Wednesday, May 8, 2013

6 - 5- 2013


-  Μαζί με τον πρώην bandmate του Andy Rourke βρέθηκε ο Johnny Marr, για μια διασκευή στο κλασικό κομμάτι των Smiths, 'How Soon Is Now?'.Όλα αυτά σε ένα live που έλαβε χώρα στο Brooklyn - ο Marr προσκάλεσε τον Rourke στη σκηνή με τα ακόλουθα: "Όταν ήμουν 15, σχημάτισα μία από τις πρώτες μπάντες μου με έναν από τους καλύτερους φίλους μου. Ήταν εκείνο τον καιρό ένας από τους καλύτερους μουσικούς που είχα ακούσει. Ήμασταν απλά παιδιά. Έπειτα, το 1982 σχημάτισα μια μπάντα στο Μάντσεστερ και ζήτησα από τον πολύ καλό μου φίλο να έρθει και να παίξει μπάσο μαζί μου και ακόμα ήταν ένας από τους καλύτερους μουσικούς που είχα ακούσει. Και σήμερα, τριάντα χρόνια μετά, θα ξαναπροσκαλέσω (στη σκηνή) έναν από τους καλύτερους φίλους μου - και είναι ακόμα ένας από τους καλύτερους μουσικούς που έχω ακούσει".

-  Νέο κομμάτι έβγαλε η Lauryn Hill, αν και είναι ολοφάνερο ότι αυτό της επιβλήθηκε από την εταιρία της. Πρόκειται για το κομμάτι 'Neurotic Society (Compulsory Mix)', το πρώτο της μετά τη σόλο δουλειά που έβγαλε το 2010 με τίτλο 'Repercussions'.Γράφοντας στο Tumblr, η Lauryn Hill υποστήριξε ότι η κυκλοφορία του επισπεύστηκε λόγω επερχόμενου νομικού deadline. "Σε ένα ιδανικό σενάριο, δεν θα επρεπε να βιαστώ να κυκλοφορήσω νέα μουσική, αλλά το μήνυμα είναι ακόμα εκεί", είπε σε ανακοίνωσή της.Σύμφωνα με την ίδια, το μήνυμα του κομματιού είναι σχετικό με τη σημερινή κοινωνία και μάλιστα αφορμή έλαβε από τον τραγικό χαμό του Chris Kelly των Kriss Kross, ο οποίος πέθανε πρόωρα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

-  Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Slayer, Jeff Hanneman, άφησε την τελε
υταία του πνοή.Ήταν γνωστή η κατάσταση της υγείας του - μια περιπέτεια που ξεκίνησε από το δάγκωμα αράχνης και η οποία διέλυσε την υγεία του.Αν και έγιναν προσπάθειες όλο αυτό τον καιρό από τους γιατρούς όλο αυτό το διάστημα, η ασθένεια των κατέβαλε κι έτσι απεβίωσε από ηπατική ανεπάρκεια σε ηλικία μόλις 49 ετών...

- Για τη μάχη του με τον καρκίνο μίλησε ο frontman των Depeche Mode το 2009. O Dave Gahan ένιωσε χάλια λίγο πριν εμφανιστούν οι Depeche Mode στην Ελλάδα εκείνη τη χρονιά και, όπως θυμόμαστε όλοι, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η πολυαναμενόμενη (τότε) συναυλία τοτς.Η διάγνωση στο νοσοκομείο έδειξε ότι είχε όγκο στην ουροδόχο κύστη. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι μόλις το έμαθε ήθελε να αναβάλλει την επέμβαση για αργότερα, ώστε να μην έχει συνέπεια αυτή στη συνέχιση της περιοδείας του. Οι γιατροί όμως του εξήγησαν ότι λίγοι άνθρωποι είναι τόσο τυχεροί ώστε να κάνουν αυτή την τόσο έγκαιρη διάγνωση και να αποφύγουν τα χειρότερα, κι έτσι κάμφθηκαν οι όποιες αντιρρήσεις του, με αποτέλεσμα να νικήσει σ' αυτή την (όχι εύκολη) μάχη...

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Caro Emerald – The shocking miss Emerald
Δεύτερος δίσκος για την retro pop τραγουδίστρια…

-  Alison Moyet – The minutes
Η new wave μούσα του Vince Clarke ανανεωμένη και πιο αδύνατη από ποτέ!

-  Noah and the Whale – Heart of nowhere
Φολκ  ροκ στην μόδα που επιτάσσει η εποχή…

-  Thea Gilmore – Regardless
Μας άρεσε από το ξεκίνημά της στο ύφος που δίδαξε η Patty Smith

-  Little Boots – Nocturne
Από τις νέες κοπέλες της electro pop, πρώην dj  και παραγωγός…


-  Savages – Silence yourself
Post punk από τη Βρετανία και μάλιστα θηλυκής προέλευσης!

Deerhunter Monomania
Από την νέα γενιά της 4AD με τον δικό τους σκοτεινό ήχο!

Playlist top – 20
1(2) Daughter – Still
2(1) Yeah Yeah Yeahs – Sacrilege
3(5) Foals – Late night
4(6) Depeche Mode – Soothe my soul
5(8) Still Corners – Berlin lovers
6(7)Haim – Falling
7(9) Jessie Ware – Imagine it was us
8(3) Jake Bugg – Seen it all
9(10) Vampire Weekend – Diane Young
10(11) The National-  Demons
11(4) Marc Carroll – The fool disguised in beggars clothes
12(13) Moby & Mark Lanegan  - The lonely night
13(14) Nick Cave & The Bad Seeds – Mermaids
14(16)Kodaline – High hopes
15(18) Daft Punk feat. Pharell Williams – Get Lucky
16(17)Savages – She will
17(20)Tommoro’s worls – Drive
18(-)Yeah Yeah Yeahs – Mosquito
19(-)David Bowie Next day
Προκλητικό και επιθετικό video από τον Bowie που συνεχίζει να παραμένει δυναμικά στο προσκήνιο! Δείτε το εδώ:

20(-)Laura Marling – Master hunter

Single of the week

Yeah Yeah Yeahs – Mosquito

Δείτε πόσο έξυπνο και συγχρόνως απλό μπορεί να είναι ένα promo μουσικό  video όπως αυτό του εξαιρετικού νέου τους single.







No comments: