Thursday, May 23, 2013

20 - 5- 2013


-  Νέο στούντιο άλμπουμ από τους Placebo.Η νέα δισκογραφική δουλειά τους έχει τίτλο 'Loud Like Love' και ημερομηνία κυκλοφορίας την 16η Σεπτεμβρίου.Το άλμπουμ ηχoγραφήθηκε στα RAK Studios του Λονδίνου, με παραγωγό τον Adam Noble.

-  Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ray Manzarek, κιμπορντίστας και ιδρυτικό μέλος των Doors. Ο Manzarek έχασε τη μάχη με τον καρκίνο (αδενοκαρκίνωμα) σε ηλικία μόλις 74 ετών.Ο κιθαρίστας τους, Robby Krieger, είπε σε ανακοίνωσή του: "Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα για το θάνατο του φίλου και bandmate μου Ray Manzarek σήμερα. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να παίξω κομμάτια των Doors μαζί του την τελευταία δεκαετία. Ο Ray ήταν ένα τεράστιο μέρος της ζωής μου και θα μου λείπει πάντα".Περισσότερο από τρεις δεκαετίες μετά το θάνατο του Morrison, ο Manzarek και ο κιθαρίστας Robby Krieger επιχείρησαν να αναστήσουν τη μπάντα των Doors, σχηματίζοντας τους The Doors 21st Century, οι οποίοι περιόδευσαν παγκοσμίως. Aλλά το 2003 αναγκάστηκαν να σταματήσουν λόγω νομικών κωλυμμάτων, αλλά και μιας πολύ μεγάλης αποζημίωσης που αναγκάστηκαν να πληρώσουν στους κληρονόμους του Jim Morrison και τον drummer John Densmore.

-  Εγκατέλειψε τους Tame Impala ο μπασίστας τους, Nick Allbrook.Το τελευταίο του live ήταν το περασμένο Σάββατο, ενώ έγινε ήδη γνωστό ότι αντικαταστάτης του θα είναι ο Cam Avery, ο οποίος παίζει στους Pond, μια μπάντα στην οποία frontman είναι ο Allbrook.Όπως φαίνεται, υποχρεώσεις άλλες (ή και προτεραιότητες) δεν του επιτρέπουν να είναι διαρκώς στο δρόμο με τους Tame Impala.

-  Αυτοκινητιστικό ατύχημα για τον George Michael, ο οποίος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Ο ίδιος οδηγούσε ένα Range Rover και ευτυχώς κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν είχε συμμετοχή στο ατύχημα.Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, είχε τραύματα στο κεφάλι, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια του ατυχήματος...

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ


- Daft Punk – Random access memories
  H disco της δεκαετίας του 70 επιστρέφει εδώ σε ένα δίσκο επιστροφή – έκπληξη για το ηλεκτρονικό δίδυμο που αναμιγνύει τον ήχο του με soul funk πινελιές και δίνει πράγματα που θυμίζουν έντονα Chic , και φυσικά τον πρωτοπόρο αυτού του ήχου Giorgio Moroder που συμμετέχει εδώ μαζί με πολλούς άλλους όπως ο Pharell Williams στο τεράστιο hit Get Lucky και ο τραγουδιστης των Strokes Julian Casablancas!

-  Saturday looks good to me – One kiss ends it all
Όγδοος δίσκος για την μπάντα από το Michigan, κοντά στον ήχο των National.

-  The National – Trouble will find me
Από τα δυνατά εμπορικά χαρτιά πια της σύγχρονης 4AD με έναν δίσκο που είναι λιγότερο σκοτεινός από τους προκατόχους του.

TribesWish to scream
Εμφανίστηκαν στις αρχές της περασμένης χρονιάς με πολλές ροκ υποσχέσεις , που μάλλον εδώ δεν επαληθεύονται!

AdultThe way things fall
Μπλοκαρισμένοι και εδώ στην επιθυμια να ξεφύγουν από τον indieelectronic ήχο τους!

-  Var – No one dances quite like my brothers.

Ο Elias από τους Iceage σε  έναν heavy electronica δίσκο!

Playlist top – 20
1(1) Foals – Late night
2(3) Depeche Mode – Soothe my soul
3(5) Jessie Ware – Imagine it was us
4(4) Still Corners – Berlin lovers
5(7)Vampire Weekend – Diane Young
6(2) Daughter – Still
7(8) The National-  Demons
8(9) Nick Cave & The Bad Seeds – Mermaids
9(10)Kodaline – High hopes
10(11) Daft Punk feat. Pharell Williams – Get Lucky
11(12) Moby & Mark Lanegan  - The lonely night
12(14) Savages – She will
13(15) Yeah Yeah Yeahs – Mosquito
14(16) Tommorow’s world – Drive
15(6) Yeah Yeah Yeahs – Sacrilege
16(19) Laura Marling – Master hunter
17(20)Editors – A ton of  love
18(18) David Bowie – Next day
19(-)The Boxer Rebellion – Diamonds
20(-)Swim Deep – She changes the weather

Single of the week

The Boxer Rebellion – Diamonds

To έδειχναν και στους πρώτους δίσκους ότι το είχαν, αλλά αυτό το single είναι… αριστούργημα pop rock ευαισθησίας!







No comments: