Wednesday, January 8, 2014

06- 1- 2013


-  Μέσω της πλαγίας οδού έριξε το νέο περί του καινούργιου του δίσκου ο  Jack White. Σε on line συζήτηση που είχε με θιασώτες της δουλειάς του πέταξε την κάτωθι φράση στο  message board του site της εταιρείας του, Third Man Records:"Κάνω παραγωγή σε δύο δίσκους αυτό το μήνα και τους τελειώνω σύντομα αμφότερους. Ο ένας από αυτούς είναι δικός μου".

Πάντως ουδόλως τυχαίως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Rolling Stone ότι έχει έτοιμα περίπου 25 τραγούδια. Υποσημείωσε μάλιστα ότι όπως ακριβώς συνέβη σον προηγούμενο προσωπικό του πόνημα, το Blunderbuss (2012), θα υπάρχει ποικιλία στα στυλ σύνθεσης και ήχου.

- Αν και είχε να ανταγωνιστεί γίγαντες τύπου DaftPunk και ArcticMonkeys εντούτοις το τελευταίο πόνημα του Λευκού Δούκα David Bowie  έφτασε στην κορυφή του Official Record Store Chart, λίστα που συμπληρώνεται από τις πωλήσεις φυσικών μονάδων των δίσκων στα ανά τη βρετανική επικράτεια δισκοπωλεία.

Τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας κατέλαβαν  ονόματα όπως  ο Nick Cave και οι Bad Seeds του, οι Queens of the Stone Age, οι Nationalκαι οι  Boards of Canada όπως φυσικά και οι Vampire Weekend.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην περσινή ανάλογη λίστα φιγούραραν ανάμεσα σε άλλους η Lana Del Rey, ο Leonard Cohen, οι Black Keys, ο Mark Lanegan  και ο Bruce Springsteeen.

-  Και ενώ έχει ανακοινωθεί το Rave tapes για κυκλοφορία στις 20 Ιανουαρίου παράλληλα δόθηκαν και λεπτομέρειες για τη deluxe έκδοση του δίσκου. Η μπάντα των Mogwai  θα διαθέσει 500 κόπιες από το site της ενώ άλλες 3.550 θα διατεθούν σε δισκοπωλεία (ηλεκτρονικά και φυσικά) παγκοσμίως.

Στη συσκευασία (διότι περί τέτοιας πρόκειται) θα υπάρχει η βινυλιακή έκδοση του Rave Tapes, ένα 12" με συνθέσεις που δεν υπάρχουν στην κανονική κυκλοφορία, ένα 7" με επίσης μία σύνθεση που δεν υπάρχει στο δίσκο, βιβλίο με 40 σελίδες όπου ενυπάρχουν φωτογραφίες του Steve Gullick και οι οποίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του δίσκου μέσα στο 2013, μία κασέτα (ναι!) που θα έχει επίσης το Rave Tapes αποτυπωμένο στον μαγνητικό της χώρο και τέλος μια digipack (χάρτινη) έκδοση του δίσκου. Το όλο κόλπο έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 3 κιλά βάρος...

-  Οι θιασώτες του Bruce περίμεναν την 14η μέρα του Γενάρη ως την επίσημη ημέρα κυκλοφορίας του νέου του δίσκου, με τίτλο High Hopes (λεπτομέρεια από το εξώφυλλο του αποτελεί και η φωτογραφία του άρθρου). Η αναμονή τους όμως έλαβε ένα βραχυπρόθεσμο τέλος.

Ακούγεται παρανοϊκή η προηγούμενη φράση αλλά έτσι έχει. Και αυτό διότι για λίγες ώρες το Σάββατο η Amazon ανέβασε έτοιμα προς κατέβασμα και πώληση τα τραγούδια του δίσκου σε μορφή «ανεξάρτητης πώλησης», όχι δηλαδή στην ολότητα τους ως δίσκο. Κάποιος την κατάλαβε τη γκάφα είτε από το επιτελείο του Springsteen είτε από την ίδια την Amazon αλλά ήταν ήδη αργά διότι ο δίσκος είχε διαρρεύσει σε file sharing πλατφόρμες.
Η Amazon ζήτησε συγνώμη δημοσίως αλλά πέραν αυτού δεν έχουν γίνει κάποιες δηλώσεις...

ΝΕΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

-  Stephen Malmus and the Jicks – Wig out at Jagbags
Ο νέος solo δίσκος μαζί με το νέο του group , του τραγουδιστή των Pavement.

TorresTorres
Από τις εκπλήξεις τις περσινής χρονιάς ο δίσκος της κοπέλας βρήκε την αναγνώριση μετά το τέλος της χρονιάς λόγω ανασκοπήσεων μιας και η κυκλοφορία του ήταν εκτός εταιρειών!

OSTCarrie
Η αναβίωση του θρίλερ από τα 70s με την Juliane Moore , με εξαιρετικό soundtrack από νέα ονόματα της rock!

-  Loom – The tree hates the forest
Με πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία κοντά στον ήχο των Tangerine Dream.

BurialRival Dealer EP
Καινούργιο ΕP διάρκειας 28 λεπτών από τους πρωτοπόρους της electronic.

- Northern PortraitTa!
Καταπληκτικό αντίγραφο των Smiths από την Δανία! Αξίζει να τους ακούσετε!

Playlist top – 20  
1(3)Lily and Madeleine – Come to me
2(2) Dum Dum Girls – Lost Boys and girls club
3(1) Goldfrapp – Annabel
4(4) Broken Bells – Holding on for life
5(6) The National – Lean
6(7)The Cults – I can hardly make you mine
7(8)U2 – Ordinary love
8(11) The Killers – Just another girl
9(13) Kaiser Chiefs – Misery Company
10(12) Toy– Join the dots
11(14) Primal Scream – Goodbye Johnny
12(16) St. Vincent – Birth in reverse
13(5) Empire of the sun – DNA
14(17) Maximo Park – Leave this island
15(18)The War on Drugs - Red eyes
16(19)Tears for Fears – Girls
17(9) Warpaint – Love is to die
18(10) Franz Ferdinand – Bullet
19(-)Wild Beasts – Wonderlust
20(-)Bombay Bicycle Club – Luna

Single of the week
Wild Beasts – Wonderlust

Προπομπός  του τέταρτου δίσκου του Βρετανικού ροκ σχήματος.











No comments: