Thursday, January 16, 2014

13- 1- 2014


-  Η κλασσικότερη ολλανδική darkwave περσόνα, ο Ronny Moorings δηλαδή μιας και είναι ο μοναδικός από την αρχική σύνθεση των Clan of Xymox, έχει έτοιμο προς κυκλοφορία νέο δίσκο. Και όχι διασκευές όπως έκανε το 2012 με το Kindred Spirits αλλά ολοκαίνουργιες συνθέσεις θα φιγουράρουν εντός.Ο δίσκος τιτλοφορείται Matters of Mind, Body and Soul και θα κυκλοφορήσει, την Ευρώπη,  στις 14 Φεβρουαρίου (ενώ στις Η.Π.Α. μερικές μέρες νωρίτερα από την Metropolis Records).

-  Ακούστηκε ως κεραυνός εν αιθρία αλλά είναι αλήθεια. Ο ένατος δίσκος των Buzzcocks θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 και, μάλιστα, θα είναι χρηματοδοτημένος από τους ίδιους τους οπαδούς μέσω της πλατφόρμας PledgeMusic. Θα έχουμε δηλαδή τις γνωστές ρυθμίσεις ανάλογα με τη γενναιοδωρία του καθενός. Ο δίσκος οπωσδήποτε πριν από το υπόλοιπο ακροατήριο και στα συν μερικές deluxe editions, αναφορές στα credits etcετερά etcετερά…Να σημειώσουμε επίσης ότι δεν έχει δοθεί ακόμα κάποιος τίτλος στο δίσκο. 

-  Και ενώ όλοι περίμεναν ότι θα επαναπαυόταν τουλάχιστον μερικούς μήνες στο ότι κυκλοφορεί, στις 3 Μάρτη, ένα best of με 18 επιλογές από το σύνολο της μέχρι στιγμής (λαμπρής) καριέρας του, ο αεικίνητος δανδής Rufus Wainwright προχωρά ακάθεκτος δοκιμάζοντας στην αρένα των charts και ένα τραγούδι, που θα μπορούσε απλώς να το περάσει ως καινούργιο μεν αλλά να το αφήσει στη σιγουριά του best of όπου ενυπάρχει.Το Me and Liza είναι ένα τραγούδι που θα συμπεριληφθεί στην προαναφερθείσα συλλογή αλλά είναι ολοκαίνουργιο όπως είπαμε και ο Rufus τολμάει να το κατεβάσει και αυτόνομο. Φέρει τη σφραγίδα της συνεργασίας του Rufus με τον παραγωγό Guy Chambers με τον οποίο έχει επίσης στις περγαμηνές του το World War III αλλά και την επίσης συνεργασία τους στο δίσκο του Robbie Williams, Swing Both Ways.

- Τα βραβεία Brit Awards 2014 θα δοθούν σε σχετική τελετή στο Λονδίνο στις 19 Φεβρουαρίου ενώ οι υποψηφιότητες δείχνουν ότι ήταν μια καλή χρονιά για τους νεοσσούς της μουσικής βιομηχανίας. Απόδειξη το δίδυμο των αδελφών Lawrence (λέγε με Disclosure) που κέρδισαν 4 υποψηφιότητες (Καλ
ύτερου Βρετανικού Συγκροτήματος, Καλύτερου Βρετανικού Δίσκου, Καλύτερου Βρετανικού Single όπως και την υποψηφιότητα Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη/Συγκροτήματος).Στο live μέρος της τελετής της 19ης Φλεβάρη θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων οι Arctic Monkeys, ο Bruno Mars και η Katy Perry.

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Bruce Springsteen – High hopes
Κατηγορείται για έλλειψη καινούργιων ιδεών μιας και εδώ το ‘Αφεντικό’ επανεκτελεί παλιά τραγούδια σε συνδυασμό με νέα. Αν είναι δυνατόν!!! Ο πρώτος είναι που το κάνει σε αυτήν την ηλικία;

-  Sharon Jones and the Dap – Kings
Funk και καλοπαιγμένη από μια ειδική του μουσικού αυτού ύφους!

-  East India Youth – Total strife forever
Νέες ιδέες για electronic και dream pop αποτυπωμένες σε αυτό το ντεμπούτο.

-  September Girls – Cursing the sea
Το αντίπαλο δέος των Dum Dum Girls για πολλούς σε έναν κοντινό  ήχο στις πρώτες!
 
-  Crystal Method – the Crystal method
Επιστροφή του group της electronic με δυνατό ήχο όπως παλιά…

- MarsheauxOdyssey
Και οι δικές μας κοπέλες από την Θεσαλλονίκη που είναι πιο γνωστές στην ξένη ηλεκτρονική σκηνή παρά στην τσιφτετελο-χώρα τους δυστυχώς!!!

Playlist top – 20  

1(4)Broken Bells – Holding on for life
2(1) Lily and Madeleine – Come to me
3(5) The National – Lean
4(6)The Cults – I can hardly make you mine
5(7)U2 – Ordinary love
6(2) Dum Dum Girls – Lost Boys and girls club
7(8) The Killers – Just another girl
8(9) Kaiser Chiefs – Misery Company
9(11) Primal Scream – Goodbye Johnny
10(12) St. Vincent – Birth in reverse
11(3) Goldfrapp – Annabel
12(14) Maximo Park – Leave this island
13(15)The War on Drugs - Red eyes
14(16)Tears for Fears – Girls
15(10) Toy– Join the dots
16(19) Wild Beasts – Wonderland
17(20)Bombay Bicycle Club – Luna
18(-)The Jezabels – The end
19(-)Silversun Pickups – Cannibal

20(-)Temples – Mesmerise

Single of the week


The Jezabels – The end

Aπό την Αυστραλία , στο πρώτο single από τον δεύτερο δίσκο τους με μια αξιόλογη τραγουδίστρια!





No comments: