Wednesday, June 11, 2014

9- 6- 2014



-  Είδαν τα μάτια τους πολλά στυος Pixies, και οι ηχογραφήσεις τους ακόμα πιο πολλά από τις μπασίστριες και σε πρόσφατη συνέντευξη τους είπαν ότι ναι μεν είναι χαρούμενοι με την νυν μπασίστρια τους την Paz Lenchantin αλλά η πόρτα για την Kim Deal είναι πάντα ανοικτή. Το πιθανότερο είναι η Deal να μην μπει στον κόπο καν να απαντήσει αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς στους χαλεπού καιρούς που ζούμε πόσο έχει στριμωχθεί κάποιος ώστε να αλλάζει ρώτα στα επαγγελματικά/δημιουργικά του σχέδια.








-  Μπορεί ο προηγούμενος των Guns n’ Roses να χρειάστηκε 14 χρόνια για να ολοκληρωθεί (βλέπε Chinese Democracy) αλλά όπως υποστηρίζει οAxl ο επόμενος της μπάντας θα είναι σε μόλις 6 χρόνια σε κυκλοφο0ρία μιας και πρόκειται ουσιαστικά για τραγούδια που περίσσεψαν από τον προαναφερθέντα και η μπάντα τα ηχογράφησε 9έτσι λέει) προσθέτοντας απλώς και μερικά updated στοιχεία. Ο Axl επίσης είπε ότι θα υπάρχει παράλληλα και ένας δίσκος με remixes του Chinese Democracy (άγνωστο από ποιους, εκεί δεν έπεσε πληροφορία στο τραπέζι).Πάντως και ο ίδιος επιβεβαίωσε τις φήμες κατά μία έννοια για το αβέβαιο του μέλλοντος της μπάντας μιας και όπως είπε μετά τις δύο συναυλίες που έχουν μείνει στο ημερολόγιο τους (αμφότερες στο LasVegas) θα βάλει κάτω τα πράγματα για να εξετάσει τα δεδομένα.







  -  Η οκτώ ημερών δίκη στο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης τελείωσε με νίκη των Beastie Boys απέναντι στην εταιρεία που παράγει το γνωστό ενεργειακό ποτό Monster. Να θυμίσουμε ότι οι Beasties  είχαν κάνει αγωγή στην εταιρεία ζητώντας χρήματα για τη χρησιμοποίηση εκ μέρους της εταιρείας μουσικής του συγκροτήματος σε αρκετά διαφημιστικά clips στην τηλεόραση σχετικά με μια εκδήλωση της που είχε τον τίτλο Ruckus in the Rockies. Τα δικαστήριο έκρινε ότι δικαίως η μπάντα ζητούσε χρήματα από τη στιγμή που δεν είχε δοθεί η παραμικρή άδεια για κάτι τέτοιο.Η αγωγή είχε γίνει τον Αύγουστο του 2012 (το event ήταν στις αρχές εκείνου του καλοκαιριού) και ότι οι Beasties είχαν ζητήσει ένα συνολικό ποσό των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση. Το ποσό πάντως μειώθηκε επειδή και η εταιρεία αναγνώρισε αμέσως το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη δημοσίως αλλά και επειδή οι διαφημίσεις στο internet είχαν πολύ λίγα views.






-Tο "Endless Love"  o νέος δίσκος του πρώην Madrugada  Sivert Hoyem , περιέχει 10 ολοκαίνουργια τραγούδια που χαρακτηρίζονται από τα υψηλά standards τα οποία προσπάθησε να φτάσει ο ίδιος ο Hoyem, διατηρώντας το αγαπημένο μελαγχολικό του ύφος.Το "Endless Love" δεν μιλάει για την ρομαντική αγάπη. Τα περισσότερα κομμάτια παρουσιάζουν την αγάπη ενός άνδρα που πλησιάζει τα 40, προς το πρώτο του παιδί.Όλοι οι στίχοι διακατέχονται, τόσο στο ύφος όσο και στη ερμηνεία τους, από μια ωμή και ποιητική ειρωνεία.Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στην Στοκχόμλη και το Όσλο, με παραγωγό τον Ulf Ivarsson, ενώ οι μίξεις έγιναν στα θρυλικά Hansa Studios στο Βερολίνο, από τον Michael Ilbert (The Cardigans / The Hives).To εικαστικό επιμελήθηκε ο Morten Andersen, ένας από τους πιο ξεχωριστούς φωτογράφους της Νορβηγίας, που συνεργάζονται με τον Hoyem από το 2000.

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

Crissie HyndeStockholm            
Η τραγουδίστρια των Pretenders σε solo δουλειά 35 χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση με 11 εξαιρετικές συνθέσεις!


-  AlpinesOasis
Από το Λονδίνο το ντουέτο στην πρώτη δουλειά με  soul αποχρώσεις και trip hop στοιχεία!

KlaxonsLove frequency
Μετά την πρώτη τους εμφάνιση το 2007 , συνεχίζουν με new rave ρυθμούς!

- The Felice BrothersFavorite waitress
10 albums συμπληρώνουν παρακαλώ με κύριο στοιχείο την Αμερικάνικη folk.

Jack WhiteLazaretto
Συνεχίζει ανεξάντλητος και δημιουργικότατος και στην δεύτερη αυτή προσωπική δουλειά του , να κρατάει τη σημαία του σύγχρονου ροκ.

First Aid KitStay gold
Οι αδελφές από την Σουηδία που διδάσκουν τις Αμερικανίδες folk rock!

JamesLe petit mort
13ος  δίσκος και μετά την επανασύνδεση ο πρώτος που τους βρίσκει ξανά σε φόρμα με 3 – 4 εξαιρετικά τραγούδια κοντά στο ένδοξο παρελθόν!

-  Natalie Merchant - Natalie Merchant
Η τραγουδίστρια των 10.000 Maniacs σε νέα solo προσπάθεια με χαμηλότονες συνθέσεις.

-  Bob Mould – Beauty and ruin
Τραγουδιστής σε Husker  Du και Sugar , σε αξιόλογες solo δουλειές πια…

Passenger Whispers
Aπό την Αυστραλία καταγωγή ο Andrew Phillips που έγινε γνωστός με το Let it go.

Playlist top – 20  
1(1) First Aid Kit – My silver lining
2(4) Lana Del Rey – West coast
3(6) Mando Diao – Black Saturday
4(7) Coldplay – A sky full of stars
5(8) Kasabian – Eez – eh
6(2) Slow Club – Complete surrender
7(10) Tori Amos – Trouble’s lament
8(11) Howling Bells – Paris
9(12)Crissie Hynde – You or no one
10(3) Haim – If I could change your mind
11(14) James – Moving on
12(15)Arcade Fire – We exist
13(16)Sharon Van Etten – Every time the sun comes up
14(5) Weeping Willows – It takes a strong heart to love
15(17) Kaiser Chiefs – Meanwhile up in heaven
16(19) Anna Calvi and David Byrne – Strange weather
17(20)Rhodes – Morning
18(9) The Black Keys – Fever
19(-)Caribou – can’t do without you
20(-)Childhood – Falls away

Single of the week
Caribou – can’t do without you
Νέος δίσκος πειραματικής χορευτικής μουσικής κι αυτό αν πρώτο δείγμα.










No comments: