Wednesday, September 10, 2014

8- 9- 2014

Μπορεί το ενδιαφέρον του κόσμου να ήταν τόσο μεγάλο ώστε να δημιουργηθούν ολόκληρες ουρές έξω από τα καταστήματα τηςAPPLE στην Νέα Υόρκη πολλές ημέρες πριν από την επίσημη παρουσίαση των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, όμως ο Bono και η παρέα του το έκαναν πάλι το θαύμα τους κι έτσι απόψε όλοι ασχολούνται περισσότερο μαζί τους και λιγότερο με τις δύο πολυσυζητημένες συσκευές.
Από νωρίς το απόγευμα οι φήμες πως οι U2 θα εμφανιζόντουσαν στην παρουσίαση των καινούργιων μοντέλων του IPHONE έκαναν τον γύρο του ίντερνετ αλλά κανείς δεν υποψιαζόταν την έκπληξη που το συγκρότημα σκόπευε να κουβαλήσει μαζί του στην σκηνή του Cupertino. 
 
Κι αυτό γιατί το γκρουπ όχι μόνο έπαιξε το πρώτο κομμάτι από την καινούργια του δισκογραφική δουλειά, όχι μόνο ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του δίσκου, με τίτλο "Songs of Innocence", αλλά έκανε ολόκληρο το άλμπουμ άμεσα διαθέσιμο για δωρεάν DOWNLOAD μέσω iΤunes. Όταν λέμε άμεσα, εννοούμε απ' αυτή τη στιγμή που μιλάμε.
 
Μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου λοιπόν - οπότε και θα αποσυρθεί αφού θα κυκλοφορήσει πλέον σε φυσική μορφή στα δισκοπωλεία - μπορείτε να ΚΑΤΕΒΆΣΕΤΕ την πολυαναμενόμενη δισκογραφική δουλειά των απίθανων Ιρλανδών της οποίας το track list έχει ως εξής:
 
01 The Miracle (of Joey Ramone)
02 Every Breaking Wave
03 California (There Is No End To Love)
04 Song For Someone
05 Iris (Hold Me Close)
06 Volcano
07 Raised By Wolves
08 Cedarwood Road
09 Sleep Like A Baby Tonight
10 This Is Where You Can Reach Me Now
11 The Troubles. 

-  Μετά από τα αχαρακτήριστα σχόλια του στο Twitter σχετικά με την πλέον περίφημη υπόθεση του βιασμού, ο Cee Lo Green πήρε πόδι από την συναυλία του αμερικανικού Ναυτ
ικού όπου επρόκειτο να εμφανιστεί στις 20 Σεπτεμβρίου.Σύμφωνα με πληροφορίες του Billboard οι διοργανωτές της συναυλίας που θα λάβει χώρα στην Washignton DC σε 10 περίπου ημέρες ακύρωσαν την εμφάνιση του διάσημου ράπερ λίγο μετά τα... αμετανόητα tweets του. Ο Cee Lo Green κατηγορείται για τον βιασμό μιας γυναίκας το 2012 αφού πρώτα την ζάλισε ρίχνοντας έκσταση στο ποτό της. Φυσικά αμέσως μετά την ακύρωση της συναυλίας ο Cee Lo Green μάλλον ξαναμπήκε στο Twitter, διάβασε ακόμη μια φορά τα όσα είχε γράψει τις προηγούμενες ημέρες και τα πήρε όλα πίσω, λέγοντας πως πρόκειται για παρανόηση και πως δεν εννοούσε τα όσα ανέβασε. «Τα άτομα που πέσει θύματα βιασμού το θυμούνται! Όταν κάποιος είναι λιπόθυμος πάει να πει πως εκείνη την ώρα δεν βρίσκεται καν εκεί μαζί σου!». Παιδιά, ελάτε να βρούμε όλοι μαζί σε ποιο ακριβώς σημείο των παραπάνω προτάσεων χωράει η παρανόηση...


-  Παρότι οι Smashing Pumpkins βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου δίσκου (Monuments Of An Elegy, θα βγει τον Δεκέμβριο), ο Billy Corgan σκέφτεται σοβαρά να τους διαλύσει οριστικά μετά την κυκλοφορία του, αν πιστέψουμε τα όσα δηλώνει στη Chicago Tribune.Το μεγάλο παράπονο του Corgan είναι πως ο μουσικός τύπος δεν τον αντιμετωπίζει ως σύγχρονο καλλιτέχνη από όταν ανασχημάτισε τους Pumpkins και έπειτα. «Σε κάποιο σημείο, πρέπει ή να δώσεις αυτή τη μάχη ή να τα παρατήσεις», δήλωσε ο Corgan, αναρωτόμενος οργισμένα «πώς είναι δυνατόν να με αντιμετωπίζουν σαν να πρέπει να παίζω το Siamese Dream για την υπόλοιπη ζωή μου;». 

-  Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους πήγαν το βράδυ της Δευτέρας στο Metropolis του Μόντρεαλ να δουν live τους Future Islands (τους οποίους περιμένουμε κι εμείς 9 Οκτωβρίου στο Gagarin): για την εκτέλεση του "Seasons (Waiting On You)" ανέβηκε στη σκηνή, ως καλεσμένος τους, ο frontman των Arcade Fire, WIN Butler! Η είδηση, αλλά και το σχετικό βίντεο –δες παρακάτω– κάνουν από χθες τον γύρο των κοινωνικών δικτύων παγκοσμίως, όπως κάνουν βέβαια και τα επόμενα σχέδια του WIN Butler. Όπως δηλαδή ανακοινώθηκε, στα πλαίσια του φετινού Pop Montreal Festival, θα συμμετάσχει μαζί με τον αδερφό του Will σε ένα ματς μπάσκετ με φιλανθρωπικό σκοπό (The Pop vs Jock III Game), για τις ανάγκες του οποίου θα αγωνιστούν στην ίδια ομάδα με τον Justin Vernon των Bon Iver και τον μπασίστα των Strokes, Nikolai Fraiture!

-  Δεν πήγαν βέβαια ως εκεί αυτοπροσώπως οι εκλεκτικοί αντιπρόσωποι του σύγχρονου νεοϋορκέζικου indie ήχου Antlers –δεν είναι ακόμα εφικτό– χρησιμοποίησαν όμως field recordings από τις καταγραφές του Voyager γύρω από τον πλανήτη, ώστε να φτιάξουν πάνω τους το κομμάτι "Jupiter". Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν τις ηλεκτρομαγνητικές διακυμάνσεις της μαγνητόσφαιρας του Δία. Το "Jupiter" εντάχθηκε αρχικά στη V/A συλλογή The Space Project, με την οποία συμμετείχε στη φετική Record Store Day η εταιρεία Transgressive Records. Τώρα η τελευταία το προσφέρει δωρεάν στο κοινό (κάντε κλικ εδώ), σε μια καμπάνια προσφοράς μουσικής που θα τρέξει για όλον τον Σεπτέμβριο, με στόχο να εορταστούν τα 10 χρόνια παρουσίας της στη δισκογραφία. 

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Tops – Picture you staring

Indie pop παίζουν οι Καναδοί , με  εμπνεύσεις από την σχολή της Grimes

IndianaNo romeo

Στα 27 της , μια αξιόλογη ποπ προσπάθεια , με όλα τα στοιχεία μιας επιτυχημένης καριέρας.

Ryan AdamsRyan Adams

Και η φωνή των Whiskeytown φτάνει αισίως σε διψήφιο νούμερο solo δίσκων με πιο mainstream διαθέσεις.

Karen OCrush songs

Εντελώς προσωπικός δίσκος έκπληξη από την φωνή των Yeah Yeah Yeahs γεματος ακουστικές συνθέσεις !

Avi BuffaloAt best cuckold

Από το 2010 τους περιμένουμε τους Καλιφορνέζους και μας αποζημιώνουν..

BanksGoddess

Η κοπέλα από το Los Angeles με την υπέροχη φωνή στο ποιοτικό soul ντεμπούτο της.

InterpolEl pintor

Στον πέμπτο δίσκο με τα σκοτεινά dark indie στοιχεία που τους αγαπήσαμε.

-  Death from above 1979 – The physical world


Ξανά μαζί μετά το 2004 , το ντουέτο από τον Καναδά , μάλλον απογοητεύει…

-  Robert Plant – Lullaby and… The Ceaseless roar

Μαζί με το συγκρότημά του η 66χρονη πια φωνή των Led Zeppelin , εξακολουθεί να συγκινεί!

MazesWooden Aquarium

Από το Manchester με alternative 90s ήχο που απευθύνεται σε Αμερικάνικα ακροατήρια!

Playlist top – 20  

1(2)Inspiral Carpets – Spitfire
2(4) Alpines – No other lover
3(1) Reptile Youth – Above
4(6) Real Estate – Had to hear
5(5) The Raveonettes – Endless sleeper
6(9) La Roux – Uptight downtown
7(8) FKA Twigs – Pendulum
8(10) Woman’s hour – Conversations
9(11) The Gaslight Anthem – Stay vicious
10(3) The Jezabels  - Time to dance
11(12) Home Video – Forget
12(13)Foxygen – How can you really
13(14)Johnny Marr – Easy money
14(15) Cats on Trees – Sirens call
15(18) Ryan Adams – Gimme something good
16(20) The Pierces – Creation
17(-)TV on the Radio – Happy idiot
18(7) Childhood – Falls away
19(-)Peaking Lights – Breakdown

20(-)Robert Plant – Rainbow

Single of the week

TV on the Radio – Happy idiot

O ήχος του νέου δίσκου , πιο μελωδικός τους δίνει την ευκαιρία για μεγάλη αναγνώριση!




No comments: