Wednesday, October 7, 2015

5- 10- 2015

-  Το συγκρότημα των Vervet Underground που αναγνωρίστηκε 
καθολικά πολύ μετά την θρυλική μπανάνα έχει πια σταθερά στραμμένη πάνω του την προσοχή του κόσμου και πάντα θα έχει...ζήτηση. Γι αυτό και όταν εχθές μαθεύτηκε ότι μία ζωντανή ηχογράφηση από μία εμφάνιση του γκρουπ στο The Matrix, ένα μικρό κλαμπ του San Francisco, το 1969, πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στα δισκοπωλεία, στο ίντερνετ έγινε χαμός. Ο δίσκος θα έχει τον τίτλο "'The Velvet Underground: The Complete Matrix Tapes" και θα βγει σε μορφή τετραπλού box set. Όλα αυτά στις 20 Νοεμβρίου την ίδια στιγμή που αναμένεται και η επανακυκλοφορία του του "Loaded" με αφορμή τα 45 χρόνια από την κυκλοφορία του το 1970.

-  Όταν μιλάμε για το Glastonbury οι bookers αλλά και το κοινό είναι πάντα σε ετοιμότητα από τη στιγμή μάλιστα που οι υπεύθυνοι είχαν πριν λίγες μήνες αποκαλύψει ότι γνώριζαν από νωρίς ποια θα είναι τα ονόματα που θα ανέβουν στη σκηνή του μεγαλύτερου φεστιβάλ στον κόσμο αυτό το καλοκαίρι. Ώρα λοιπόν για τις πρώτες προβλέψεις με το όνομα του Chris Martin και της παρέας του να είναι αυτό που παίζει πιο έντονα. Τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν στους Goldplay πιθανότητες 4/1 λαμβάνοντας υπόψιν τους ότι το συγκρότημα είχε ξαναεμφανιστεί στο Glastonbury το 2011. Το γεγονός όμως ότι το γκρουπ έχει ήδη νέο υλικό και σκοπεύει να επιστρέψει σύντομα με νέο δίσκο κάνει τις μετοχές του να ανεβαίνουν σημαντικά.Εκτός από τους Goldplay μεγάλες πιθανότητες δίνουν και στην Adele, στους Foo Fighters, oι οποίοι έχασαν πέρυσι το φεστιβάλ στο παρά ένα εξαιτίας του τραυματισμού του Dave Grohl αλλά και στους Blur. To Glastonbury θα γίνει από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου του 2016 και τα εισιτήρια θα βγουν στο ίντερνετ σύντομα!

-  Tα αδέλφια Reid αφού μόνο ξύλο που δεν έπαιξαν πίσω στη δεκαετία του 90 βρήκαν μάλλον τον τρόπο να δουλέψουν ξανά μαζί.Ναι, οι Jesus and Mary Chain νωρίτερα μέσα στη χρονιά κυκλοφόρησαν ένα live άλμπουμ κάνοντας πολύ κόσμο να μιλήσει για πιθανή επανένωση και καινούργια δισκογραφική δουλειά. Και να που όλα τώρα επιβεβαιώνονται με τους ίδιους να ανακοινώνουν την πρόθεση τους να μπουν πολύ σύντομα στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το νέο τους δίσκο, τον πρώτο μετά το "Munki" του 1998.Σύμφωνα με τα όσα είπα ο Jim Reid στο Time Out New York «Έχουν αρχίσει ήδη να δουλεύουμε πάνω σε μερικά πράγματα και συνεχίζουμε». Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει γίνει γνωστός ούτε το τίτλος του άλμπουμ ούτε η ημερομηνία κυκλοφορίας όμως ξέρουμε στο περίπου τι θα ακούσουμε «Θα θυμίζει τις πρώτες μέρες τους συγκροτήματος αλλά παράλληλα θα είναι και πιο ώριμο. Ας περιμένουμε και θα δούμε», είπε ο Jim. Περιμένουμε λοιπόν κι εμείς μαζί τους.

-  Η υπόθεση «Strokes» παρουσιάζει ενδιαφέρον. Γιατί αυτοί οι 5 τύποι αφού δημιούργησαν χαμό με το ντεμπούτο τους έβγαλαν άλλους 2 μέτριους έως κακούς δίσκους και μετά πλακώθηκαν μεταξύ τους.Μετά από αυτό κάναμε καιρό να τους ακούσουμε αλλά το 2013 επέστρεψαν με τον δίσκο "Comedown Machine" λέγοντας ότι βρήκαν τον τρόπο να ισορροπήσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και το κίνητρο να γράψουν μουσική ξανά μαζί. Και παρόλο που οι περισσότεροι πίστευαν ότι δεν θα αντέξουν για πολύ παρέα το συγκρότημα ανακοίνωσε αναπάντεχα, περίπου δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή χθες, ότι σκοπεύει να μπει σύντομα στο στούντιο για να ηχογραφήσει την πέμπτη του δισκογραφική δουλειά. Το νέο επιβεβαιώθηκε από την φωτογράφο, και σύζυγο του κιθαρίστα του γκρουπ Nick Valensi, Amanda de Cadanet, η οποία έκανε το σχετικό tweet. 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Eagles of Death Metal – Zipper down

O Josh Homme  των Queens of the Stone Age στο πιο αγριεμένο project του.

RudimentalWe the generation

Με μια εβδομάδα διαφορά με αυτή των συναγωνιστών τους Disclosure η κυκλοφορία τους , μάλλον χάνουν στο παιχνίδι του δεύτερου δίσκου!

-  John Grant – Grey tickles, black pressure

Η πρώην φωνή των Czars , σε νέο ηλεκτρονικό δίσκο.

-  The Ordinary Boys – The Ordinary Boys

9  χρόνια μετά επαναδραστηριοποιούνται  οι πρών προστατευόμενοι του Morrissey.

Editors  - In dream

Mάλλον το χάνουν και εδώ το παιχνίδι λίγο με τα ηλεκτρονικά , μετά την Americana στροφή τους το 2013!

- ShoppingWhy choose

Δεύτερος post punk δίσκος για το τρίο από την ανεξάρτητη Βρετανική σκηνή.

Playlist top – 20  
1(2) Baio – Sister of pearl
2(1) The Weeknd – I can’t feel my face

3(4) Richard Hawley – Heart of oak
4(5) Foals – A knife in the ocean
5(7) Milltown Brothers – Long road
6(9) Chvrches – Leave a trace
7(8) The Dead Weather – I feel love (every million miles)
8(3) Florence and The machine – Queen of peace
9(10) Sexwitch – Helelyos
10(11) Siouxsie Sioux & Brian Reitzell - Love Crime  
11(12) The Arcs – Stay in my corner
12(14) Metric – Fortunes
13(6) The Maccabees – Spit it out
14(15) Chvrches – Clearest blue
15(16) Silversun Pickups – Circadian rhythm
16(17)Stereophonics – I wanna get lost with you
17(18)New Order – Plastic
18(19)John Grant – Disappointing (feat. Tracy Thorne)
19(20)Suede – Outsiders
20(-)Daughter – Doing the right thing

Single of the week
Daughter – Doing the right thing

Αυτό είναι το πρώτο δείγμα από τον δεύτερο και καθοριστικό δίσκο των dream poppers!







No comments: