Thursday, July 23, 2015

20- 7- 2015


-  Ο David Gilmour και η Sony Music ανακοίνωσαν την επερχόμενη κυκλοφορία του "Rattle That Lock".To πρώην μέλος των Pink Floyd είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει την τέταρτη προσωπική δισκογραφική του δουλειά η οποία θα είναι ο διάδοχος του "On An Island" που κυκλοφόρησε το 2006 κάνοντας μεγάλη εμπορική επιτυχία (έφτασε μέχρι την κορυφή των βρετανικών charts). O δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου αλλά το ομώνυμο, πρώτο single έχει ήδη ακουστεί με την αρχή που έγινε στις 17 Ιουλίου στο BBC Radio 2.O Gilmour σε αυτόν τον δίσκο είναι υπεύθυνος και για τους στίχους των τραγουδιών τους οποίους συνυπογράφει με την εδώ και πολλά χρόνια συνεργάτη του, Polly Samson, ενώ η παραγωγή έχει γίνει από τον ίδιο και τον Phil Manzanera των Roxy Music. 

-  Η διεθνής εναλλακτική κοινότητα καλωσορίζει τους Minor Victories, ένα νέο σούπερ γκρουπ που έστησαν η Rachel Goswell των Slowdive με τον Justin Lockey των Editors, τον Stuart Braithwaite των Mogwai και τον James Lockey των Hand Held Cine Club. Σύμφωνα με τον Justin Lockey, το κουαρτέτο έχει ήδη κλειστεί στο στούντιο δουλεύοντας το δισκογραφικό του ντεμπούτο, για το οποίο –αναμενόμενα– δεν ήθελε να πει πολλά στην παρούσα φάση. Αποκάλυψε ωστόσο πως καλεσμένοι της μπάντας θα είναι κι άλλοι διάσημοι μουσικοί, ενώ μας υποσχέθηκε πως το αποτέλεσμα θα διαθέτει «fucking class». 

-  Η 10η επέτειος του Latitude Festival, το οποίο διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στο Suffolk της Βρετανίας, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των οπαδών των Portishead, χάρη στην έκπληξη που κράτησε για το encore η αγαπημένη τους μπάντα.Οι Portishead είχαν ούτως
ή άλλως τραβήξει κάμποσο κοινό προς το Suffolk και σύμφωνα με τις μαρτυρίες είχαν ήδη ολοκληρώσει μία ακόμα εξαιρετική συναυλία. Απέμενε λοιπόν το encore για να συμπληρωθεί η όλη τελετουργία, κανείς όμως δεν περίμενε να δει τον Thom Yorke να ανεβαίνει στη σκηνή μαζί τους, για να παίξουν παρέα το "The Rip" (από το Third του 2008).

-  Συνήθως οι καλλιτέχνες που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε η δουλειά τους μην κυκλοφορεί πουθενά στο διαδίκτυο το κάνουν για τα πνευματικά τους δικαιώματα (βλ. Dylan, Prince και λοιπούς). Ο Neil Young όμως που δήλωσε χθες ότι δεν θα επιτρέπει πλέον η μουσική του να παίζεται μέσω διαδικτύου ξεκαθάρισε ότι ο λόγος δεν είναι τα δικαιώματα αλλά η κακή ποιότητα του ήχου. «Δεν θέλω η μουσική μου να απαξιώνεται λόγω της χειρότερης ποιότητας στην ιστορία των τηλεοπτικών ή οποιοδήποτε άλλων μέσων διανομής», πόσταρε ο Young στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και συνέχισε: «Δεν αισθάνομαι σωστά που επιτρέπω αυτό να πωλείται στους φαν μου. Είναι κακό για την μουσική μου».   O τραγουδοποιός πάντως ξεκαθάρισε ότι πήρε την συγκεκριμένη απόφαση «όχι εξαιτίας των χρημάτων αν και τα εισοδήματα μου (όπως όλων των καλλιτεχνών) έχουν μειωθεί δραματικά από κακές συμφωνίες που γίνονται χωρίς την συγκατάθεση μου».  Παρόλα αυτά άφησε το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στο διαδίκτυο λέγοντας: «Όταν επιστρέψει η ποιότητα, θα το ξανακοιτάξω. Ποτέ μην λες ποτέ».

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

Tame ImpalaCurrents

Οι Αυστραλοί εντυπωσιάζουν στον τρίτο δίσκο, εισάγοντας στον ψυχεδελικό τους ήχο ηλεκτρονικά στοιχεία, επηρεαζόμενοι από την συνεργασία του τραγουδιστή τους με τον Mark Ronshon.

-  EZTV – Calling out

Από New York μεριά ντεμπούτο power pop…

-  The Chemical Brothers – Born in the echoes

Ο ήχος σταθερός , οι συνεργασίες δεν λείπουν και εδώ, με πολλά στοιχεία hip hop

-  Joss Stone – Water for your soul

Η υπέροχη φωνή της soul σε reggae δίσκο που μάλλον δεν της ταιριάζει…

Field MusicMusic for drifters

Επιστροφή με μουσική για ντοκυμαντέρ…

-  Hyde and Beast – Hard times good times

Mini album από τον πρώην Futureheads…

Playlist top – 20  
1(1) Brandon Flowers – I can change
2(2) Sharon Van Etten – I don’t want to let you down
3(4) Florence and the Machine – Delilah
4(6) FFS – Call girl
5(9) Chungking – Sapphire
6(10) Foals – What went down
7(8) Soley – Aevintyr
 8(3) FFS – Johnny delusional

9(11) Tame Impala – Yes I’m changing
10(12)Beck – Dreams
11(13)The Chemical Brothers feat. St Vincent – Under neon lights.
12(14)Mercury rev – The queen of Swans.
13(16) Wolf Alice – You’re a germ
14(17)MSMR – Wrong victory
15(5) Miya Folick – I got drunk
16(19) Beach House – Sparks
17(7) Mumford and Sons – Snake eyes
18(20) Lana Del Rey – Honeymoon
19(-)Chvrches – Leave atrace
20(-)Emma Ballantine – The love I seek

Single of the week

Chvrches – Leave a trace
Πομπός του δεύτερου δίσκου του electrogroup!







No comments: