Wednesday, April 15, 2015

13- 4- 2015

-  Ο John Legend που έχει και στο παρελθόν δηλώσει ότι τον προβληματίζει βαθιά το ζήτημα των μαζικών κρατήσεων στις φυλακές της Αμερικής ίδρυσε πλέον την οργάνωση Free America, μια δικιά του πρωτοβουλία η οποία σαν στόχο έχει να κάνει την ζωή των Αμερικανών κρατούμενων στις φυλακές υψίστης ασφαλείας όσο το δυνατόν πιο εύκολη.Έτσι λοιπόν εκτός από την παράπλευρη δράση του σε αυτόν τον τομέα ο βραβευμένος με όσκαρ μουσικός θα βρεθεί την Πέμπτη που μας έρχεται στις φυλακές της πόλης Austin στην πολιτεία του Τέξας προκειμένου να τραγουδήσει ζωντανά για τους φυλακισμένους αλλά και για να λάβει μέρους σε ένα συνέδριο που θα γίνει εκεί με θέμα το δικαστικό σύστημα στην συγκεκριμένη πολιτεία. Ο Legend ανακοίνωσε ότι μέσα στον Απρίλιο θα ταξιδέψει και στην Καλιφόρνια όπως και στο Washington D.C όπου θα διοργανώσει ένα event με θέμα την εγκληματολογία. Ο ίδιος μίλησε και για τους λόγους που τον έχουν ωθήσει στο να ασχοληθεί τόσο στενά με τα παραπάνω ζητήματα υποστηρίζοντας πως θεωρεί το πρόβλημα των φυλακών αλλά και το θέμα των μαζικών κρατήσεων ως μια από τις αιτίες που έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην Αμερικανική κοινωνία. «Καταστρέφει οικογένειες, καταστρέφει κοινωνία, είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο κι αν το κοιτάξεις σε βάθος θα δεις πως ο λόγος που έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε  φτάσει είναι ότι σαν κοινωνία έχουμε κάνει μερικές πολύ λάθος επιλογές τόσο πολιτικά όσο και νομοθετικά.».


 -  Η Frances Bean Cobain, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω της κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του πατέρα της, Kurt, μίλησε στο περιοδικό Rolling Stoneαποκαλύπτοντας ότι... δεν της αρέσουν οι Νirvana! «Δεν τρελαίνομαι για τους Nirvana,» αποκάλυψε η Frances Bean και συνεχίζει: «Συγγνώμη παιδιά εκεί στη Universal, αλλά προτιμώ τους Mercury Rev, τους Oasis, τους Brian Jonestown Massacre. Το grunge δεν μου πολυαρέσει γενικά. Αν και το "Territorial Pissings" είναι ένα γαμημένα καλό κομμάτι».H κόρη του Cobain όμως μίλησε και για την επαφή της με τα δύο εναπομείναντα μέλη των Nirvana, Dave Grohl και Pat Smear, λέγοντας ότι την πρώτη φορά που βρέθηκαν όλοι μαζί μετά από καιρό την κοιτούσαν λες και κοιτούσαν φάντασμα και πως ο Grohl σχολιάζε συνέχεια την ομοιότητά της με τον Kurt.


-  Σωματική επίθεση χωρίς ουσιαστική αιτία, δέχτηκε ο ΜarilynManson από άγνωστο άνδρα, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο του Καναδά.Σύμφωνα με τo ειδησεογραφικό αμερικανικό site, ΤΜΖ, ο Manson είχε πάει στο Dennys στις 2 το πρωί (αλυσίδα fast food) αμέσως μετά τη συναυλία του στην Alberta του Καναδά. Εκεί, ήταν ευγενικός με όποιον τον πλησίασε ενώ υπέγραψε πολλά αυτόγραφα και έβγαλε, υπομονετικά, πολλές φωτογραφίες. Λίγο πριν δεχτεί την επίθεση, φωτογραφήθηκε με δύο κοπέλες. Κάποιος από την παρέα τους πλησίασε τον τραγουδιστή, καιαπροειδοποίητα, τους έριξε μια δυνατή γροθιά στο πρόσωπο χωρίς να πει το παραμικρό.Ο Manson, πάντα σύμφωνα με μάρτυρες, δεν αντέδρασε παρ'όλο που μάτωσε η μύτη του. Το ΤMZ αναφέρει πως ο 46χρονος καλλιτέχνης αποκάλεσε «bitch» μία από τις δύο κοπέλες που πόζαρε μαζί του. Η αστυνομία ανέφερε πως δεν υπήρξε καμία μήνυση από κάποια πλευρά, ενώ κάποιες πηγές κάνουν λόγο για επιμονή του Manson για σύλληψη του άνδρα, κάτι που δεν έχει εξακριβωθεί.Αυτόπτης μάρτυρας, ονόματι Johnny Scott είπε στην ΚαναδικήCalgary Sun, πως η επίθεση ήταν απρόκλητη. «Ο Μanson δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει. Ήταν φιλικός με όλους. Όταν ο τύπος του έριξε τη γροθιά, έτρεξε μακριά και κρυβόταν στο πάρκινγκ πίσω από αυτοκίνητα, δείχνοντας φοβισμένος. Ήταν γερό χτύπημα, αλλά δε νομίζω να του έσπασε τη μύτη…».

-  Tο επόμενο βήμα της στη δισκογραφία ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες η Sharon Van Etten. Πρόκειται για ένα ΕP,το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουνίου και θα αποτελείται από 5 τραγούδια, ενώ η Van Etten αποκάλυψε και τον τίτλο που είναι "I Don't Want To Let You Down". Mάλιστα το ομώνυμο κομμάτι ακούστηκε και ζωντανά από τη Sharon στην γνωστή τηλεοπτική εκπομπή Εllen πριν από μερικές ημέρες. Στο ΕP συμμετέχουν ως guests και οι Adam Granduciel και Dave Hartley των The War On Drugs.

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Bop English – Constant bop

Πρώτος solo δίσκος για τον τραγουδιστή των White Denim.

VillagersDarling arithmetic

Τρίτος και καλός δίσκος για τον καλλιτέχνη από το Δουβλίνο που κρύβεται πίσω από το group.

CalexicoEdge of the sun

Επιστρέφουν οι αγαπημένοι στην χώρα μας με πολλές συμμετοχές και ποικιλία στον ήχο τους ξανά..

Citizens! – European soul

Νέος δίσκος για τους κυρίους της electro pop από το Λονδίνο

GallowsDesolation sounds

Οι Βρετανοί του punk στον ιδιόμορφο πάντα ήχο τους!

Stealing SheepNot real

Τρίο από το Liverpool , με πολλές synth pop αναφορές.

StornowayBonxie

Η επιστροφή του κουαρτέτου της folk από την Οξφόρδη.

WireWire
Τέσσερις  δεκαετίες από την πρώτη εμφάνιση , το punk συνεχίζει να τους αρέσει!

Playlist top – 20  
1(1) Florence and The Machine – What kind of man

2(5) White Shadows – Give up give out give in
3(6) Steven Wilson – Perfect life
4(2) James Bay – Hold back the river
5(7) Best Coast – California nights
6(8) Champs –Desire
7(10) Tame Impala – Let it happen
8(3) Spector – All the sad young men
9(9) Marc Almond – Life in my own way
10(4) Susanne Sunfor – Fade away
11(12) Blur – Go out     
12(13)Django Django – Reflections
13(14) Muse – Psycho
14(15) Of Monsters and Men – Crystals
15(16)Brandon Flowers – Can’t deny my love
16(17)Hot Chip – Need you now
17(18)The Vaccines – Dream lover
18(19)Death Cab for Cutie – Little wanderer
19(20)Lykke Li – Never gonna love again
20(-)Florence and the Machine – Ship to wreck

Single of the week
Florence and the Machine – Ship to wreck

To δεύτερο single και video από τον δίσκο του Ιουνίου.






No comments: