Tuesday, January 10, 2017

9– 1– 2017

-  Ένα...Ντάλεκ ήταν να κοσμήσει αρχικά το εξώφυλλο του A Moon Shaped Pool των Radiohead -ενός από τα πλέον συζητημένα άλμπουμ του 2016- σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο σχεδιαστής και στενός συνεργάτης τους, Stanley Donwood, σε συνέντευξή του στο Creative Review.
Τα διάσημα από τη βρετανική σειρά επιστημονικής φαντασίας Doctor Who ημι-μηχανικά, ημι-βιολογικά όντα με τη χαρακτηριστική εμφάνιση, είναι εδώ και δεκαετίες μέρος της ευρύτερης ποπ κουλτούρας της Δύσης και θεωρούνται από τους πιο εντυπωσιακούς «κακούς» που έχει πλάσει η μικρή και η μεγάλη οθόνη.
«Είχα την ιδέα να σχεδιάσω ένα Ντάλεκ που αντί να εξολοθρεύει ανθρώπους θα εκτόξευε μπογιά», δήλωσε ο Donwood. Παραδέχτηκε όμως ότι τους ήταν πραγματικά δύσκολο να απεικονίσουν πειστικά ένα Ντάλεκ χωρίς να χρησιμοποιήσουν κάποια φωτογραφία (οπότε θα έπρεπε να πληρώσουν για δικαιώματα και μάλιστα αρκετά). Έτσι, άρχισαν γενικά να παίζουν με την ιδέα της μπογιάς μαζί με τους υπόλοιπους Radiohead, παίρνοντας από την αρχή την απόφαση για κάτι αφαιρετικό, στο οποίο δεν θα υπήρχε ανθρώπινη παρουσία.

- Στα 1990s ειδικά υπήρξαν από τα μεγάλα ονόματα μιας επελαύνουσας ηλεκτρονικής εποχής, ενώ η μουσική ιστορία τους έγραψε στα κιτάπια της ως μία από τις πλέον ιδιαίτερες περιπτώσεις.Ο λόγος για το περίφημο δίδ
υμο των Bill Drummond & Jimmy Cauty που ο πλανήτης έμαθε ως KLF, μέσω καταιγιστικών επιτυχιών σαν το "3AM Eternal", το "Last Train To Trancentral" ή το "Justified And Ancient", που οι αθεόφοβοι είπαν με την πάλαι ποτέ μεγάλη κυρία της country, Tammy Wynette.
Μέσα στα χρόνια, οι Drummond & Cauty έχουν προβεί σε διάφορες προβοκατόρικες ενέργειες, πάντως τη μπάντα φάνηκε να τη διαλύουν οριστικά το 1997, μετά την έκδοση του single "Fuck The Millennium" (Βρετανία #28), που κι αυτό βγήκε με το όνομα 2K και όχι KLF.
Θα τους δούμε λοιπόν να επανασυνδέονται μέσα στο 2017, παίρνοντας πίσω όσα είχαν πει, ότι θα ξαναφτιαχτούν μόνο αν επικρατήσει η ειρήνη στον Πλανήτη
Γη;
Τις πρώτες μέρες του Νέου Έτους, ένα πόστερ εμφανίστηκε στις γειτονιές του Hackney, στο Λονδίνο, γράφοντας απλά «2017: What the Fuck Is Going On?», παράλληλα με ένα βίντεο με τίτλο «WTF Found VHS».

- Περίπου 50.000.000 ευρώ αποζημίωση ζητούν οι Run-DMC, μέσω μήνυσης την οποία κατέθεσε ο Darryl "DMC" McDaniels εναντίον του Amazon και των καταστημάτων της αλυσίδας Walmart.
Το ιστορικό χιπ χοπ σχήμα βρίσκεται ξανά φέτος στην επικαιρότητα μ
ιας και είναι headliners του Isle Of Wight Festival 2017 (μαζί με τον David Guetta), μια απόφαση βέβαια αμφιλεγόμενη, αφού ο εμβληματικός Jason "Jam Master Jay" Mizell πέθανε το 2002, οπότε και ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους, έχοντας κλείσει την καριέρα τους το 2001 με το άλμπουμ Crown Royal (Η.Π.Α. #37, Βρετανία #102).
Ο McDaniels κάνει λόγο για διαφυγόντα κέρδη, ισχυριζόμενος ότι τόσο το Amazon, όσο και τα μαγαζιά της Walmart πωλούν αυθαίρετα t-shirts και καπέλα με το λογότυπο της μπάντας, χωρίς συγκατάθεση ή κάποιου είδους συμφωνίας. Τους κατηγορεί έτσι ότι παραβιάζουν κατάφωρα τόσο τ
ον ομοσπονδιακό νόμο για το τι θεωρείται «σήμα κατατεθέν», όσο και τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης σχετικά με τον ανταγωνισμό.
«Είναι μια πολύ προσοδοφόρα δραστηριότητα», δήλωσε στο BBC News, επικαλούμενος σχετικές συμφωνίες της μπάντας με διάφορους διάσημους κατασκευαστές, π.χ. την Adidas.

-Πριν κατακτήσουν την Αμερική και γίνουν φαινόμενο στην Ελλάδα, οι Scorpions πήραν την πρώτη γεύση της επιτυχίας στην Ιαπωνία: έστω και για τους λάθος λόγους (εξαιτίας του ντόρου που ξέσπασε για το αμφιλεγόμενο εξώφυλλό), το άλμπουμ το 1976 Virgin Killer «χτύπησε» το #32 των γιαπωνέζικων charts, οδηγώντας τους έτσι να κάνουν μια περιοδεία εκεί το 1978. Δύο μάλιστα από τις συναυλίες που έδωσαν τότε στο Nakano Sun Plaza του Τόκυο, παρείχαν υλικό για το πρώτο τους live άλμπουμ, το Tokyo Tapes (Γερμανία #35, Ιαπωνία #51).
Ο δίσκος αυτός είναι ήδη θρυλικός ανάμεσα στους fans, καθώς κατά γενική ομολογία καταγράφει το ταλέντο του τότε κιθαρίστα τους Uli Jon Roth στο απόγειό του. Δεν είναι έτσι να απορεί κανείς που ο τελευταίος θέλησε να ξαναγυρίσει σε αυτό το κομμάτι της καριέρας του, μαθαίνοντας ότι το Sun Plaza επρόκειτο να κατεδαφιστεί, στα πλαίσια των έργων που γίνονται στο Τόκυο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.
Βρέθηκε έτσι ξανά εκεί τον περσινό Φεβρουάριο, 37 χρόνια μετά τον θρίαμβό του με τους Scorpions, για μια βραδιά στην οποία έπαιξε ξανά όλα εκείνα τα τραγούδια που είχε κάνει μαζί τους. Κι αν νομίζετε ότι μιλάμε απλά για νοσταλγία, ξανασκεφτείτε το: ο Roth παραμένει ένας πολύ θαλερός κιθαρίστας, όπως πιστοποιεί και ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, ο οποίος τον είδε για λογαριασμό μας τον Σεπτέμβριο του '15 στο The Crow Club .
Η αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Sun Plaza κυκλοφορεί τώρα ως σόλο live άλμπουμ του Roth από την UDR με τον τίτλο Tokyo Tapes Revisited: Live in Japan, σε διπλή έκδοση CD+DVD, αλλά και σε περιορισμένο box set 800 αντιτύπων, το οποίο παρέχει ως έξτρα μια αποκλειστική βινυλιακή κόπια του περσινού του άλμπουμ Scorpions Revisited, 4 CD με ζωντανές ηχογραφήσεις από την Οζάκα και τη Ναγκόγια και (εδώ είναι τα καλύτερα) ένα Blu-ray με αδημοσίευτο μέχρι σήμερα footage από τη συναυλία του 1978.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Dropkick Murphys – 11 short stories of pain and glory

Punk rock από Αμερική με Ιρλανδέζικες ρίζες!

-  You me at Six – Night people

Νέος ήχος με ανανέωση στον πέμπτο τους δίσκο.

-  Sandara Karma – Youth is only ever fun in retrospect

Ντεμπούτο album για το indie rock group .

-  The Blue Aeroplanes – Welcome Stranger!

Καλοδεχούμεν η νέα δουλειά για τους αγαπημένους της indie!

-  Brian Eno – Reflection

Άλλη μια ambient δουλειά…

-  Gone is Gone – Echolation

 Δεύτερος δίσκος από μέλος των Mastodon.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Austra – Utopia

-  British Sea Power – Bad bohemian

- David Bowie – No plan

- Ed Sheeran – Castle on the hill

- Ed Sheeran – Shape of you

-  The Flaming Lips – We a famly

- The Shins – Name of you

- Taylor Swift and Zayn – I don’t wanna live forever

-  Crystal Fighters – Good girls


Single of the week
-  The XX – Say something loving

To δεύτερο single από τον τρίτο τους δίσκο...

No comments: