Wednesday, May 11, 2016

9 – 5 – 2016

-  Στην εποχή μας, δεν θέλει και πολύ να βγει μια φήμη, με όσα βλέπουμε και διαβάζουμε στα social media. Στην Αμερική ας πούμε, μια φωτογραφία που πόσταρε
η Courtney Love στο Instagram της, ήταν αρκετή για να ανάψει φωτιές και να κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν πρόκειται να δούμε μια επανένωση των Hole σύντομα.
Στη φωτογραφία, η Love ποζάρει με τις παλιές της συνοδοιπόρους Melissa Auf Der Maur και Patty Schemel γράφοντας απλά «With the girls, serving up a Hole lot of something». 
Αυτό που έχει ιντριγκάρει πολλούς, είναι πως μπορεί από τη φωτογραφία να λείπει ο κιθαρίστας του γκρουπ Eric Erlandson, όπως η Courtney τον έχει ταγκάρει.
Το ενδιαφέρον για μια επανένωση των Hole είναι μεγάλο, ιδίως ανάμεσα σε όσους έζησαν τα 1990s και τα νοσταλγούν, ίσως όμως και σε νεότερες ηλικίες, που ψάχνουν τα αρχέτυπα σημερινών εναλλακτικών ηρώων. Ειδικά σε μια εποχή με περισσότερες γυναίκες μουσικούς και δημιουργούς στο pop/rock στερέωμα, που έχουν καλούς λόγους να βλέπουν τη Love και τα κορίτσια ως πρότυπα ενός φεμινιστικού rock 'n' roll. 

-  Ένα ακόμα τραγούδι από τον καινούριο, επερχόμενο δίσκο του έδωσε στη δημοσιότητα ο Bob Dylan, καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία κυκλοφορίας του Fallen Angels (20 Μαΐου).
Στον σύνδεσμο πιο κάτω μπορείτε λοιπόν να τον ακούσετε να τραγουδάει το "All The Way" του Frank Sinatra (προσοχή, όχι το "My Way"!).
Το τραγούδι γράφτηκε το 1957 σε μουσική Jimmy Van Heusen και στίχους
του Sammy Cahn και πρωτακούστηκε στην ταινία του Charles Vidor The Joker Is Wild, όπου πρωταγωνιστούσε ο Sinatra. Στη συνέχεια η Capitol το κυκλοφόρησε ως single 45 στροφών, με σημαντική επιτυχία τόσο στις Η.Π.Α. (#15 στα εθνικά charts), όσο και στη Βρετανία (#3). Μάλιστα, το "All The Way" κατάφερε και κέρδισε και το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού εκείνη τη χρονιά.
Έκτοτε έχει πολυδιασκευαστεί, το τραγούδησε μάλιστα και η Billie Holiday λίγο πριν πεθάνει, αλλά και η Mina, διασκευασμένο στα ιταλικά ως "Si Amor".

-  Ο δίσκος ήταν βέβαια πολυαναμενόμενος και χωρίς το έξυπνο μάρκετινγκ των τελευταίων ημερών. Όμως, εν έτει 2016, ακόμα και ένα σχήμα της εμβέλειας των Radiohead έχει φαίνεται ανάγκη από το να ξαναγίνει επίκαιρο και να στρέψει πάνω του μια ευρύτερη προσοχή, αντί απλά για εκείνη την πολυάριθμων fans.
Το πράγμα λειτούργησε άψογα, το "Burn The Witch" άρεσε, οι συζητήσεις άναψαν και χθες το βράδυ ήρθε επιτέλους και το νέο άλμπουμ. Το όνομά του είναι Moon Shaped Pool και, όπως έχουμε ξαναγράψει, κυκλοφορεί για την ώρα μόνο ψηφιακά (από την ιστοσελίδα των Radiohead, αλλά και από τις πλατφόρμες iTunes, Apple Music και Tidal), με την 17η του Ιούνη να έχει οριστεί ως ημερομηνία της «κανονικής» έκδοσης από την XL Recordings.

-  Έντονη φημολογία είχε ξεσπάσει τελευταία στην Αμερική, ειδικά μετά τον θάνατο του Prince, ότι ο rock 'n' roll θρύλος των "Tutti Frutti", "
Lucille" και "Long Tall Sally" ήταν στα τελευταία του. Τις είδαμε κατά καιρούς σε sites σαν το The Mercury News, αλλά προφανώς σε κάποιο σημείο έπεισαν και τον Bootsy Collins, ο οποίος έγραψε στο προσωπικό του Facebook πως ο Little Richard χρειάζεται πλέον την αγάπη και την κατανόησή μας.
Ο Little Richard είναι βεβαίως 83 και έχει 2 χρόνια να κάνει live εμφάνιση, έχοντας κατά τα φαινόμενα αποσυρθεί στο Νάσβιλ, όπου ζει σε μια σουίτα του εκεί ξενοδοχείου Hilton. Αλλά εξουσιοδότησε τον επί 30 χρόνια δικηγόρο του William Sobel να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, δίνοντας ένα επίσημο τέλος στις φημολογίες.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε ο Sobel στο Rolling Stone, όλα αυτά είναι αναληθή. Ο Little Richard είναι μια χαρά, απολαμβάνει την ημερήσια ρουτίνα του και ο λόγος που έχει αποσυρθεί για την ώρα είναι μια εγχείρηση που χρειάστηκε να κάνει στον γοφό του. Φέρεται μάλιστα ενοχλημένος από όσα κυκλοφορούν και λέει πως αρχική πηγή για όλα αυτά είναι ένα δημοσίευμα στο Facebook.


ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  LUH – Spiritual songs for lovers to sing

Από τους WU LYF ο τραγουδιστής , συνεχίζει με αυτό το art rock νέο του project.

-  ANOHNI – Hopelessness

O Antony στην μεταμόρφώσή του σε dance υβρίδιο!

-  Drake – Views

 O  νέος βασιλιάς του ποιοτικού hip hop με μεγάλη επιτυχία και εμπορικά!

-  Thomas Cohen – Bloom forever

Μέλος των synth pop SCUM στο παρελθόν, σε solo καριέρα εδώ!

-  Beyonce – Lemonade

 H νέα ψαγμένη και τις συνεργασίες δουλειά της ντίβας.

-  Travis – Everyrthing at once

Οι ερωτικοί Σκωτσέζοι ξανά κοντά μας αλλά… με μετριότητα.

Playlist top – 20 

1(3) M83 – Solitude
2(4) PJ Harvey – The community of hope
3(1) Polica – Wedding

4(7) The Last shadow Puppets – Aviation
5(8)D.A.R.K. – Curvy
6(2) James – Nothing but love
7(9) Travis – magnificent time
8(10)We Are Scientists – Too late
9(11) Woodkid – Land of all
10(13) Richard Ashcroft – Hold on
11(15) Edward Shape and the Magnetic Zeros – No love like yours
12(16) The Boxer Rebillion – Big ideas
13(5) Peter Bjorn and John – What you talking about
14(6) Jake Bugg – Gimme the love
15(17) Digitalism – Go time
16(19) Radiohead – Burn the witch
17(20)Mull Historical Society – The ballad of Ivor Punch
18(-)Radiohead – Daydreaming
19(-)Red Hot Chili peppers – Dark necessities

20(-)Alicia Keys – In common


Single of the week
Radiohead – Daydreaming

Kαι το δεύτερο δείγμα καλύτερο από το πρώτο!








No comments: