Thursday, July 9, 2015

6- 7- 2015

-  Μπορεί το Glastonbury να είναι το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του πλανήτη φαίνεται όμως ότι δεν καταφέρνει σε όλες τις περιπτώσεις να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά. Κι αυτό γιατί όπως από καιρό ξέραμε δεν ήταν καθόλου λίγοι αυτοί που δυσαρεστήθηκαν από την παρουσία του Kanye West στο φεστιβάλ και μάλιστα ως headliner.Την περίοδο πριν την έναρξη του φεστιβάλ ακούσαμε διάφορα αλλά είχαμε πλέον θεωρήσει ότι και οι πιο φανατικοί haters το πήραν πλέον απόφαση. Να που τελικά όμως δεν ήταν καθόλου έτσι αφού φαίνεται ότι το πιο...καλό το κρατούσαν για το τέλος. Μια ομάδα λοιπόν από το κοινό του Glastonbury μπήκε στη διαδικασία να φτιάξει μία σημαία (τι σημαία δηλαδή, κανονικό πανό ήταν) η οποία έγραφε πάνω "Fuck Kanye West" και φυσικά την σήκωσαν ψηλά. Κι όλα καλά κι ωραία και ο κόσμος γέλασε μέχρι τη στιγμή που έπεσε προς τα κει το...άγρυπνο μάτι της Lily Allen. Και ποιος την είδε και δε την φοβήθηκε.Η Lily τα πήρε στο κρανίο κυριολεκτικά και αφού ζήτησε να της φέρει κάποιος την σημαία στη σκηνή της έβαλε φωτιά. Ο εμπνευστής της σημαίας έδωσε και συνέντευξη στο NME (ευχόμαστε στο μέλλον να θυμάται ότι αυτά τα λιγοστά λεπτά δημοσιότητας τα χρωστάει στον Kaney) λέγοντας ότι στην αρχή το διασκέδασε πολύ αλλά ότι όταν είδε την Allen να βάζει φωτιά στην σημαία που ο ίδιος είχε φτιάξει νευρίασε πάρα πολύ: "Δεν με νοιάζει ποια είσαι. Δεν έχεις δικαίωμα να κλέβεις τα πράγματα μου και να τα καταστρέφεις". Είπε ο άνθρωπος που σκέφτηκε να κατασκευάσει κάτι τέτοιο, in the first place.


-  Έχει προκαλέσει με κάθε τρόπο που μπορεί να βάλει ανθρώπου νους, έχει ανεβάσει φωτογραφίες στο instagram και της έχουν κλείσει τον λογαριασμό, έχει βγει στους δρόμους της Νέας Υόρκης ημίγυμνη, άσε που ποτέ δεν μάθαμε αν τελικά τα είχε ή όχι με τον Leonardo DiCaprio. Τώρα η Rihanna κάνει μίνι δημιουργική στροφή αναλαμβάνοντας η ίδια την σκηνοθεσία του νέου της βιντεοκλίπ για το τραγούδι "Bitch Better Have My Money" και συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: δηλαδή να προκαλεί. Το βίντεο έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις ενώ για να το δει κάποιος στο youtube πρέπει να έχει ανοίξει λογαριασμό που επιβεβαιώνει ότι είναι άνω των 18 ετών. Μία απαγωγή, πολύ γυμνό, σαδομαζοχιστικά εσώρουχα, χρήματα, πισίνες και άλλες διαστροφικές καταστάσεις λοιπόν με την guest εμφάνιση των Εric Roberts και Mads Mikkelsen σε ρόλους έκπληξη. 


- Tα μεγάλα φεστιβάλ έχουν και μεγάλα ονόματα. Καμιά φορά τα μεγάλα ονόματα φέρνουν μαζί τους στη σκηνή σαν guests άλλα μεγάλα ονόματα. Μόνο που συνήθως και αυτά τα ονόματα έχουν σχέση με τη μουσική.Οπότε καταλαβαίνετε ότι το γεγονός πως ο Δαλάι Λάμα ανέβηκε εχθές το βράδυ στη σκηνή του Glastonbury προκειμένου να γιορτάσει λίγες μέρες νωρίτερα τα 80α του γενέθλια που είναι στις 6 Ιουλίου ήταν για όσους βρέθηκαν εκεί μια μεγάλη έκπληξη.
Αυτή που τον κάλεσε στη σκηνή ήταν η Patti Smith η οποία αφού ο θρησκευτικός ηγέτης της Ινδίας μίλησε για λίγο στο κοινό, του τραγούδησε το Happy Birthday. 

- Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα οι Monophonics ανακοίνωσαν την αναβολή των εμφανίσεών τους στην χώρα μας. Παρόλα αυτά υπόσχονται ότι νέες ημερομηνίες για τις εμφανίσεις τους θα ανακοινωθούν άμεσα, εντός των επομένων ημερών. Την ίδια στιγμή το συγκρότημα έστειλε προς όλους τους Έλληνες επίσημο μήνυμα συμπαράστασης:«Εμείς οι Monophonics θέλουμε να στείλουμε την αγάπη μας και την υποστήριξή μας στο λαό της Ελλάδας. Δυστυχώς πρέπει να αναβάλουμε τις εμφανίσεις μας λόγω πολλών περιπλοκών, και λόγω αυτού φτάνουμε σε ένα απρόσμενο και ξαφνικό τέλος της περιοδείας μας με βαριά καρδιά. Σας ευχόμαστε δύναμη και  κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και περιμένουμε τη μέρα που θα μπορέσουμε να νιώσουμε το ζεστό σας αγκάλιασμα ακόμα μια φορά. Με ανοιχτές καρδιές και ανοιχτές αγκαλιές. Με αγάπη,  Monophonics»

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Meg Baird – Don’t weigh down the light

Τρίτος solo δίσκος για την τραγουδίστρια των Espers.

Ezra FurmanPerpetual motion people

Στον έκτο δίσκο εδώ ο indierocker με την ξεχωριστή ιδεολογία!

JayJay JohansonOpium

Και το trip hop  ζει και βασιλεύει με τον Σουηδό κύριο πρεσβευτή του ξανά!

Lucy RoseWork it out

Η συνεργάτιδα των Bombay Bicycle Club σε πιο ποπ δεύτερη δουλειά!

The Selecter- Subculture

Και να που οι παλαίμαχοι του Ska ανασταίνονται…

Bill WymanBack to basics

Έχει αφήσει τους Stones από το 1993 , σε solo δουλειά εδώ!

Playlist top – 20  

1(2) FFS – Johnny delusional
2(4) Brandon Flowers – I can change

3(1) Mumford and Sons – Snake eyes
4(5) Sharon Van Etten – I don’t want to let you down
5(8) Miya Folick – I got drunk
6(9) Florence and the Machine – Delilah
7(10) FFS – Call girl
8(3)The Leisure Society – Tall black cabins
9(6) Muse – Dead inside
10(11) Soley – Aevintyr
11(12) Chungking – Sapphire
12(14) Foals – What went down
13(15)Tame Impala – Yes I’m changing
14(16)Beck – Dreams
15(17)The Chemical Brothers feat. St Vincent – Under neon lights.
16(18)Mercury rev – The queen of Swans.
17(7) Florence and the Machine – Ship to wreck
18(19)Wolf Alice – You’re a germ
19(20)MSMR – Wrong victory
20(-)Beach House – Sparks

Single of the week
Beach House – Sparks

Πρώτο δείγμα του δίσκου των dream poppers που έρχεται στις 28 Αυγούστου…







No comments: