Tuesday, April 5, 2016

4 – 4 - 2016

-  Τρία χρόνια πριν ο Axl Rose είχε σχολιάσει σχετικά με την πιθανότητα επανασύνδεσης των Guns N' Roses ότι «δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ σε αυτή τη ζωή». Όμως οι πιο πεισματάρηδες διοργανωτές συναυλιών του κόσμου δεν το έβαλαν κάτω και - ως γνωστόν - τα εκατομμύρια, ειδικά όταν είναι και πολλά - έχουν μαγικές ικανότητας πειθούς. Κι έτσι ο Axl και ο Slash άφησαν, μετά από 2 και βάλε δεκαετίες που δεν είχαν ανταλλάξει λέξη, στην άκρη τις διαφορές τους και είπαν το «ναι»  σε reunion. Ήδη έχουν ανακοινωθεί 20 μεγάλοι σταθμοί του γκρουπ για το καλοκαίρι του 2016, ενώ ξέρουμε ήδη ότι η πρώτη μεγάλη εμφάνιση των Guns N' Roses θα πραγματοποιηθεί στο φετινό Coachella. Kι όμως πριν από λίγες ημέρες οι οπαδοί τους είδαν μια περίεργη είδηση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία, το γκρουπ θα έδινε μία μικρή συναυλία ανήμερα της Πρωταπριλιάς στο Troubadour του Λος Άντζελες. Φυσικά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σκέφτηκαν ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο, καθώς και η τιμή του live ήταν αστεία (μόλις 7 δολάρια). Υπήρχαν όμως και κάποιοι που πήγαν μέχρι εκεί, για καλό και για κακό. Και πράγματι οι Guns N' Roses εμφανίστηκαν ξανά στη σκηνή μαζί μετά από 23 ολόκληρα χρόνια μπροστά σε 500 περίπου πιστούς φανς τους. Παροξυσμός στα πλήθη...
 -  Η ιστορία της Ke$ha με τον Dr Luke έχει πάρει πλέον κινηματογραφικές διαστάσεις με το δικαστήριο να αποφασίζει υπέρ του παραγωγού και της εταιρίας του, αναγκάζοντας την τραγουδίστρια να συνεχίσει την συνεργασία της μαζί τους. 
Η Ke$ha όμως, που έχει πλέον στο πλευρό της την μισή μουσική βιομηχανία, συνεχίζει τη μάχη ελπίζοντας ότι στο τέλος θα δικαιωθεί. Τελευταία απόπειρα την επίσημη ανακοίνωση της μέσω Instagram, στην οποία αναφέρει ότι δέχθηκε πρόταση να λάβει ένα μεγάλο ποσό ως αποζημίωση, προκειμένου να πάρει πίσω τις κατηγορίες για βιασμό, αλλά εκείνη αρνήθηκε. 
Από την ανακοίνωση δεν γίνεται σαφές ποιος ήταν εκείνος που της έκανε την συγκεκριμένη προσφορά, ενώ η Kesha την ίδια στιγμή ανακοίνωσε στους φανς της ότι μπορεί το δισκογραφικό της συμβόλαιο να είναι «σκλαβιά» για εκείνη, όμως έχει ήδη αρχίζει να δουλεύει πάνω σε καινούργια μουσική.

«Μου πρόσφεραν την ελευθερία μου αν δεχόμουν να πω ψέματα. Να βγω δηλαδή και να ζητήσω συγγνώμη δημόσια και να πω ότι δεν με βίασε ποτέ. Αυτά συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Αλλά δεν πρόκειται να πάρει πίσω την αλήθεια. Προτιμώ να καταστραφεί η καριέρα μου από το να πω ψέματα για ένα τέρας ποτέ ξανά», ήταν ολόκληρο το ποστ της τραγουδίστριας. 

-  Με μερικά από τα σημαντικότερα ονόμα της μοντέρνας jazz σκοπεύει να γιορτάσει ο Barack Obama στον Λευκό Οίκο την Διεθνή Ημέρα Jazz, όπως τουλάχιστον έγινε και επίσημα γνωστό εχθές το μεσημέρι. 
Η Διεθνής Ημέρα Jazz θα γιορταστεί για πέμπτη συνεχή χρονιά, στις 29 Απριλίου και ο Λευκός Οίκος θα ανοίξει τις πόρτες του σε μερικά από τα λαμπερά ονόματα του χώρου για τον σκοπό αυτό. Ανάμεσα τους οι Herbie Hancock, Al Jarreau, Aretha Franklin, Jamie Cullum αλλά και ο Sting. Τα όσα θα γίνουν - και θα ακουστούν στις υπερπολυτελείς αίθουσες του Λευκού Οίκου θα έχει την ευκαιρία να τα απολαύσει και το κοινό αφού το event θα καλυφθεί και τηλεοπτικά από το δίκτυο του ABC και θα προβληθεί την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 30 Απριλίου. Για την ιστορία να πούμε ότι οι εορτασμοί λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο σε μία διαφορετική χώρα, στα πλαίσια ενός ενιαίου concept, με την Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι και την Οζάκα να έχουν προηγηθεί τις περασμένες χρονιές. 


-  Τον τελευταίο καιρό η Adele ανεβάζει σχεδόν σε κάθε συναυλία κάποιον φαν της πάνω στη σκηνή. 
Την μία ήταν ένα μικρό κορίτσι που είχε όνειρο ζωής να τραγουδήσει μαζί της, την άλλη μία κοπέλα που ήθελε να κάνει πρόταση γάμου στον φίλο της, τώρα μια σωσίας που η τραγουδίστρια εντόπισε στο πλήθος και την κάλεσε on stage για να βγουν μαζί φωτογραφία. 
Η Adele που αυτή την περίοδο βρίσκεται εν μέσω της βρετανικής της περιοδείας, έκανε προχθές στάση στο Genting Αrena του Birmingham όπου κάποια στιγμή είδε στο κοινό μία κοπέλα που της έμοιαζε πολύ. 
Το όνομα αυτής Emily Bamforth, η οποία είδε από τη μια στιγμή στην άλλη τον εαυτό της να γίνεται πρώτη ...μούρη σε όλα τα sites του πλανήτη, αφού η selfie που τράβηξε η Adele με τις δυο τους κάνει από εκείνη την ώρα τον γύρο του internet.
Bέβαια η ομοιότητα αυτή πρέπει να πάμε ότι δεν είναι και τόσο τυχαία, καθώς στην πορεία αποκαλύφθηκε πως η Bamforth μια ψυχοσούλα με την Adele την έχει και μάλιστα έχει κάνει προσπάθειες για να της μοιάζει ακόμα περισσότερο με το κατάλληλο μακιγιάζ και το σωστό ύφος. 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Autolux – Pussy’s dead

Τρίτος δίσκος σε μια δεκαετία και πιο πειραματικός indie.

-  Black Mountain – IV

Τέταρτος δίσκος για τους Καναδούς με αναφορές ξανά σε 70ς μελωδίες.

-  The Last Shadow Puppets – Everything you’ve come to expect.

Δεύτερος δίσκος συνεργασίας Alex Turner (Arctic Monkeys ) με τον Miles Kane , και μάλλον οι φίλοι του εξαιρετικού ντεμπούτου , περίμεναν κάτι καλύτερο!

-  Charles Bradley – Changes

Από το 2011  επιστρέφει ο 64 χρονος πια soulman.

 - Cheap Trick – Bang zoom crazy.. hello

Οι ακούραστοι Αμερικανοί rockers ηχογραφούν ξανά…

- Explosions in the sky – The wilderness.

Από το Texas με ορχηστρική post rock ξανά…

- Pet Shop Boys – Super

Μάλλον κουρασμένοι εμφανίζονται εδώ . Μην ξεχνάτε ηχογραφούν αδιάκοπα  από το 1985!

-  Mogwai – Atomic

Άλλοι βετεράνοι του post rock στην νέα τους δουλειά…

 -  Yeasayer – Amen & goodbye

Μας αρέσουν εδώ οι art – rockers από το Brooklyn.

Playlist top – 20 

1(1)PJ Harvey – the wheel
2(4) Lissie – hero
3(6) Get Well Soon – it’s a catalogue
4(3) Lilly Wood and The Prick – I love you
5(2) The Jezabels – Come alive
6(7) Lush – Out of control
7(9) Richard Ashcroft – This is how it feels
8(10)James – Nothing but love
9(11) Polica – Wedding
10(12) Jake Bugg – Gimme the love
11(5) Primal Scream – Where the lights get in
12(14) ) Peter Bjorn and John – What you talking about
13(15) Bat For lashes – in god’s house
14(16)M83 – Solitude
15(17)PJ Harvey – The community of hope
16(18)The Last shadow Puppets – Aviation
17(19)D.A.R.K. – Curvy
18(8) The Last Shadow Puppets – Bad habits
19(-)Travis – magnificent time
20(-)We Are Sciebtists – Too late


Single of the week
Travis – magnificent time

Οι Σκωτσέζοι ξανά κοντά μας με νέο δίσκο μετά από αρκετά χρόνια απουσίας!








No comments: