Wednesday, September 24, 2014

22 - 9- 2014

-  Πριν από λίγο καιρό η Yulia Volkova των Tatu ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε σε συνέντευξη της σε εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης πως δεν θα μπορούσε να δεχτεί με τίποτα το να της έλεγε ο γιος της ότι είναι γκέι: «Ένας άντρας οφείλει να είναι άντρας. Ο Θεός έφτιαξε τον άντρα με έναν σκοπό, αυτόν της αναπαραγωγής. Αυτή είναι η φύση του. Για μένα ο άντρας συμβολίζει την υποστήριξη, την δύναμη. Όχι, δεν θα δεχόμουν ποτέ έναν γιο ο οποίος θα ήταν ομοφιλόφιλος». Τώρα η Lena βάζει την συνεργάτιδα και φίλη(;) της στη θέση της, δηλώνοντας πως «ο καθένας μας θα έπρεπε να είναι ελεύθερος να αγαπήσει όποιον θέλει». Δεν ξέρουμε αν η δήλωση της Lena έκανε την Yulia να θέλει να γίνει πιο συγκεκριμένη σχετικά με τα λεγόμενα της πάντως η κοτσάνα εξακολουθεί να πηγαίνει σύννεφο αφού η γνωστή τραγουδίστρια στην προσπάθεια της να ακουστεί περισσότερο προοδευτική είπε ότι θα μπορούσε να δεχθεί δύο γκέι κορίτσια αλλά όχι δύο γκέι αγόρια γιατί ο προορισμός του άντρα είναι διαφορετικός. Μία από τα παραπάνω πάλι, δηλαδή. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε βέβαια πως οι Tatu έγιναν γνωστές γιατί κρατιόντουσαν παντού από το χέρι και φιλιόντουσταν στο στόμα στη σκηνή... 

-  Με μια λιτή ανακοίνωση, δόθηκε στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του πολυαναμενόμενου Endless River, με το οποίο και επιστρέφουν οι (εναπομείναντες) Pink Floyd στη δισκογραφία, στις 10 Νοεμβρίου. Τι να περιμένουν οι fans από αυτόν τον αναπάντεχο δίσκο; «περιλαμβάνει ambient και instrumental κομμάτια που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του Division Bell», διαβάζουμε, «σε παραγωγή David Gilmour, Phil Manzanera και Andy Jackson». 

-  Παράπονα από τις συνθήκες που επικρατούν στη μουσική βιομηχανία φαίνεται πως έχει η La Roux, κατά κόσμος Elly Jackson, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξη της στο Digital Spy δήλωσε ευθέως πως «Δεν έχω κερδίσει χρήματα από τις πωλήσεις των δίσκων μου. Έχουμε πουλήσει συνολικά σχεδόν 8 εκατομμύρια αντίτυπα. Όπως καταλαβαίνετε κάτι πάει πολύ λάθος».Και συνέχισε εξηγώντας πως τα βασικά έσοδα της είναι από τα δικαιώματα των τραγουδιών της όταν αυτά παίζονται στο ραδιόφωνο ενώ τόνισε πως το να παίζεις λάιβ σε μικρούς συναυλιακούς χώρους δεν είναι καθόλου επικερδές. «Δουλεύα δύο ολόκληρα χρόνια πάνω στο "Τrouble in Paradise" και μάλλον δεν θα βγάλω τίποτα από τη δουλειά μου. Τα μόνα χρήματα που θα κερδίσουμε θα είναι από το ραδιόφωνο το οποίο είναι ακριβώς ο,τι ισχύει και μέχρι τώρα. Ο κόσμος δυσκολεύεται πάρα πολύ να το πιστέψει αλλά είναι αλήθεια. Το κοινό νομίζει πως είμαστε εκατομμυριούχοι αλλά αυτό δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Αν δεν παίζεις σε μεγάλους χώρους και έχεις ένα πενταμελές συγκρότημα όπως εγώ τις περισσότερες φορές δυσκολεύεσαι να βγάλεις καν τα έξοδα σου. Εμείς δεν βγάζουμε τα έξοδα μας. Το μόνο που μας σώζει είναι το ότι αγαπάμε τόσο πολύ αυτό που κάνουμε που δεν μας πειράζει να βγούμε και ζημιωμένοι». Λίγο καιρό πριν, η Εlly είχε κατηγορήσει δημόσια την δισκογραφική της εταιρία  πως δεν προωθεί αρκετά τον καινούργιο της δίσκο "Trouble in Paradise".

-  Απίστευτη επιτυχία γνωρίζει σε όλη την Ελλάδα το τραγούδι των Coldplay "A Sky Full Of Stars" όπου παραμένει για δεύτερη εβδομάδα στη κορυφαία θέση του επίσημου airplay chart.Ανάλογη τεράστια άνοδο έχουν και οι πωλήσεις του single και του album τους, "Ghost Stories".To γεγονός αυτής της τεράστιας επιτυχίας δεν πέρασε απαρατήρητο και από τους ίδιους τους Coldplay που μέσω της σελίδας τους στο facebook που έχει πάνω από 37.000.000 likes  έστειλαν μήνυμα στους στην Ελλάδα, ευχαριστώντας μας στην γλώσσα μας:«Γεια σου Ελλάδα!Το A Sky Full of Stars έγινε το πρώτο μας Νο1 στο airplay chart στη χώρα σας. Ευχαριστώ πολύ!».

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Alt J – This is yours

Πειραματική alternative pop και στην δεύτερη αξιόλογη δουλειά τους!

-  Gazelle Twin – Unflesh

Δεύτερος δίσκος avant ηλεκτρονικής ποπ από το Brighton!

Goat Commune

Η ψυχεδέλεια  συναντά το progressive rock από την Σουηδία.

Hozier Hozier

Μοναχικός ο τύπος από την Ιρλανδία, τραγουδά ακόμα και gospel!

-  SBTRKT – Wonder where we land

Αινιγματικοί οι τύποι σε όλους τους δίσκους τους , εδώ ρίχνουν και λίγο νερό στην dance θεματολογία τους.

Lenny Kravitz Strut

Σκέτη απογοήτευση και μονοτονία!

- Professor Green – Growing up in public

Εμπορικός Βρετανός , λευκός ράπερ προορισμένος για charts.

- Tweedy Sukierae

Ο τραγουδιστής των Wilco σε project  με country προσανατολισμούς.

- Leonard Cohen – Popular problems

Στον νιοστό δίσκο του, στα 80 πιά , με διασκευές..

-  Perfume Genius – Too bright

Στον δεύτερο αμφισεξουαλικό δίσκο , δεν άλλαξαν πολλά…

Erasure Violet flame

Το πολυαγαπημένο ντουέτο της electropop συνεχίζει δυναμικά..

Playlist top – 20  
1(2) Real Estate – Had to hear
2(1) Alpines – No other lover
3(4) La Roux – Uptight downtown
4(6) Woman’s hour – Conversations
5(7) The Gaslight Anthem – Stay vicious
6(9) Home Video – Forget
7(10)Foxygen – How can you really
8(3) Inspiral Carpets – Spitfire
9(11)Johnny Marr – Easy money
10(12) Cats on Trees – Sirens call
11(13) Ryan Adams – Gimme something good
12(14) The Pierces – Creation
13(15)TV on the Radio – Happy idiot
14(17) Peaking Lights – Breakdown
15(18)Robert Plant – Rainbow
16(20) U2 – Miracle (of Joey Ramone)
17(5) FKA Twigs – Pendulum
18(8) Reptile Youth – Above
19(-)The Pineapple Thief – Alone at sea
20(-)Jagaara – Faultline

Single of the week
The Pineapple Thief – Alone at sea

Δυναμικό single από τον νέο δίσκο των Βρετανών!








No comments: