Wednesday, July 25, 2012

23 – 7– 2012


-  Σε συνέντευξή του στο BBC Radio 5, ο Ranaldo των Sonic Youth ισχυρίστηκε ότι η μπάντα έχει υλικό που έχει συλλεχθεί από μια πορεία 30 χρόνων - το υλικό αυτό ψηφιοποιεί αυτό το διάστημα προκειμένου να μη χαθεί.Αυτό το διάστημα, μάλιστα, είπε ότι δουλεύουν σε ένα tour film από το 1986, του οποίου το editing έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Το group, μάλιστα, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και μια ζωντανή ηχογράφηση από το 1985, μέσα στους επόμενους μήνες. Επιπλέον, η μπάντα συλλέγει demos από το "Sister" του 1987, το οποίο θα αποτελέσει πιθανότατα bonus υλικό για επερχόμενη επανακυκλοφορία του άλμπουμ. Δεν είναι και λίγα και δεν είναι και λίγες οι αφορμές για να βρεθούν ξανά μαζί...Ο Lee Ranaldo, όμως, μίλησε και για το μέλλον των Sonic Youth, που βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας, έπειτα από το χωρισμό του Thurston Moore με την Kim Gordon. Ο Ranaldo είπε ότι μιλάει και έχει καλές σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. "Το αν θα υπάρξουν νέες ηχογραφήσεις ή νέες εμφανίσεις, είναι απολύτως αδύνατο να το πούμε τώρα", είπε χαρακτηριστικά. "Νομίζω ότι μετά από 30 χρόνια, με όποιο (δυσάρεστο) τρόπο και να έγινε, είναι μια καλή στιγμή για ένα εκτενές διάλειμμα. Και αν πράγματι έρθουμε πάλι όλοι μαζί, φαντάζομαι ότι θα έχουμε αναζωογονηθεί με διάφορους τρόπους και θα έχουμε ως στόχο να εξερευνήσουμε νέους δρόμους. Είναι αδύνατο να πει κανείς τι επιφυλάσσει το μέλλον".

-  Ένα σόλο EP μόλις κυκλοφόρησε ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, Flea, με τίτλο "Helen Burns", τα έσοδα του οποίου θα πάνε στο Silverlake Conservatory of Music, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που συνίδρυσε το 2001 για την υποστήριξη της μουσικής εκπαίδευσης στη νεολαία του L.A.Το EP περιέχει έξι κομμάτια, ανάμεσα στα οποία και ένα με τα φωνητικά της Patti Smith, και μπορείτε να το κατεβάσετε αποκλειστικά από το site του Silverlake Conservatory, δίνοντας ό,τι ποσό επιθυμείτε (μοντέλο pay-as-you-like). Η ψηφιακή του κυκλοφορία θα γίνει από τα υπόλοιπα site από τις 9 Αυγούστου.Το EP είναι κυρίως instrumental (ο ίδιος το περιγράφει ως "trippy freakout") και ηχογραφήθηκε σε λίγες ημέρες, μετά την περιοδεία Stadium Arcadium. 

-  Στις 8 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ των ψυχεδελικών rockers Tame Impala. Το νέο τους άλμπουμ θα έχει τίτλο 'Lonerism'.Πρόκειται για το follow-up στο ντεμπούτο τους από το 2010, 'Innerspeaker'. Το πρώτο single του άλμπουμ έχει τίτλο 'Elephant' και θα κυκλοφορήσει μέσα στο μήνα.

-  Δεν πέρασε και πάρα πολύς χρόνος από τότε που ο Paul McCartney κυκλοφόρησε δίσκο.Το Φεβρουάριο βγήκε το 16o σόλο άλμπουμ του, μια συλλογή από διασκευές, με τίτλο 'Kisses On The Bottom'.Απ' ό,τι φαίνεται, ο sir Paul θέλει να επιστρέψει δισκογραφικά σύντομα με πιο σύγχρονο υλικό και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στρατολογήσει τον Mark Ronson για την παραγωγή του άλμπουμ.Ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δυο τους πέρασαν μια εβδομάδα δουλεύοντας μαζί στη Νέα Υόρκη.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Plan B – Ill manors
Άλλος ένας λευκός rapper που θεωρείται ο σωτήρας της Βρετανικής pop. Και 8 από το ΝΜΕ;;; Ήμαρτον ρε παιδιά; Μια από τα ίδια είναι!

The Cast of CheersFamily
Από την νέα γενιά Βρετανικών συγκροτημάτων βασισμένα στη δομή κιθαριστικήε ροκ με ηλεκτρισμό όπου χρειάζεται!

Passion PitGossamer
Εδώ ηγετική φυσιογνωμία ο συμπατριώτης μας Michael Angelakos που την μυρίστηκε τη δουλειά νωρίς και την έκανε(βλέπε Marina Diamandis). Μια χαρά ηλετρονική dream pop παίζουν.

- Purity RingShrines
Και επιτέλους μια dark δουλειά από την 4AD κοντά στον ήχο των Cocteau Twins και Throwing Muses. Και μάλιστα λίγο πριν επιστρέψουν και επίσημα δισκογραφικά οι Dead can Dance (!!!) τον Αύγουστο!

KimbraWows
Η κοπέλα που τραγουδά στο hit του Gotye , σε απρόσωπη μάλλον δουλειά.

Micachu and the ShapesNever
Μετά την ξεχωριστή ποπ του ντεμπούτου τους του 2009, επιστρέφουν με μια σημαντική ηχογράφηση με πολλές μουσικές προεκτάσεις.

Playlist top – 20
1(2)The Vaccines – No hope
2(4) 2:54 – Creeping
3(1) Best Coast – The only place
4(6) The Walkmen – Heaven
5(7)Gossip – Move in the right direction
6(9) Elton vs Pnau – Good morning to the night
7(3) Beach House – Myth
8(11) Florence and The Machine – Spectrum (Calvin Harris remix)
9(10) Muse – Survival
10(13) Blood Orange(feat. Grimes) – Phone sex
11(14)Passion Pit – Take a walk
12(17) Saint Etienne – I’ve got the music
13(5) Maximo Park – Hips and lips
14(15) Ian McCulloch  - Lift me up
15(18) Delilah – Inside my love
16(8) Spector – Celestine
17(19) Of monsters an men – Dirty paws
18(20)The Killers – Runaways
19(-)Bat For Lashes – Laura
20(-)The XX – Angels

Single of the week

Bat For Lashes – Laura
Τι να πούμε; Ακούσαμε το τραγούδι συγχρόνως με το video! H κοπέλα τραγουδάει μέσα από την καρδιά της, τα δίνει όλα! Εναγωνίως περιμένουμε και ευχόμαστε την κυκλοφορία ενός από τους δίσκους της χρονιάς, γιατί πραγματικά το έχει….






No comments: