Wednesday, March 16, 2016

14 - 3 -2016

-  Λίγες μόνο ημέρες μετά τον θάνατου ενός από τους πιο διάσημους παραγωγούς που πέρασαν ποτέ από την ιστορία της παγκόσμιας μουσικής ή απλώς του «5ου Beatle», όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν εξαιτίας της πολύ στενής συνεργασίας του με τα Σκαθάρια, ένα ντοκιμαντέρ για την δουλειά του βλέπει το φως της δημοσιότητας.Το '"Soundbreaking: Stories From the Cutting Edge of Recorded Music" δουλευότανε 5 ολόκληρα χρόνια από τον ίδιο τον George Martin και τον γιο του, Giles, και σε αυτό συμμετέχουν συνολικά 150 καλλιτέχνες με τους οποίους ο Martin συνεργάστηκε στην πλούσια μουσική πορεία του. Η μίνι σειρά - ντοκιμαντέρ αποτελείται από 8 επεισόδια, με τα δύο πρώτα να κάνουν πρεμιέρα χθες στο SXSW. Όσο για την συνέχεια είναι άγνωστο που ακριβώς θα την δούμε, καθώς η προβολή είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των Jeff Dupre και Maro Chermayeff σύντομα θα δούμε στις οθόνες μας συνεντεύξεις από τους Paul McCartney, Tom Petty, Dave Grohl, Questlove, Bon Iver, Beck, BB King, Joni Mitchell, Debbie Harry και πολλών ακόμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και οι Brian Eno, Nile Rodgers και Quincy Jones θα μιλήσουν για τον διάσημο παραγωγό σε κάποιο από τα επόμενα επεισόδια. 
 -  Οι Radiohead επιστρέφουν με νέο δίσκο και όλοι τους οι φανς στον πλανήτη ψάχνουν με αγωνία τα σημάδια που θα τους αποκαλύψουν την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ και οποιοδήποτε
άλλο σχετικό στοιχείο μπορούν να βρουν διαθέσιμο.
Οπότε δεν είναι παράλογο που εχθές το μεσημέρι, όταν το συγκρότημα ανακοίνωσε μέσω Τwitter μερικές ακόμα ημερομηνίες για ζωντανές εμφανίσεις, να γίνει κακός χαμός. Κι αυτό γιατί οι Radiohead δεν αρκέστηκαν στο να γράψουν απλά ένα tweet με τους νέους σταθμούς της περιοδείας τους, αλλά ανέβασαν μαζί με μία φωτογραφία με ένα αφαιρετικό σχέδιο και από πάνω το όνομα του γκρουπ.Λίγη ώρα αργότερα η ίδια φωτογραφία έγινε profile pic στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook οπότε τα συμπεράσματα ήταν ακαριαία: όλοι θεωρούν ότι αυτό θα είναι το εξώφυλλο του νέου δίσκου που κυκλοφορεί ...κανείς δεν ξέρει ακόμα το πότε. 

Πάντως ο κιθαρίστας του γκρουπ, Johnny Greenwood, επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το μεγαλύτερο μέρος των ηχογραφήσεων έχει ολοκληρωθεί και οι Radiohead ελπίζουν πως θα είναι έτοιμοι για την κυκλοφορία μέσα στο 2016.

-  Το Tapestry (Ode Records, 1971) είναι ένας σπουδαίος δίσκος του παρελθόντος που το ελληνικό κοινό δεν έχει ακόμα ανακαλύψει, με αποτέλεσμα να μένει υποφωτισμένος στην «κοινή γνώμη» των μουσικόφιλων της χώρας μας.
Ωστόσο διεθνώς χαίρει μεγάλης εκτίμησης, ως ένας από τους σημαντικότερους δίσκους που φτιάχτηκαν ποτέ, σήμα-κατατεθέν της Carole King. Ακούραστη στα 74 της, η Αμερικανίδα τραγουδοποιός ανακοίνωσε ότι θα το παίξει για πρώτη φορά ολόκληρο σε συναυλία, δίνοντας ραντεβού με το κοινό στο Hyde Park του Λονδίνου, στις 3 Ιουλίου.
Η ίδια δήλωσε ότι θα είναι ένα «ευχαριστώ» στο βρετανικό κοινό, που έκανε μεγάλη επιτυχία το μιούζικαλ Beautiful, το οποίο πραγματευόταν τη ζωή της. Αυτή θα είναι μάλιστα η πρώτη συναυλία της King στο Λονδίνο μετά το 1989. Σε αυτήν θα τη συντροφεύσει η κόρη της Louise Goffin (τέκνο του εξαιρετικού στιχουργού Gerry Goffin), καθώς και ο Don Henley.

-  Ο Bob Dylan θέλει νέο δίσκο για τα φετινά του γενέθλια και τα κανόνισε έτσι ώστε το 37ο άλμπουμ της μακράς του καριέρας να συμπέσει κοντά στις μέρες που θα γιορτάζει τα 75.
Το άλμπουμ θα λέγεται Fallen Angels, θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαΐου και είναι άμεσα σχετιζόμενο με τη μακροσκελή αμερικανική περιοδεία την οποία σχεδιάζει ο Dylan για να το υποστηρίξει: όσοι αγοράσουν εισιτήρια γι' αυτήν, φαίνεται ότι θα λάβουν κι έναν ειδικό κωδικό για να το ακούσουν/αποκτήσουν πρώτοι, καθώς θα φτάνουν οι μέρες.
Οι φήμες θέλουν το Fallen Angels να είναι κάτι-σαν-sequel του Shadows In The Night (θυμηθείτε την κριτική του Ανδρέα Κύρκου, πατώντας 
εδώ), τίποτα όμως δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί από επίσημα χείλη.
Tο μόνο σίγουρο είναι ότι η καλοκαιρινή περιοδεία του Dylan ξεκινάει στις 4 Ιουνίου με δύο συναυλίες στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α. και ότι θα έχει ως support τη θρυλική Mavis Staples, της soul/gospel δόξας των Staples Singers.


ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Emmy the great – Second love

Τρίτος δίσκος για την γεννημένη στο Hong Gong Αγγλιδούλα…

-  Brian Fallon – Painkillers

Τραγουδιστής στους Gaslight Anthem σε solo folk δουλειά.

-  Jeff Buckley – You and i

Από τις γνωστές αρπαχτές των εταιρειών με δίσκους μετά θάνατον με ανέκδοτες ηχογραφήσεις.

 -  Lucius – Good grief

Πεντάδα από νέα Υόρκη με ψαγμένη ποπ ροκ..

- Laura J Martin – On the never never

Τρίτος δίσκος της κοπέλας από το Liverpool με φωνή αλά Kate Bush.

- Pete Yorn – Arrangintime

Μας αρέσει και εδώ με την περίτεχνη folk rock του , μετά το ντεμπούτο του του 2001

Playlist top – 20 

1(1) The Last Shadow Puppets – Bad habits
2(4) The Jezabels – Come alive
3(5)PJ Harvey – the wheel
4(2) Eleanor Freidberger – Sweetest girl
5(6) Lilly Wood and The Prick – I love you
6(8) Primal Scream – Where the lights get in
7(7)School of Seven Bells – On my heart
8(10) Sivert Hoyem – Sleepwalking man
9(11)Lissie – hero
10(12)Get Well Soon – it’s a catalogue
11(3) Richard Hawley – I still want you
12(13) Lush – Out of control
13(16) Richard Ashcroft – This is how it feels
14(17)James – Nothing but love
15(18)Polica – Wedding
16(13) Keoma – Protected
17(20) Jake Bugg – Gimme the love
18(-)Peter Bjorn and John – What you talking about
19(9) Sunflower Bean – Wall watcher
20(-)Bat For lashes – in god’s house

Single of the week

Peter Bjorn and John – What you talking about

To ντουέτο των Σουηδών σε μια ακόμα εξαιρετική ποπ dance σύνθεση!






No comments: