Friday, August 21, 2015

17- 8- 2015




-  Να και μία φορά που η Νicki Minaj βγήκε από τα ρούχα της αλλά όχι...κυριολεκτικά.Η τραγουδίστρια του "Anacoda" έγινε έξαλλη κατά την διάρκεια εμφάνισης της στην Καλιφόρνια την Παρασκευή που μας πέρασε όταν άτομα από μέλη του προσωπικού ασφαλείας χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού εναντίον του κοινού.Η συναυλία δόθηκε στα πλαίσια της περιοδείας της Minaj με τίτλο Τhe Print Pink Tour και κάπου στα μισά του live ξέσπασε ένας μεγάλος καυγάς για λόγους οι οποίο ακόμα παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό όλα να ξεκίνησαν όταν ένας νεαρός μίλησε προσβλητικά σε ένα από τα μέλη του προσωπικού ασφαλείας. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η φασαρία άρχισε λόγω της πολυκοσμίας αλλά και επειδή κάποιοι θαυμαστές της Nicki προσπαθούσαν επίμονα να ανέβουν στη σκηνή.Εντελώς ξαφνικά επικράτησε το απόλυτο χάος με αποτέλεσμα η ασφάλεια να επιτεθεί σε άτομα από το κοινό με σπρέι πιπεριού προκειμένου να καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση. Η Minaj που παρακολουθούσε έντρομη τα γεγονότα από τη σκηνή μόλις παρατήρησε τα σπρέι άρχισε να τους φωνάζει από τα μικρόφωνα να τα αφήσουν κάτω αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα...

-  Μπορεί να μην το έχουμε κατά νου εμείς στην Ελλάδα, αλλά η Enya είναι μία παγκόσμια σταρ με πλήθος οπαδών ανά τον πλανήτη, η οποία συγκαταλέγεται μάλιστα σταθερά στην πρώτη τριάδα των πιο πλούσιων Ιρλανδών μουσικών –εξ ου και αγόρασε για σπίτι της ένα ολόκληρο ...κάστρο στο Killiney, νότια του Δουβλίνου, αξίας 2.500.000 λιρών.Καθώς όμως έχει 8 χρόνια να φανεί στη δισκογραφία (από το A Winter Came... του 2008, που, μεταξύ μας, δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά από εμπορική άποψη), η ανυπομονησία των φίλων της για κάτι καινούριο έχει χτυπήσει κόκκινο. Καταλαβαίνετε επομένως τι σούσουρο προκλήθηκε στην εποχή του ίντερνετ, από ένα ιρλανδικό δημοσίευμα που την ήθελε να ηχογραφεί υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, με 8 τραγούδια να είναι σχεδόν έτοιμα και με σεκιουριτάδες στις πόρτες του κάστρου της για να μην ξεφύγει ούτε ψίθυρος.Στο ίδιο ωστόσο δημοσίευμα, γραφόταν πως μέσα στο 2016 η Enya θα έκανε και μια παγκόσμια περιοδεία προς υποστήριξη του νέου δίσκου, πληροφορία που ...ψύλλιασε τους πιο υποψιασμένους fans, αφού η Ιρλανδή σούπερ σταρ είναι γνωστό πως δεν κάνει ποτέ συναυλίες, πόσο μάλλον παγκόσμιες τουρνέ. Φυσικά και δεν ήταν αληθινή η είδηση, λοιπόν: το site που την έγραψε λειτουργεί για την Ιρλανδία σαν το δικό μας το Κουλούρι και η Enya φιγουράρει συχνά σε διάφορα σχετικά νέα, λόγω δημοφιλίας.

-  Βαθιά στις μνήμες και στις μουσικές του ρίζες φαίνεται διατεθειμένος να πάει ο Don Henley, δουλεύοντας το νέο του άλμπουμ Cass County, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, κινούμενο σε ρυθμούς country.Στον δίσκο θα συμμετέχουν ο Mick Jagger, η Dolly Parton, ο Merle Haggard, η Martina McBride και η Miranda Lambert και λίγες μέρες πριν δόθηκε στη δημοσιότητα το κομμάτι που ο Henley διάλεξε να τραγουδήσει με τη δεύτερη: είναι μια διασκευή στο "When I Stop Dreaming" των Louvin Brothers, το οποίο ο Henley θυμάται να ακούει ως μικρό παιδί στα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν και ήταν top-10 country επιτυχία.Η επιλογή της Dolly Parton δεν ήταν τυχαία, αφού το έλεγε παλιά ντουέτο με τον Porter Wagoner, ενώ έκανε και δεύτερα φωνητικά στην Emmylou Harris, όταν το διασκεύασε στα 1977. «Κάναμε δύο ή τρία takes με τη Dolly», σχολίασε ο Henley: «το είπε μία φορά και μου λέει το ξέρω αυτό το τραγούδι, αλλά πρέπει να πάω ψηλά και να το πω. Το 'πε και το 'κανε... Τι φωνή έχει ρε παιδί μου αυτό το κορίτσι!».

- Μεταξύ 2011 και 2014, η PJ Harvey και ο Seamus Murphy πραγματοποίησαν κάμποσα ταξίδια, φτάνοντας μέχρι την Washington D.C., αλλά και μέχρι γωνιές του πλανήτη μας που παραμένουν βυθισμένες σε μεταπολεμικές προβληματικές πραγματικότητες –σαν το Κόσοβο και το Αφγανιστάν. Η Harvey μάζεψε λέξεις, ο Murphy μάζεψε εικόνες και μαζί έκατσαν και έφτιαξαν το βιβλίο The Hollow of the Hand, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη από τον εκδοτικό οίκο Bloomsbury.Με την ευκαιρία αυτή, Harvey & Murphy ανακοίνωσαν και δύο βραδιές στο Royal Festival Hall στο Southbank Centre, στα πλαίσια του φετινού Literature Festival του Λονδίνου, για τις 9 και 10 του Οκτώβρη. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν το event ως «βραδιές με ποιητικές απαγγελίες, νέα τραγούδια και κινηματογραφικές εικόνες». Τον γενικότερο σχεδιασμό και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ian Rickson, ενώ στο συναυλιακό κομμάτι την PJ θα συνοδεύσουν επί σκηνής ο John Parish με τον James Johnston. 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Jess Glynne – I cry when I laugh

Η τραγουδίστρια που έγινε γνωστή από τους Clean Bandits , στην πρώτη προσωπική αλλά μέτρια δουλειά..

-  Georgia – Georgia

Το όνομά  της Georgia Barnes και  έπαιζε drums στους Kate Tempest.

-  Ο.S.T. – True Detective

Η μουσική της αστυνομικής σειράς (δεύτερος κύκλος) με την εκπληκτική Lera Lynn να αναδεικνύεται και να αναλαμβάνει την πλειονότητα των συνθέσεων.

- Bullet from my ValentineVenom

Από τους κυριότερους εκπροσώπους του metal τα τελευταία χρόνια…

Grace PotterMidnight

Νέα ποπ ροκ τραγουδίστρια με ικανοποιητικές συνθέσεις.

Tom PettyTransmission Impossible

Συλλογή από αυτές που απευθύνονται σε οπαδούς με ραδιοφωνικές ηχογραφήσεις από τα 70ς.

Playlist top – 20  
1(3) Tame Impala – Yes I’m changing
2(4) Beck – Dreams
3(1) Chungking – Sapphire
4(6) Wolf Alice – You’re a germ
5(5) The Chemical Brothers feat. St Vincent – Under neon lights.
6(2) FFS – Call girl
7(9) Beach House – Sparks
8(11) Lana Del Rey – Honeymoon
9 (12)Chvrches – Leave a trace
10(13) Florence and The machine – Queen of peace
11(14) Emma Ballantine – The love I seek
12(7) MSMR – Wrong victory
13(15) The Weeknd – I can’t feel my face
14(16)New Order – Restless
15(17)Baio – Sister of pearl
16(18)The Maccabees – Spit it out
17(19)Richard Hawley – Heart of oak
18(20)Foals – A knife in the ocean
19(8) Brandon Flowers – I can change
20(-)Milltown Brothers – Long road

Single of the week
Milltown Brothers – Long road

Πολύ καλή επιστροφή με υπέροχο τραγούδι!






No comments: