Wednesday, April 13, 2016

11 – 4 – 2016

-  Οι φίλοι του "Αφεντικού", ξέρουν ότι ο αγαπημένος τους καλλιτέχνης είναι βαθιά πολιτικό ον και ότι δεν σταμάτησε να υπερασπίζεται τις αρχές του, ακόμα κι όταν οι πωλήσεις των δίσκων άγγιξαν τα εκατομμύρια αντίτυπα της πλανητικής κλίμακας.Δεν εκπλήσσει λοιπόν η απόφαση να ακυρώσει τη χθεσινοβραδινή του συναυλία με τους E-Street Band στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας, για ένα ζήτημα αρχών. Ο Bruce Springsteen αποφάσισε, με λίγα λόγια, ότι αυτός ήταν ο πιο ηχηρός τρόπος που είχε στη διάθεσή του για να στηρίξει έμπρακτα όσους αγωνίζονται για την κατάργηση του λεγόμενου "Νόμου της Τουαλέτας", ο οποίος έχει επικριθεί για την ομοφοβία του, καθώς επιχειρεί να καθορίσει σε ποιο μπάνιο θα πρέπει να πηγαίνουν οι transsexual. Στην ανακοίνωση που έβγαλε το Αφεντικό για την πληροφόρηση των fans του, λέει συγκεκριμένα τα εξής:«[Ο νόμος εκπροσωπεί] ανθρώπους που δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την πρόοδο που έκανε η χώρα μας στην αναγνώριση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των κατοίκων της. Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από μια ροκ συναυλία. Είναι το πιο δυνατό μέσο που έχω για να σηκώσω τη φωνή μου ενάντια σε όσους συνεχίζουν να μας πηγαίνουν πίσω, αντί για μπροστά».


-  Δες μας τα λέει και πολύ ο Steven Tyler σχετικά με το μέλλον των Aerosmith, αποκαλύπτοντας εχθές ότι το συγκρότημα υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει του χρόνου την τελευταία και αποχαιρετιστήρια
περιοδεία του. Μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone, o Tyler αναφέρθηκε στα προσωπικά επαγγελματικά του σχέδια (έχει προγραμματίσει solo εμφανίσεις για ολόκληρο το καλοκαίρι) και παρεμπιπτόντως έβαλε και τους Aerosmith στην συζήτηση. Ο frontman του συγκροτήματητος είπε, λοιπόν, από το πουθενά ότι το γκρουπ σκοπεύει να περιοδεύσει το 2017, αλλά ότι αυτή δεν θα είναι μία συνηθισμένη περιοδεία σαν τις υπόλοιπες...
«Μάλλον θα κάνουμε μία μεγάλη αποχαιρετιστήρια τουρνέ. Κοιτάξτε, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν δύο συγκροτήματα που έχουν ακόμα τα αυθεντικά μέλη τους. Εμείς και οι Stones. Και είμαι ευγνόμων γι' αυτό. Οπότε ή θα κάνουμε μία τελευταία περιοδεία ή έναν δίσκο. Θα δούμε. Όπως και να χει είμαι ενθουσιασμένος».
Αυτή την περίοδο ο Tyler ασχολείται με τα προσωπικά του side projects, όσο ο κιθαρίστας του σχήματος, Joe Perry, δουλεύει μαζί με τον Alice Cooper και τον Johnny Deep
για το συγκρότημα τους, τους Hollywood Vampires. 

-  Είναι γεγονός ότι η «αντίσταση» του βινυλίου τα τελευταία χρόνια δεν πυροδοτήθηκε μόνο από απόψεις περί προτίμησης ήχου ή από μια ρομαντική αντίδραση στο όλο και πιο «απρόσωπο» πακετάρισμα της μουσικής, αλλά και από μια εναλλακτική μόδα, σύμφυτη με την αγάπη του σχετικού ακροατηρίου προς ό,τι το «ρετρό».
Πίσω μάλλον από την τελευταία αυτή παράμετρο πρέπει να αναζητήσουμε τις καταβολές των υπηρεσιών της And Vinyly, που αν μη τι άλλο είναι πάντως πρωτότυπες: η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα να ...τυπώσει κανείς τις στάχτες του σε βινύλιο αφού πεθάνει (και, εννοείται, διαλέξει να αποτεφρωθεί).Όπως παρατήρησαν και διεθνή δημοσιεύματα, χρειάζεται και μια δόση μαύρου χιούμορ, εκτός από αγάπη για το βινύλιο, για να πάρει κανείς μια τέτοια απόφαση.
Εμείς θα προσθέσουμε ότι χρειάζεται μάλλον και μια κάποια χρηματική άνεση, αφού οι υπηρεσίες της And Vinyly κοστολογούνται στα 4.043 ευρώ για 30 αντίτυπα. Αν μάλιστα βάλετε στο πουγγί κι άλλα 668 ευρώ, μπορείτε να συμπεριλάβεται στον δίσκο και το αγαπημένο σας τραγούδι, ενώ αποκτάτε και εξώφυλλο -μοναδικό και πρωτότυπο, μόνο για σας- δια χειρός James Hague, από τη National Portrait Gallery του Λονδίνου. Τους κληρονόμους, βέβαια, δεν τους ρωτάει προφανώς κανείς τι θα κάνουν τους 30
δίσκους με τις στάχτες του προσφιλούς προσώπου...

- Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, τα ετήσια Country Music Awards είναι πάντα σπουδαία υπόθεση, αφού οι Αμερικάνοι παραμένουν οι κύριοι καταναλωτές της λαϊκής τους μουσικής.
Την παράσταση στην 51η τελετή έκλεψε η Dolly Parton, η οποία τραγούδησε ζωντανά με την Katy Perry, μπαίνοντας με το "Coat Of Many Colours", που έγινε medley με το "Jolene" και το "9 To 5" -δύο από τις μεγαλύτερες προσωπικές επιτυχίες της Parton, που, σημαδιακά, πέρασαν στην ποπ κουλτούρα (στην οποία εντάσσεται η Perry), υπερβαίνοντας κατά πολύ τα όρια της country. 
Το δίδυμο προλόγισε μία από τις σημαίνουσες νέες δυνάμεις της country τραγουδοποιίας, η Katy Musgraves . Στο τέλος του set, η Perry υποκλίθηκε στη Dolly Parton και αποχώρησαν στα παρασκήνια πιασμένες χέρι-χέρι, μέσα σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα. 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  The Dandy Warhols – Distortland

9ος δίσκος μετά το 2012 , με κρυμμένα ηλεκτρονικά στοιχεία ανακατεμένα στον επιβλητικό ήχο τους!

-  Deftones – Gore

 Και το new metal ζει και βασιλεύει το έτος 2016!

-  Future of the Left – The peace and truce of future of the left

Βρετανικός hard rock ήχος και σε αυτήν την δουλειά τους…

-  Teleman – Brilliant sanity

Στον δεύτερο δίσκο οι Βρετανοί , με rock n roll ανακατεμένο με ηλεκτρονική ποπ.

-  Tim Hecker – Love streams

Ηλεκτρονική εδώ , ερχόμενη από Καναδά μεριά…

-  Mull Historical Society – Dear satellite

Κλασικός Βρετανικός ποπ ήχος μετά 5 χρόνια σιγής…

-  Parquet Courts – Human performance

Από Νέα Υόρκη , πολυγραφότατοι σε συνδυασμό ποπ , punk και alternative rock…

-  M83 – Junk

Εκτός από τα γνωστά του ταξιδιαρικα , ο Gonzalez εδώ το πάει προς την electro pop …

-  September Girls – Age of indignation

Από το Δουβλίνο , στην δεύτερη indie δουλειά τους…

Playlist top – 20 

1(3) Get Well Soon – it’s a catalogue
2(1) PJ Harvey – the wheel
3(6) Lush – Out of control
4(2) Lissie – hero
5(7) Richard Ashcroft – This is how it feels
6(8)James – Nothing but love
7(9) Polica – Wedding
8(10) Jake Bugg – Gimme the love
9(4) Lilly Wood and The Prick – I love you
10(12) Peter Bjorn and John – What you talking about
11(13) Bat For lashes – in god’s house
12(14)M83 – Solitude
13(15)PJ Harvey – The community of hope
14(16)The Last shadow Puppets – Aviation
15(17)D.A.R.K. – Curvy
16(5) The Jezabels – Come alive
17(19) Travis – magnificent time
18(20)We Are Sciebtists – Too late
19(-)Woodkid – Land of all
20(-)Lights - Meteorites

Single of the week
Woodkid – Land of all

Νέα δουλειά μετά τον επιτυχημένο προηγούμενο δίσκο για τον Γάλλο!




No comments: