Tuesday, May 24, 2016

23 – 5 – 2016


-  Για τα επικείμενα 50 χρόνια του Blonde On Blonde -από τους πλέον εμβληματικούς δίσκους στον κατάλογο του Bob Dylan- το Mojo ετοιμάζει ένα ιδιαίτερο tribute, με έντονο indie άρωμα.
Πιο συγκεκριμένα, το βρετανικό περιοδικό θα καλέσει 14 ανερχόμενα ονόματα του σήμερα, αναθέτοντάς τους να επανηχογραφήσουν τραγούδι-τραγούδι τοBlonde On Blonde.  
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκουμε τη Marissa Nadler, τους Phosphorescent, τον Steve Gunn, τον Kevin Morby, τον Jim O'Rourke και τον Ryley Walker.
Και περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διασκευαστούν τα "I Want You" και "Sad Eyed Lady Of The Lowlands", αντίστοιχα από τους Phosphorescent και τον Jim O'Rourke.


-  Με δεδομένο το παρελθόν του Eric Clapton και του George Harrison, καταλαβαίνετε ότι και μόνο η φήμη για κάτι τέτοιο αρκεί για να φτιάξει πρωτοσέλιδα: η ιστορία άλλωστε της φιλίας τους και ο έρωτας του πρώτου για τη γυναίκα του δεύτερου (που ενέπνευσε το "Layla") είναι μία από τις πιο ειπωμένες στα ροκ εν ρολ χρονικά.
Κάποιοι λοιπόν θεωρούν ότι ο «Angelo Mysterioso» ο οποίος εμφανίζεται να συμμετέχει στο κομμάτι "I Will Be There" στο νέο άλμπουμ του Clapton, Still I Do, είναι ο Harrison. Αιτία γι' αυτό, ότι ο τελευταίος έχει ξαναχρησιμοποιήσει κάτι παρεμφερές (L' Angelo Mysterioso) το 1969, όταν έγραψε μαζί με τον Clapton το "Badge" για τους Cream.
«Έχουν φτάσει και σε μένα αυτές οι φήμες», δήλωσε ο Clapton στο Guitar World, «αλλά όχι, δεν είναι ο George». Αρνείται ωστόσο να μας πει ποιος είναι, γιατί το πρόσωπο λέει αυτό επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.  


-  Σαρώνει σε εντυπώσεις η νέα Anohni περσόνα του γνωστού μας από τους Antony And The Johnsons, Antony Hegarty. Οι δηλώσεις του έχουν λοιπόν ειδικό βάρος αυτή την εποχή, πόσο μάλλον που οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στον πυρετό μίας ακόμα προεδρικής κούρσας.
Μιλώντας στο Uncut με αφορμή το ντεμπούτο του ως Anohni, ο Antony κλήθηκε να αποτιμήσει τη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα, έναν πρόεδρο που στήριξε πολύ ενεργά. Και δεν δίστασε να πει ότι τον απογοήτευσε κατάφωρα και σε όλους τους τομείς και ότι έχει πλέον μετανιώσει για την τόση δημόσια στήριξη που του παρείχε.
Όπως είπε μεταξύ άλλων, δεν περίμενε ότι η Προεδρία Ομπάμα θα άφηνε τελικά άθικτο το Γκουαντάναμο, θα κωλυσιεργούσε τόσο θεαματικά στο επείγον θέμα της κλιματικής αλλαγής και θα συνδεόταν με τόσους βομβαρδισμούς από drone αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή.
Για τη νυν προεδρική κούρσα δεν αναφέρθηκε, σίγουρα όμως η «ατζέντα» που έθεσε θίγει πολλά ζητήματα τα οποία περιμένει μερίδα τουλάχιστον από όσους ψηφίζουν Δημοκρατικούς. Από την άλλη, στις επικείμενες εκλογές μάλλον οι περισσότεροι θα βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους, αφού κύρια προτεραιότητα δείχνει πλέον να είναι «να μη βγει ο Ντόναλντ Τραμπ». 

-  Νωρίς την περασμένη Κυριακή, η Sinéad O'Connor βγήκε για να κάνει ποδήλατο στο προάστιο Wilmette του Σικάγο. Έβαλε μαύρο δερμάτινο παντελόνι και μια μπλούζα που έγραφε «Ιρλανδία» στην πλάτη, πήρε το ροζ κράνος και το μαύρο μπουφάν της και ξεκίνησε. Μόνο που δεν ξαναγύρισε.
Χθες η αστυνομία του Σικάγο την αναζητούσε εναγωνίως ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα και εφόσον είχε περάσει πια το χρονικό διάστημα που ένας ενήλικας θεωρείται εξαφανισμένος. Μάλιστα, έβγαλε και σήμα προς τις δυνάμεις της στους δρόμους που τη χαρακτήριζε ως «αυτοκτονική», εντείνοντας έτσι τις φήμες ότι η εξαφάνιση μπορεί να μην είχε αίσια έκβαση.
Ωστόσο, τίποτα τέτοιο δεν συνέβη τελικά: η Sinéad O'Connor βρέθηκε σώα και αβλαβής. Τι ακριβώς συνέβη και πού ήταν όλο αυτό το διάστημα, παραμένει αδιευκρίνιστο, καθώς μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έκανε καμία επίσημη ή ανεπίσημη ανακοίνωση. 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Richard Ashcroft – These people

Τέταρτος προσωπικός δίσκος για τον τραγουδιστή των Verve στο αναγνωρίσιμο και αγαπημένο σε πολλούς ύφος του.

-  Fews - Means

Πρώτος δίσκος για την Αμερικανο-Σουηδέζικη μπάντα , με post rock συνθέσεις.

-  Kate Jackson – British road movies

Συνεργασία της τραγουδίστριας των Long Blondes  με τον Bernard Butler.

-  Methyl Ethel – Oh inhuman spectacle

 Φίλοι των Tame Impala, από την ψυχεδελική σκηνή του ροκ της Αυστραλίας.

-  Ondeadwaves  - Ondeadwaves

Λονδρέζικο ντουέτο συνεργασία, με dark και gothic προεκτάσεις.

-  Pantha du Prince – The triad

Άλλη μια techno δουλειά από τον μάστορα της electronica.

-  Kygo – Cloud nine

Dance παραγωγός με πολλές συνεργασίες σε αυτόν τον δίσκο!

Playlist top – 20 

1(3) The Last shadow Puppets – Aviation
2(5) Richard Ashcroft – Hold on
3(1) M83 – Solitude
4(2) PJ Harvey – The community of hope
5(8) Edward Shape and the Magnetic Zeros – No love like yours
6(4) D.A.R.K. – Curvy
7(10) The Boxer Rebillion – Big ideas
8(11) Digitalism – Go time

9(6) Woodkid – Land of all
10(12) Radiohead – Burn the witch
11(14) Radiohead – Daydreaming
12(15) Mull Historical Society – The ballad of Ivor Punch
13(7) Polica – Wedding
14(17) Red Hot Chili peppers – Dark necessities
15(18)Alicia Keys – In common
16(19)Chvrches – Warning call
17(20)Elysian Fields – Shadow of the living light
18(9) Travis – magnificent time
19(-)The Temper Trap – Burn
20(-) Jagwar MA & Dreems – Another day in the sun

Single of the week
The Temper Trap – Burn

Τρίτος δίσκος για τους Αυστραλούς , με το τρίτο αυτό τραγούδι να ξεχωρίζει πριν την κυκλοφορία του.






No comments: