναι το 12ιντσο picture disc το οποίο θα συνοδεύει την έκδοση, που θα περιλαμβάνει τα τραγούδια "Let's Dance" και "Ricochet" με νέο mastering του Nile Rodgers -η πληροφορία θεωρείται αξιόπιστη, καθώς την έγραψε η Guardian.
Όπως γίνεται βέβαια κατανοητό από όλα αυτά τα ενδιαφέροντα, το κόστος του βιβλίου θα είναι σημαντικό. Η ανακοίνωση λέει μάλιστα ότι κάθε αντίτυπο θα πωλείται για (περίπου) 3.500 ευρώ(!!!), κάτι που οπωσδήποτε γεννά σημαντικά ερωτήματα για το σε ποιους απευθύνεται, όσο και αν διευκρινίζει ο O'Regan ότι ο Bowie ήταν ενήμερος για την έκδοση και σκόπευε να υπογράψει ιδιοχείρως τα αντίτυπα, πριν πεθάνει.
Για τους ...πτωχούς, θα υπάρξει μια πιο μικρή (και αναλόγως φτωχότερη) έκδοση, η οποία θα εμφανιστεί το φθινόπωρο του 2018.

-  Καθώς είμαστε πια περίπου 1 μήνα μακριά από τον νέο και πολυαναμενόμενο δίσκο των U2, οι Ιρλανδοί σούπερ σταρ κορυφώνουν το promo δημοσιεύοντας ένα ακόμα φρέσκο τραγούδι.
Ο λόγος για το "Get Out Of Your Own Way", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.
Το κομμάτι είναι ένα ακόμα δείγμα γραφής από το άλμπουμ Songs Of Experience, το οποίο έρχεται 3 χρόνια μετά το Songs Of Innocence.
Η έκπληξη στο "Get Out Of Your Own Way" έρχεται στο φινάλε, καθώς το κομμάτι «σβήνει» με ένα spoken word, το οποίο εκφέρει ο ...Kendrick Lamar!

NEW ALBUMS

-  AUTOBAHN – The moral crossing

Από το Leeds σε post punk ήχο.

-  ShamirRevelations

Νέα house disco δουλειά για τον Αμερικανό.

-  Stereophonics Scream above the sounds

Οι βετεράνοι πια του βρετανικού ροκ σε αξιοπρεπή δίσκο!

-  Shed ShevenInstant pleasures

Από την παλιά φουρνιά της Brit pop επιστρέφουν στη δισκογραφία…

-  Sam Smith – The thrill of it

Λίγο η δυνατή φωνή του , λίγο ο εμπορικός ντόρος τον κάνουν από τους δίσκους που θα συζητηθούν.

-  Maroon 5 – Red pill blues

Άλλη μια εμπορική ποπ δουλειά.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Β. R. M. C . – Little thing gone wild

-  Ezra Furman – Love you so bad

-  Gorillaz – Garage palace

-  Kid rock – Tennessee mountain T

-  Maroon 5 – wait

-  Mikky Ekko - Light the way

-  Miya Folick – Give it to me

-  Paloma Faith – guilty

-  Rhye – Taste

-  U2 – Get out of your own way

- Vance Joy – Like gold


Single of the week
Ride Pulsar


Θα μπορούσε άνετα να είναι μέσα στον τελευταίο δίσκο αυτό το ανέκδοτο νέο τραγούδι τους.

No comments: