Tuesday, November 21, 2017

20 – 11– 2017

 -  Φεύγοντας από τη μεγαλειώδη του συναυλία στην Αθήνα, ο Nick Cave είχε έναν πονοκέφαλο προς επίλυση: τις επικείμενες συναυλίες του στο Ισραήλ, όπου τον ίδιο και τους Bad Seeds τους περίμεναν δύο sold-out βραδιές στο Τελ Αβίβ. 
Έδωσε λοιπόν μια συνέντευξη Τύπου, στην οποία μίλησε για την επιστολή που έλαβε από τους αυτοαποκαλούμενους Καλλιτέχνες για την Παλαιστίνη -τον Roger Waters, αλλά και τον Thurston Moore, τον Tunde Adebimpe των TV On The Radio και άλλους- που του ζητούσαν να ακυρώσει τις εμφανίσεις στο Ισραήλ, ως δήλωση στήριξης υπέρ των Παλαιστινίων.
«Το σκέφτηκα πολύ», είπε ο Cave, «αλλά εν τέλει τηλεφώνησα στους ανθρώπους μου και τους είπα ότι θα παίξουμε και στο Ισραήλ». Και εξήγησε ότι τον ενόχλησε αυτή «η απόπειρα bullying και λογοκρισίας», όπως τη χαρακτήρισε, γιατί «δεν είναι δυνατόν όποιος αποφασίζει να παίξει στο Ισραήλ να πρέπει να περάσει πρώτα από τον δημόσιο εξευτελισμό που του επιφυλάσσουν ο Roger Waters και η υπόλοιπη κομπανία του».
Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Παλαιστινιακής Καμπάνιας για Ακαδημαϊκό και Πολιτισμικό Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ, η οποία κατηγόρησε τον Cave δημοσίως ότι προσφέρει ένα δώρο προπαγάνδας στην ισραηλινή κυβέρνηση: «Σε ευχαριστούμε Nick Cave», είπαν ειρωνικά, «γιατί κατέστησες σαφές ότι το να δοθεί μια συναυλία στο Τελ Αβίβ δεν είναι απλά ένα μουσικό γεγονός, μα μια πολιτική και ηθική απόφαση, να σταθείς με τον καταπιεστή ενάντια στον καταπιεσμένο».


-  Στο αγαπημένο του σπορ «ρίξε λάδι στη φωτιά» επιδόθηκε και πάλι ο Morrissey αυτές τις μέρες, μιλώντας στο site του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
Εκεί, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πρόσφατο τσουνάμι υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης στη βιομηχανία του θεάματος, έσπευσε μεν να ξεκαθαρίσει ότι καταδικάζει κάθε μορφή τέτοιας παρενόχλησης, με τον αστερίσκο όμως ότι ο ορισμός της «παρενόχλησης» στους μοντέρνους καιρούς μας μπορεί και να είναι αμφίβολος.
Αναφερόμενος μάλιστα ειδικά στο θέμα του Kevin Spacey, δήλωσε ότι «από όσο ξέρω, ήταν στην κρεβατοκάμαρα με έναν 14χρονο: ο Kevin Spacey ήταν 26, το αγόρι 14. Αναρωτιέται κανείς πού βρίσκονταν οι γονείς του αγοριού. Κι αναρωτιέται κανείς αν το αγόρι δεν ήξερε τι θα συνέβαινε». Συνέχισε δε τονίζοντας ότι κατά τη γνώμη του η επίθεση στον Spacey ήταν αχρείαστη, καθώς «όταν πας στην κρεβατοκάμαρα κάποιου, δεν γίνεται να μην ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει».
Αλλά ακόμα πιο εμπρηστική ήταν εν τέλει η δήλωσή του ότι «αν όποιος αυτοαναφέρεται ως θύμα απολάμβανε τελικά μιας σπουδαίας καριέρας, δεν πρόκειται ούτε καν να το συζητούσε».

-  Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον αδερφό του George Young -πάλαι ποτέ κιθαρίστα των Easybeats και παραγωγό των AC/DC- πέθανε και ο Malcolm Young, μόλις στα 64 του χρόνια.
Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε η ίδια η οικογένεια του, επισημαίνοντας ότι πέθανε ήσυχα στο κρεβάτι του, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του.
Γεννημένος στη Σκωτία, όπως και τα αδέρφια του, ο Malcolm Young πολιτογραφήθηκε Αυστραλός όταν η οικογένεια πήρε τον δρόμο της μετανάστευσης για το Σίδνεϊ, το 1963 -πίσω στη Γλασκώβη έμεινε μόνο ο μεγαλύτερος από όλα τα αδέρφια, ο Alex Young (1938-1997), ο οποίος επίσης έμελλε να ασχοληθεί με τη μουσική.
Ο Malcolm Young συνίδρυσε τους AC/DC το 1973, σε ηλικία 20 ετών, μαζί με τον αδερφό του Angus. Και, εξαιρουμένου ενός μικρού διαλείμματος το 1988, όταν αναγκάστηκε να λείψει από το μεγαλύτερο μέρος της Blow UpYour Video παγκόσμιας περιοδείας προκειμένου να αντιμετωπίσει το σοβαρό του πρόβλημα με τον αλκοολισμό, έμεινε στη μπάντα ως το 2014
, αποτελώντας κινητήριο δύναμη, τόσο ως μουσικός, όσο και ως δημιουργός.
Το 2014, ωστόσο, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη μπάντα και την ενεργό δράση, έχοντας διαγνωστεί με σοβαρή άνοια: σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, είχε χάσει ολότελα τη βραχυπρόθεσμη μνήμη του. Αργότερα, ο Angus Young θα επιβεβαίωνε ότι ο αδερφός του είχε αρχίσει να έχει προβλήματα ήδη πριν αρχίσουν να ηχογραφούν το άλμπουμ Black Ice(2008). «Συνέχισε ωστόσο να είναι σε όλα μαζί μας», τόνισε, «μέχρι πραγματικά τη στιγμή που δεν μπορούσε άλλο». Τη θέση του πήρε, με τις ευχές του, ο ανιψιός του Stevie.
Η είδηση του θανάτου του, σκόρπισε θλίψη στους απανταχού φίλους του rock και του heavy metal, που ήδη εδώ και κάποιες ώρες γράφουν τα δικά τους μικρά tributes στα social media.
 
-  Στα 6 χρόνια που έμειναν μαζί (1994-2000), οι Spice Girls έγραψαν ιστορία ως ένα από τα πλέον πετυχημένα γυναικεία φωνητικά σύνολα από καταβολής δισκογραφίας, πουλώντας πάνω από 85.000.000 αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο και καταγραφόμενες ως το μεγαλύτερο βρετανικό μουσικό φαινόμενο μετά τη Beatlemania.
Έκτοτε, η Victoria Beckham, η Mel C, η Geri Halliwell, η Mel B και η Emma Bunton παρέμειναν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο celebrities, αν και απασχόλησαν την κοινή γνώμη με τα διάφορα καμώματά τους, παρά με τις αναιμικές σόλο καριέρες τους -της Mel C εξαιρουμένης. Το διάστημα 2007/2008 επανενώθηκαν πάντως για μια περιοδεία, ενώ έκαναν και μια σπέσιαλ εμφάνιση το 2012, στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. 

Τώρα, σύμφωνα με τη σκανδαλοθηρική εφημερίδα The Sun της Βρετανίας, οι 5 Spice Girls έχουν δώσει τα χέρια ύστερα από μυστικές συνομιλίες για ένα νέο reunion μέσα στο 2018, το οποίο θα περιλαμβάνει μια τηλεοπτική εμφάνιση, αλλά και έναν νέο δίσκο, τον πρώτο τους μετά το Forever του 2000 (Βρετανία #2, Η.Π.Α. #39). Σύμφωνα μάλιστα με την πηγή της Sun, το βασικό πρόβλημα ήταν να πειστεί η Victoria Beckham, καθώς ήταν πάντα εκείνη που δυσφορούσε με την ιδέα της επιστροφής των Spice Girls.
Ίσως γιατί, εν τέλει, μόνο αυτή κατάφερε να μη χάσει μέσα από τα χέρια της τη μεγάλη ζωή που κέρδισε μέσω της μπάντας...

NEW ALBUMS
Paloma Faith – The architect

 Και εδώ soul pop Βρετανικής κοπής.

-  Baths – Romaplasm

Ηλεκτρονικές αναζητήσεις από Βρετανία μεριά.

-  Charlotte Gainsbourg – Rest

Νέα δoυλειά  dream – French pop  από την τραγουδίστρια και ηθοποιό κόρη του Serge.

-  Mavis Staples – If all I was was black.

Ο νέος δίσκος της τραγουδίστριας των blues.

-  Morrissey – Low in high school

Αξιέπαινη προσπάθεια για όσα έχει περάσει , η φωνή του είνα καλή , οι συνθέσεις αδιάφορες πια...

-  Barenaked ladies – Fake nudes

Δεύτερος δίσκος μέσα στη χρονιά για τους Καναδούς.

-  Sia – Everyday in Christmas.

 Τόσα τραγούδια έχει γράψει και ερμηνεύσει , καιρός και για Χριστουγεννιάτικα!

-  Tove Lo – Blue lips

 Καθαρόαιμη και μη ενοχλητική ποπ και εδώ....

-   Viva Brother- II

 Δεύτερη δουλειά για το νέο Βρετανικό indie rock group.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  A Perfect circle – The doomed

-  Alt-J – Pleader

-  Bjork – Blissing me

-  Diplo – Get it right

-  Green day – Back in the USA

-  Jay Jay Yohanson – Advice to my younger self

-  My indigo – My indigo

-  Noel Gallagher’s High Flying Birds – It’s a beautiful world

-  Shame – One rizla

-  Stone temple pilots – Meadow

-  Thirty Seconds to mars – Walk on the water


Single of the week
-  Rare Monk – Happy haunting

Από τη νέα δουλειά του ροκ group.





No comments: