Tuesday, February 14, 2017

13– 2– 2017

-  Με έναν λιτό αποχαιρετισμό στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Chris Eckman -γνώριμός μας εδώ στην Ελλάδα και από τους Walkabouts, αλλά και σαν σόλο φιγούρα- αποχαιρέτησε τον καλό του φίλο και συνεργάτη Robert Fisher, «ψυχή» μα και φωνή των Willard Grant Conspiracy, μπάντα που συν-ίδρυσε το 1995 στη Βοστόνη μαζί με τον Paul Austin, μένοντας με τα χρόνια ως το μόνο αυθεντικό μέλος. Οι Willard Grant Conspiracy δεν γνώρισαν ποτέ αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία, άφησαν όμως πολλά ωραία άλμπουμ στο μεταίχμιο alternative rock και αμερικάνικης folk, με τη φωνή αλλά και τη φιγούρα του Fisher πάντα να ξεχωρίζουν.
Συγκεκριμένες πληροφορίες για τον θάνατό του δεν υπάρχουν ακόμα.


-  Δεν υπήρχε άνθρωπος στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1980 που να μην έβλεπε το Αυτός, Αυτή και τα Μυστήρια με Bruce Willis και Cybill Shepherd και να μην ήξερε τον Al Jarreau, ο οποίος τραγουδούσε το "Moonlighting" (Η.Π.Α. #23, Βρετανία #8) στους τίτλους έναρξης της δημοφιλούς σειράς.Και παρότι στην Ελλάδα δεν μάθαμε ποτέ (μαζικά) κάποια από τις άλλες επιτυχίες του, ο Jarreau είχε πολλές, κερδίζοντας 7 συνολικά Grammy, για ένα εκλεκτικό ρεπερτόριο, το οποίο κινήθηκε στην τζαζ, τη soul και το funk. Μπήκε στη δισκογραφία αργά, στα 35 του, όμως ήδη είχε πλούσια καριέρα πριν σε ζωντανές εμφανίσεις και γνώρισε την πρώτη του σημαντική επιτυχία το 1981, χάρη στο άλμπουμ Breakin' Away (Η.Π.Α. #9, Βρετανία #60). Τελευταία του κατάθεση ήταν το My Old Friend: Celebrating George Duke του 2014.
Το τελευταίο διάστημα είχε ακυρώσει εμφανίσεις λόγω εξάντλησης και υπήρχαν φήμες ότι θα αποσυρόταν. Πριν λίγες μέρες μπήκε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου και πέθανε χθες. Ήταν 76 χρονών. Αιτία θανάτου, δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής στον αμερικάνικο Τύπο.

-  Ψιθυριζόταν τον τελευταίο καιρό, ότι κάτι σκάρωναν μαζί οι Metallica με τη Lady Gaga, αλλά τίποτα δεν φαινόταν επίσημο.
Είναι όμως αλήθεια και τώρα επιβεβαιώνεται μέσω δημοσιεύματος του Rolling Stone: οι πάλαι ποτέ κολοσσοί του thrash metal, που έβαλαν «τα σκληρά» στο σπίτι κάθε μουσικόφιλου, θα τραγουδήσουν πράγματι μαζί με μία από τις μεγαλύτερες pop stars του σήμερα, που πριν λίγες μέρες μάλιστα έκανε και επίδειξη ισχύος στις Η.Π.Α. με μια φανταστική performance στο Super Bowl (δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω). 

Η εμφάνισή τους θα είναι ζωντανή και θα λάβει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο, στην τελετή για τα βραβεία Grammy της φετινής χρονιάς.
Στα ίδια πλαίσια, θα παίξουν live και οι Daft Punk, εκείνοι μαζί με τον The Weeknd.

-  «Κυρίες και κύριοι, αγόρια και κορίτσια, κάπου εδώ είναι το τέλος για μας».
Αυτή είναι, συντομευμένη και σε ελεύθερη μετάφραση, η ανακοίνωση που έβγαλαν οι Καναδοί Saga στο επίσημο Twitter τους, με την οποία δημοσιοποιούν την απόφασή τους να βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2017, ύστερα από μια καριέρα 40 χρόνων, στην οποία έβγαλαν συνολικά 21 άλμπουμ, υπηρετώντας διάφορες παραλλαγές του progressive rock.Οι Saga γεννήθηκαν το 1977 στο Oakville του Οντάριο από τις στάχτες των Fludd, αρχικά με το όνομα Pockets (που όχι, δεν ήταν επιτυχημένο). Επιτυχία όμως άρχισαν να γνωρίζουν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το το 4ο άλμπουμ τους Worlds Apart (#22 στην πατρίδα), έσπασε τα καναδικά σύνορα και βρέθηκε στο #29 των Η.Π.Α. και στο #2 της Γερμανίας.
Εκεί, όπως και στη Σουηδία, διατήρησαν μέσα στα χρόνια το πιο πιστό τους κοινό, όπως εμφατικά έδειξε και το #17 το οποίο χτύπησε στα γερμανικά charts το τελευταίο τους άλμπουμ Sagacity (2014).

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Tinariwen – Elwan

Όγδοος δίσκος για τους rockers από το Mali!

-  Ten fe – Hit the light

Ενδιαφέρον ντεμπούτο pop kai soft rock για το ντουέτο από το Λονδίνο.

-  RagnBone ManHuman

Ντεμπούτο για έναν rapper που όμως είναι 15 χρόνια στην εργασία!

- O.S.T. – Fifty Shades Darker

 H δεύτερη συνέχεια της ταινίας με συμμετοχές  Taylor Swift , Halsey , John Legend , Tove Lo…

-  Train – A girl a bottle a boat

Νέα δουλειά και αυτή τη φορά καθαρά ποπ.

-  Una HealyThe waiting game

Ντεμπούτο για την τραγουδίστρια και συνθέτρια της ποπ.

-  BlackfieldV

Ο πέμπτος δίσκος του project των Steven Wilson και Aviv Geffen.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Circa Waves – Fire that burns

-  M.I.A. – P.O.W.A.

-  Pretenders  with Neil Tennant – Let’s get lost

-  Marnie – Alphabet block

- Jamiroquai – Cloud 9

-  The Jesus and mary chain – Always sad

-  Louis Berry – She wants me


Single of the week

-  Hercules and love Affair feat. Faris Badwan – Controller

To νέο τους  χορευτικό ξανά τραγούδι!


No comments: