Tuesday, February 7, 2017

6– 2– 2017

-  Η μπάντα που εφηύρε το heavy metal, έκανε την τελευταία της υπόκλιση στην πόλη όπου «γεννήθηκε» και πέρασε οριστικά στην ιστορία, με τα πιο χρυσά από τα χρυσά γράμματα.
Παγκόσμια χθες η συγκίνηση στα social media για το τέλος των Black Sabbath, καθώς άρχισε να δίνεται στη δημοσιότητα υλικό από το οριστικό τους αντίο, το live δηλαδή του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου στη Getting Arena του Μπέρμιγχαμ. Όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω, διάλεξαν να πουν «αντίο» παίζοντας στο encore το "Paranoid", μάλλον το πιο διάσημο από τα (πολλά) εμβληματικά τους τραγούδια.«Thank you, goodnight, thank you so much» ήταν τα τελευταία λόγια του Ozzy Osbourne -έτσι, χωρίς περιττά δράματα, αν και η συγκίνηση σίγουρα είχε χτυπήσει κόκκινο για όλους. Ύστερα, οι Sabbath πόζαραν απλά για την τελευταία τους φωτό με το κοινό και χάθηκαν στα παρασκήνια.

-  Κι ενώ ακόμα ακούμε το επιτυχημένο περσινό του άλμπουμ Fallen Angels ο οποίο τον βρήκε να διασκευάζει Frank Sinatra, με άνεση κατακτώντας το #7 των Η.Π.Α. και το #5 της Βρετανίας- και μόλις λίγους μήνες έχει που βγήκε και το ζωντανά ηχογραφημένο στο Royal Albert Hall κονσέρτο του 1966 (The Real Royal Albert Hall 1966 Concert, Η.Π.Α. #113, Βρετανία #60), ο Bob Dylan ανακοινώνει ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και νέο δίσκο.Και τι δίσκο! Το Triplicate (όπως ονομάζεται) θα είναι τριπλό, με συνολικά 30 τραγούδια και θα είναι κοντά μας στις 31 Μαρτίου, από την Columbia -ψηφιακά, ως τριπλό CD και ως τριπλό βινύλιο
, ενώ θα υπάρχει και περιορισμένων (αριθμημένων) αντιτύπων deluxe βινυλιακή έκδοση.
Για ακόμα μία φορά, όμως, μιλάμε για διασκευές. Ο Dylan συνεχίζει δηλαδή το σκάψιμο στη μεγάλη αμερικάνικη παράδοση που τον απασχολεί τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ό,τι θα ακούσουμε προέρχεται από τα ίδια sessions γύρω από τις δεκαετίες του 1930 και 1940, τα οποία παρήγαγαν τόσο το Fallen Angels, όσο και το Shadows In The Night του 2015.Ως promo για το Triplicate, δόθηκε στη δημοσιότητα το "I Could Have Told You".
Πρόκειται για ένα ακόμα τραγούδι που μάθαμε από τον Frank Sinatra, στον οποίον ανήκει η πρώτη εκτέλεση του 1959 -με τη μουσική να υπογράφεται από τον Bernie Wayne και τους στίχους από τον
E. H. Jay.

-  Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε ακούσει ξανά τις PINS: λίγοι τις γνωρίζουν εκτός Αγγλίας (και εκτός όσων παρακολουθούν πολύ στενά τα shoegaze/indie πράγματα των '10s). Ακόμα κι εκεί, μάλιστα, τα 2 μέχρι στιγμής άλμπουμ τους έχουν αποτύχει να κάνουν κάποια μαζική αίσθηση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα singles τους κι ένα ΕP με το οποίο συστήθηκαν δισκογραφικά πίσω στο 2012.
Τώρα, όμως, η μπάντα της Faith Holgate φαίνεται έτοιμη να πάρει την πρώτη γεύση της επιτυχίας χάρη στο φρέσκο της single "Aggrophobe", που φαίνεται προαναγγέλει ένα νέο EP, ονόματι Bad Thing (θα κυκλοφορήσει σε ροζ βινύλιο).
Αιτία γι' αυτό; Ο Iggy Pop, που συμμετέχει απαγγέλοντας ένα απόσπασμα.

«Έψαχναν για μια καλή αφήγηση και μου έστειλαν αυτό το ωραίο τους τραγούδι», σχολίασε ο Iggy μιλώντας στο i-D, «και δέχτηκα, γιατί μου άρεσε και η μουσική τους, αλλά και η εικόνα τους».

-  Η φήμη ήταν επίμονη και κυκλοφόρησε πολύ στα social media τις τελευταίες μέρες: οι Killers καταφτάνουν στην Αθήνα, ως headliners της 1ης μέρας του φετινού Ejekt Festival, Σάββατο 24 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Σε μια εμφάνιση που τη χρωστάνε στους Έλληνες οπαδούς τους, οι οποίοι έμειναν απογοητευμένοι το καλοκαίρι του 2009, όταν μια νεροποντή εμπόδισε την πολυαναμενόμενη εμφάνισή τους στο Rockwave εκείνης της χρονιάς.
Ωστόσο τα περισσότερα σχετικά δημοσιεύματα τοποθετούν κι ένα ερωτηματικό, καθώς επίσημη ανακοίνωση από τη διοργάνωση δεν έχει ακόμα σταλεί στον Τύπο, ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Ακόμα και η σελίδα που φτιάχτηκε στο Facebook για την 1η μέρα του φετινού Ejekt, απέφυγε την όποια αναφορά στο line-up, παρά τις επίμονες ερωτήσεις ορισμένων. Όπως όλα δείχνουν, πάντως, οι Killers έρχονται: η επίσημη ανακοίνωση είναι θέμα ημερών.Οι Αμερικανοί βγαίνουν ξανά σε περιοδεία καθώς κυκλοφορούν νέο άλμπουμ μέσα στο 2017, το πρώτο τους «κανονικό» νέο υλικό από το Battle Born του 2012 (Η.Π.Α. #3, Βρετανία #1), αφού στο μεταξύ είχαμε μόνο χριστουγεννιάτικα singles από μέρους τους.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  ElbowLittle fictions

Έβδομος δίσκος για την παρέα του Guy , ξανά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

-  FufanuSports

Post punk από Ισλανδία, με παραγωγό φίλο του Albarn  των Blur.

-  Dave Hause – Bury me in philly

Punk στον τρίτο δίσκο του κυρίου από Φιλαδέλφεια μεριά…

-  Duke GarwoodGarden of ashes

Blues από το Λονδίνο με καλό δίσκο και 20 χρόνια καριέρας!

- Kehlani – Sweetsexysavage

Ξεκίνησε από talent show της TV και εξελίσσεται σε μεγάλη ντίβα της R&B.

-  Lift to Experience – The Texas – Jerusalem

Concept album η επιστροφή μετά από καιρό των Americana rockers.

-  T2 Trainspotting: Original Motion Picture Soundtrack 

Η δεύτερη συνέχεια της ταινίας του  1996 με συμμετοχές και εδώ Iggy Pop , Underworld , Young Fathers .

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Blondie – Fun

-  Blossoms – Honey sweet

-  BNQT – Restart

-  Depeche mode – Where’s the revolution

-  Future Islands – I ran

-  Imagine Dragons – Believer

-  Jamiroquai – Automaton

-  Porcelain Raft – The greatest view

-  Summer moon – Happenin’

-  Toydrum – I’ve got a future


Single of the week
-  London Grammar – Big picture

Το δεύτερο και καλύτερο δείγμα από τον πολυαναμενόμενο δεύτερο δίσκο.




No comments: