Friday, September 7, 2012

3 – 9– 2012


-  Η περσινή χρονιά ανήκε δικαιωματικά στην Adele, όσον αφορά στις πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία.Φέτος, τη θέση της παίρνει η Emeli Sande, η οποία ξεπέρασε την Adele (αλοίμονο αν και πάλι είχε την πρωτιά!) σε πωλήσεις, με το ντεμπούτο άλμπουμ της, 'Our Version Of Events'. 600.000 αντίτυπα έχει πουλήσει το άλμπουμ αυτό - πολύ μακριά βέβαια από 4,4 εκατομμύρια του '21' της Adele, μόνο στη Μ. Βρετανία.

-  Η Rebecca Ferguson επιστρέφει με το νέο της single “Backtrack” στις 14 Οκτωβρίου από την Sony. Τόσο αυτό, όσο και η υπέροχη διασκευή της στο “Take Care” του Drake, το “I’ll Count The Days” (θα ακούγεται στα νέα επεισόδια του “Downton Abbey” -οι στίχοι γράφτηκαν ειδικά για την Rebecca από τον Don Black) καθώς επίσης και η διασκευή στο τραγούδι των Aqualung “Strange and Beautiful”, θα προστεθούν στην deluxe έκδοση του ντεμπούτο άλμπουμ της Rebecca “Heaven”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2011. Το άλμπουμ είναι κοντά στο να γίνει διπλά πλατινένιο, έχοντας πουλήσει πολύ γρήγορα πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα στην Μεγάλη Βρετανία μόνο.

-  Οι Vaccines παρουσίασαν το album artwork app που επιτρέπει στους fans να βάλουν το πρόσωπό το δικό τους και των φίλων τους στο εξώφυλλο του The Vaccines Come Of Age.Οι fans μπορούν να συμμετέχουν μέσω του Facebook και να ξανά-δημιουργήσουν το εξώφυλλο του album με τον εαυτό τους και τους φίλους τους. Αν το πετύχουν θα είναι αυτοί οι stars στο εξώφυλλο και θα μπορούν να το μοιραστούν στα κοινωνικά τους δίκτυα.Το app κυκλοφόρησε στα πλαίσια της προώθησης του νέου, δεύτερου album των Vaccines “The Vaccines Come of Age”, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την Columbia από σήμερα, Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου.
Το The Vaccines Come Of Age ηχογραφήθηκε στα ICP studios στις Βρυξέλλες και στα Distillery στο Bath με παραγωγό τον Ethan Johns.
To album θα κυκλοφορήσει και σε deluxe έκδοση με 2 CD, η οποία θα περιέχει 3 bonus tracks, τα Runaway, Possessive και Misbehaviour. Το δεύτερο CD περιέχει μια live ηχογράφηση του πρόσφατου show τους στο Brighton Centre στις 7 Μαίου 2012.

-  Οι Ben Folds Five, που βασίλευαν στην αμερικάνικη alternative σκηνή των mid-90s, επιστρέφουν μετά από δισκογραφική απουσία 13 ετών.Το άλμπουμ The Sound Of The Life Of The Mind θα κυκλοφορήσει παγκόσμια από το δικό τους label, ImaVeePee Records, σε διανομή Sony Music, στις 18 Σεπτεμβρίου.Το πρώτο single του άλμπουμ είναι το πολύ καλό "Do It Anyway".

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  The Vaccines – Come of age
Πιστοί στην παράδοση του Βρετανικού indie rock (πόσοι πια απέμειναν σε αυτό;) βγάζουν τον δύσκολο δεύτερο δίσκο που χωρίς να φτάνει σε αξία τον πρώτο, παραδίδει ξανά μια χαρά 3λεπτα tracks.

Mark KnopflerPrivateering
Πραγματικά προσωπικός δίσκος και διπλός μάλιστα, με όλα αυτά τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει, είτε με τον κλασικό Dire Straits ήχο,  είτε με bluesrock διαθέσεις.

Two Door Cinema ClubBeacon
Νέα dancepop δουλειά  για το group από την Βόρεια Ιρλανδία,  που υπογράφει στην Kitsune.

Matchbox TwentyNorth
Μια χαρά δίσκος για το είδος τους , και αυτό είναι πραγματική έκπληξη. Ακούγεται τουλάχιστον ευχάριστα, με πολλές ποπ στιγμές.

Scouting for girlsThe light between us
Τρίτος δίσκος μετά την επιτυχία του 2007, με πολλές ξανά ποπ αποχρώσεις.

Cut powerSun
Ξαναγράψαμε για την κυρία, που τόλμησε με αυτόν τον δίσκο να επαναπροσδιορίσει τον ήχο της , που έδειχνε να εγκλωβίζεται και ναι, να τα καταφέρει περίφημα εδώ!

Animal CollectiveCentipede HZ
Πολλοί πειραματισμοί μετά τον καλλιτεχνικό θρίαμβο της προηγούμενης δουλειάς, που μάλλον κουράζουν, παρά ανανεώνουν!

- Tanita Tikaram – Can’t go back
Μια χαρά τα καταφέρνει τόσα χρόνια μετά, αλλά δυστυχώς το  Twist in my sobriety δεν το ξεπερνά με τίποτα!

Playlist top – 20
1(3) Of monsters and men – Dirty paws

2(4) Bat For Lashes – Laura

3(1) Florence and The Machine – Spectrum (Calvin Harris remix)

4(2) Saint Etienne – I’ve got the music

5(7) The XX – Angels

6(8) Two Door Cinema Club – Sleep alone

 

7(9) The Vaccines – Teenage icon

 

8(11) Cat Power – Cherokee

9(6) The Killers – Runaways

10(12) Jessie Ware – Wildest moments

 

11(13) Archive – Violently

 

12(5) Elton vs Pnau – Good morning to the night

13(15) Exlovers – Emily

 

14(16) Deus – Sirens

 

15(17) Muse – Madness

 

16(19) Grimes – Genesis

 

17(10) Lana Del Rey – National anthem

 

18(20) James Walsh – Start again

 

19(-)Hot  Chip – How do you do

 

20(-)Grizzly Bear – Yet again

 

Single of the week

Hot  Chip – How do you do

 

Το  διαμαντάκι από τον χορευτικό δίσκο που ξεχώρισε για φέτος.

 




No comments: