Tuesday, January 17, 2017

16– 1– 2017

-  Τους είδαμε το περασμένο καλοκαίρι στην Πλατεία Νερού (Φάληρο), στα πλαίσια του Release Athens Festival, όπου οι πρώτες σειρές «τα έσπασαν» με τα "Souvlaki Space Station" καθώς και το "She Calls .
Ο λόγος για τους Slowdive, σημείο αναφοράς για κάθε συζήτηση γύρω από το shoegaze και συγκρότημα λατρεμένο για μια ολόκληρη γενιά εναλλακτικών/indie ακροατών, που βρίσκει τώρα απήχηση και σε νέα αυτιά, εκμεταλλευόμενο την εκ νέου δημοτικότητα αυτού του ήχου. Τελευταίος δίσκος των οποίων υπήρξε το Pygmalion του 1995, που βούλιαξε απογοητευτικά στο #108 των βρετανικών charts της εποχής, καθώς άλλαζαν τότε ραγδαία τα ηχητικά στάνταρ (και οι ίδιοι οι Slowdive δεν βρίσκονταν στις καλύτερές τους μέρες).

Η ώρα για το νέο άλμπουμ που μας έταξαν φαίνεται πια πως ζυγώνει -θα είναι οπωσδήποτε μέσα στο 2017 δηλαδή. Και ως «ορεκτικό» μας έρχεται τώρα το "Star Roving", το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω. Από χθες που δόθηκε στη δημοσιότητα, έχει γίνει δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό στα social media, με διαρκή posts και κοινοποιήσεις από τους fans του αγγλικού γκρουπ, σε διεθνές επίπεδο.

-  Οι U2 παραδέχτηκαν ότι το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ τους Songs Of Experience έχει καθυστερήσει, παρότι μόλις δυόμιση χρόνια μας χωρίζουν από τον προκάτοχό του Songs Of Innocence (Ιρλανδία #2, Βρετανία #6, Η.Π.Α. #9).

Μιλώντας στο Rolling Stone με αφορμή τη μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία που ανακοίνωσαν για τα 30 χρόνια του επιβλητικού Joshua Tree, ο Edge είπε ότι πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση καθώς νιώθουν πως πρέπει να ξαναδούν το υλικό του Songs Of Experience -παρότι παραδέχτηκε πως ο δίσκος ήταν έτοιμος κατά 80%. Αιτία, η νίκη του Donald Trump στις αμερικάνικες Προεδρικές εκλογές.
«Ξαφνικά ο κόσμος άλλαξε», δήλωσε ο
Edge, «νιώσαμε ότι χρειαζόμαστε μια ανάπαυλα ώστε να να κάτσουμε να το σκεφτούμε, να δούμε πώς σχετίζεται αυτός ο νέος δίσκος με το πώς έχει ο κόσμος τώρα». Σκέφτονται μάλιστα να γράψουν κάποια νέα τραγούδια πλέον, αν και τελικές αποφάσεις δεν φαίνεται να έχουν πάρει ακόμα.


-  Το τελευταίο τους άλμπουμ, το Reflektor του 2013, ήταν και το πιο αμφιλεγόμενο .Παρότι διατήρησε το στάτους των Arcade Fire ως μεγάλου ποπ/ροκ συγκροτήματος των καιρών μας (Καναδάς #1, Η.Π.Α. #1, Βρετανία #1), ήταν αυτό που ώθησε αρκετούς indie fans να τους γυρίσουν την πλάτη και να τους σνομπάρουν επιδεικτικά.
Καθώς λοιπόν τα χρόνια περνάνε και βλέπουμε διάφορα μέλη τους να ξεχνιούνται με σόλο δουλειές, είναι μεγάλες οι προσδοκίες για την επιστροφή των Καναδών.
 
Ίσως όμως η αναμονή να τερματιστεί εν τέλει φέτος την άνοιξη, αφού ο ντράμερ τους
Jeremy Gara άφησε να εννοηθεί ότι θα έχουμε κάτι νέο εκ μέρους τους τον Απρίλιο!
Τον Μάρτη, ο Gara βγάζει το δικό του σόλο άλμπουμ (λέγεται Limn), μιλώντας όμως στο Red Bull Poland αποκάλυψε πως δεν θα μπορέσει να το υποστηρίξει επαρκώς σε συναυλιακό επίπεδο, λόγω των υποχρεώσεων που θα έχει τον Απρίλιο με τους Arcade Fire. Καθώς προέβλεψε ότι αυτές οι υποχρεώσεις θα έχουν βάθος διετίας, οι φήμες οργιάζουν, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με μια παγκόσμια περιοδεία.
Και παγκόσμια περιοδεία, για τέτοια ονόματα, σημαίνει καινούριο άλμπουμ. Άλλωστε μισόλογα έχουν ήδη ακουστεί ξανά από την πλευρά της μπάντας προς
fans, οπότε όλα δείχνουν ότι τον Απρίλη θα έχουμε τον διάδοχο του Reflektor. 

-  Το κουαρτέτο από την Οξφόρδη άφησε μόλις 4 άλμπουμ πίσω του, όμως το όνομά του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στα κιτάπια της εναλλακτικής ροκ ιστορίας, με το άλμπουμ ειδικά Nowhere του 1990 (Βρετανία #11) να θεωρείται από τα άκρως απαραίτητα μιας βασικής shoegaze/dream pop δισκοθήκης.
Οι
Ride μας αποχαιρέτησαν πίσω στο 1996 με το Tarantula (Βρετανία #21), μετα το οποίο διαλύθηκαν. Ξαναφάνηκαν για λίγο το 2001, όταν ανασχηματίστηκαν για μια τηλεοπτική εμφάνιση και έβγαλαν και ένα άλμπουμ ζωντανά  ηχογραφημένο στο Reading Festival του 1992 και έκαναν κανονικό reunion το 2014 και μάλιστα με το αυθεντικό line-up: Andy Bell, Mark Gardener, Laurence Colbert & Steve Queralt.
Όλα έδειχναν, ωστόσο, ότι το
reunion αυτό θα περιοριζόταν σε νοσταλγικές συναυλιακές παρουσίες, τώρα που το shoegaze ξαναγίνεται δημοφιλές σε μια νεότερη indie γενιά. Όμως οι Ride νιώθουν ξανά δημιουργικοί και ανακοίνωσαν ότι μέσα στο 2017 θα επιστρέψουν με ολοκαίνουριο δίσκο, γεμίζοντας χαρά τους παλιούς fans. «Η μουσική μας έχει πια μεγαλώσει σε σημασία», παραδέχτηκε ο frontman Mark Gardener, σε πρόσφατη συνομιλία του με το ΝΜΕ, κάτι που αποτελεί σίγουρα κίνητρο για να ξαναδοκιμαστούν οι παλιές δυνάμεις.


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  The Flaming Lips – Oczy Mlody

15ος δίσκος για το εκκεντρικό group του Wayne Coyne με πολλές διαφορετικές συμμετοχές ( Miley Cyrus , ASAP Rocky).

-  Julie Byrne  - Not even happiness

Δεύτερος ψαγμένος δίσκος για την κοπέλα από την νέα Υόρκη.

-  SohnRennen

Δεύτερος δίσκος για την Εγγλεζο – Αυστριακό παραγωγό της electronica.

-  The XXI see you

 O τρίτος και ο πιο εμπορικός ίσως της νέας γενιάς του trip hop.

-  Run The JewelsRTJ3

Άλλος ένας δίσκος μεπολλές συνεργασίες από τον χώρο του hip hop.

- Bonobo – Migration

Downtempo συνθέσεις με συμμετοχές όπως της Rhye.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Halsey – Not afraid anymore

-  The Chainsmokers – Paris

-  Whyte Horses – The snowfalls

-  Harlea – You don’t get it

- Ten Fe – Twist your arm

-  Iggy Pop – Gold (feat Danger Mouse )

-  Slowdive – Star roving

- Rose Ellinor Dougal – Stellular

-  The Blue Aeroplanes – Here is the heart of all wild things

Single of the week

-  Cherry Glazerr – Nuclear bomb


Εξαιρετικό single από το ντεμπούτο του group της Secretly Canadian.

No comments: