Wednesday, March 9, 2016

7- 3- 2016

-  Tελικά η Bjork την ξεπέρασε την ερωτική απογοήτευση που την ώθησε να γράψει τα κομμάτια του Vulnicura και τώρα δείχνει πρόθυμη να επιστρέψει πιο γρήγορα από την προηγούμενη φορά στα δισκογραφικά πράγματα (4 χρόνια της είχε πάρει από το Biophilia στο Vulnicura).Η τραγουδίστρια από την Ισλανδία αποκάλυψε ότι ήδη έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στο νέο της άλμπουμ και μάλιστα δήλωσε ότι έχει ολοκληρώσει τα τρία πρώτα τραγούδια. Σε πρόσφατη συνέντευξη της η Bjork είπε «Έχω ξεκινήσει να γράφω την επόμενη δουλειά μου» αν και διευκρίνησε ότι δεν γνωρίζει από τώρα ποιό θα είναι ακριβώς το θέμα τoυ επόμενου άλμπουμ. «Κάθε άλμπουμ είναι διαφορετικό για μένα. Δηλαδή, δεν ξέρω τι από τα δύο έρχεται πρώτο. Οι στίχο ή η μουσική. Σε αυτή την περίπτωση η μελωδίες ήρθαν πρώτες, αν και θα ακούσετε κάτι αρκετά αφαιρετικό.»Μαζί με την Bjork στην συγκεκριμένη δουλειά είναι και ο παραγωγός Arca, με τον οποίο άλλωστε είχε συνεργαστεί και στο Vulnicura.Σε άλλα νέα, η Bjork παρέα με τον Drake κάνουν ένα πέρασμα από τη νέα version του κομματιού του Kanye West Wolves. Κανονική επιστροφή στα ...εγκώσμια, λέμε.
-  H φετινή Record Store Day πλησιάζει στις 16 του Απρίλη και δύο επανακυκλοφορίες από το πρόσωπο που είναι το απόλυτο επίκεντρο του μουσικού κόσμου από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν έφυγε από τη ζωή, βρίσκονται καθ' οδόν.

Δύο βινύλια με άρωμα David Bowie, λοιπόν, ετοιμάζονται να επανακυκλοφορήσουν. Σύμφωνα με το Pitchfork το πρώτο θα είναι απλά το single "TVC15" μέσα από τον δίσκο του 1976 Station to Station, ενώ το δεύτερο ολόκληρος το δίσκος του 1970, Τhe Man Who Sold The World

-  Σκηνές από το Altamont 1969 έζησαν οι θεατές μιας συναυλίας στην Καλιφόρνια, όταν ένας άνδρας από το κοινό μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία από άτομο που παρακολουθούσε επίσης το live.
Το συμβάν έγινε την περασμένη Πέμπτη κατά την διάρκεια μιας συναυλίας πέντε συνολικά συγκροτημάτων στην Santa Ana της Καλιφόρνιας, την στιγμή που στην σκηνή βρίσκονταν oι Feels. Η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Laena Geronimo, εξηγεί ότι κάποια στιγμή είδαν ότι στο κοινό είχε ξεσπάσει καυγάς. Απ' ότι φαίνεται όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα προσπάθησε να συγκρατήσει τον άνδρα που τον μαχαίρωσε γιατί είχε ανεξήγητα βίαιη και επιθετική συμπεριφορά καθ'όλη την διάρκεια του live.

-  Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει το ρητό και οι Who φαίνεται να το τιμούν και με το παραπάνω εμφανιζόμενοι στην τηλεόραση για πρώτη φορά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια.Το βρετανικό συγκρότημα είχε βγει τελευταία φορά στο ...γυαλί το 1967 και τώρα, σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, τους είδαμε να παίζουν ζωντανά το "Who Are You?" στο πολύ διάσημο σόου του Jimmy Fallon.
Βέβαια να πούμε ότι υπάρχει λόγος που οι Who δεν είχαν ξαναβγεί εδώ και τόσα χρόνια σε κάποια αντίστοιχη εκπομπή της τηλεόρασης: το 1967 ο Keith Moon είχε γεμίσει τα ντραμς του με δυναμιτάκια, τα οποία έσκασαν επί σκηνής, ανατινάζοντας μέρος του σκηνικού και κουφαίνοντας τον Pete Townshend από το ένα αυτί.Αυτή τη φορά πάντως τα πράγματα κύλησαν με περισσότερη ηρεμία, οργάνωση και επαγγελματισμό. Κάτι τα χρόνια που έχουν πια περάσει, κάτι η απουσία του Keith Moon...

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-   Kano – made in the manor

Έχει συνερργαστεί και με τους Gorillaz , βγάζει νέο δίσκο με hip hop και soul μετά 6 χρόνια.

-  Eddi Front – Marina

Μελαγχολικό ντεμπούτο για την συνθέτη και τραγουδιστή από το Brooklyn.

-  Nicholas Krgovich – The hills

Από το Vancouver , μετά από το πέρασμά του σε αρκετές indie μπάντες , σε εξαιρετικό ντεμπούτο.

-  Lapsley – long way home

Ambient pop  από  την πιτσιρίκα από το Lancashire.

-  M. Ward – More rain

Άλλος ένας εξαιρετικός δίσκος όγδοοςμάλιστα σε σύντομο διάστημα!

-  Nada Surf – You know who you are.

Μας είχαν λείψει μετά το 2012 , βετεράνοι σχεδόν στον όγδοο και αυτοί δίσκο!

-  The Coral – Distance inbetween

 Από τα σημαντικά βρετανικά groups  της τελευταίας δεκαετίας , επιστρέφουν μετά 6 χρόνια ανανεωμένοι σε σύνθεση και ήχο!

-  Tiga – No fantasy required

Άλλος ένας Καναδός του  electro αυτή τη φορά ..

- Unloved – Guilty of love

Το νέο group του David Holmes που ηχεί φυσικά σαν soundtrack  ταινιών!

 - Violent Femmes – We can do anything

Συνεχίζουν δυναμικά από τα 80s με ‘ηχο κοντά σε Pixies  σε ακουστική έκδοση!

Playlist top – 20 

1(2) The Last Shadow Puppets – Bad habits
2(4) Eleanor Freidberger – Sweetest girl
3(1) Richard Hawley – I still want you
4(6) The Jezabels – Come alive
5(7)PJ Harvey – the wheel
6(9) Lilly Wood and The Prick – I love you
7(10)School of Seven Bells – On my heart
8(11) Primal Scream – Where the lights get in
9(3) Sunflower Bean – Wall watcher
10(12) Sivert Hoyem – Sleepwalking man
11(13)Lissie – hero
12(14)Get Well Soon – it’s a catalogue
13(15)Keoma – Protected
14(17) Lush – Out of control
15(5) Mystery Jets – Bubblegum
16(18) Richard Ashcroft – This is how it feels
17(19)James – Nothing but love
18(20)Polica – Wedding
19(8) David Bowie – Lazarus
20(-)Jake Bugg – Gimme the love

Single of the week
Jake Bugg – Gimme the love
Ο πιτσιρικάς μεγαλώνει και αλλάζει και λίγο ύφος στο νέο του τραγούδι!










No comments: