Wednesday, March 21, 2012

19 – 3 – 2012


-  Ουδόλως τυχαίως Americana  θα ονομάζεται ο δίσκος που θα εκδοθεί στις 5 Ιουνίου. Και αυτό διότι ο Neil Youngμαζί με τους Crazy Horse επισκέπτονται και δίνουν τη δική τους λογικής πάνω σε παραδοσιακά αμερικάνικα τραγούδια όπως το  This Land Is Your Land, τοGallows Pole, το Tom Dooley και το Clementine. Θα είναι ο πρώτος δίσκος συνεργασίας τους από το 2003 και το δίσκο Greendale.

-  Aσύλληπτο ρεκόρ από τους Pink Floyd! Και αυτό δεν είναι άλλο από την παραμονή του Dark Side Of The Moon(έκδοση του 1973 για να συνειδητοποιήσουμε για τι χρονικά πλαίσια μιλάμε) στα αμερικάνικα Top 200 για 800 εβδομάδες. Αυτό το νούμερο είναι παραπάνω από το διπλάσιο που οποιοδήποτε άλλο album έχει κάνει στην ιστορία του αμερικάνικου καταλόγου επιτυχιών. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι οιMetallica και το Black Album έχουν παραμείνει στα charts για 282 εβδομάδες.

-  Ο Jimmy Page θα εκδώσει την επόμενη εβδομάδα έναν πολύ ειδικό δίσκο. Όπως εξήγησε και ο ίδιος μέσω ανάρτησης στο προσωπικό του site: « …Ο δίσκος θα ονομάζεται Lucifer Rising And Other Sounds και θα περιλαμβάνει συνθέσεις που ηχογραφήθηκαν στο studio του σπιτιού μου στις αρχές των 70s. Τώρα για πρώτη φορά όχι μόνο κυκλοφορούν αφού έχει γίνει ένα remix τελείως διαφορετικό από αυτό που είχα κάνει τότε. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ηχητικό ημερολόγιο από avant-garde συνθέσεις και πειράματα, από τα οποίες μάλιστα μία εμφανίστηκε στην ταινία Lucifer Rising [σ.σ. που βγήκε στις αίθουσες το 1972]».
Εμείς να συμπληρώσουμε ότι θα υπάρχει και βυνιλιακή έκδοση και για να περιπλέξουμε ακόμα πιο πολύ το πράγμα 418 από αυτές θα είναι σε extra deluxe λογική και μάλιστα οι πρώτες 93 θα είναι υπογεγραμμένες από τον ίδιο τον Page.

-  Και ενώ μόλις τελείωσε την αμερικάνικη μίνι τουρνέ της η Nika Roza Danilova, όπως είναι το κανονικό όνομα της Zola Jesus και ενώ ετοιμάζεται στα τέλη του Απρίλη να μεταβεί στην Ευρώπη για επιπλέον εμφανίσεις, παράλληλα ετοιμάζει μόνη της το υλικό για το νέο της δίσκο που θα ηχογραφήσει άμα τη επιστροφή της από την Γηραιά Ήπειρο. Παράλληλα συμμετέχει και στον νέο δίσκο των Orbital όπως θα ακούσετε παρακάτω στη στήλη!«Έπρεπε να μάθω το τι σημαίνει να είσαι παραγωγός, χειριστής πληκτροφόρων και προγραμματιστής ηλεκτρονικών drums για να καταφέρω να καταγράψω τις καινούργιες ιδέες μου. Το σπίτι που έχω αυτή την εποχή στο Los Angeles βοηθάει και εμποδίζει την όλη διαδικασία με έναν πολύ περίεργο τρόπο. Είναι ένα πανέμορφο σπίτι το οποίο όμως έχει πολύ θόρυβο. Το οποίο και με εκνευρίζει ως γεγονός αλλά την ίδια στιγμή εκτός του ότι αντλώ από τον περιβάλλοντα χώρο ήχους και συχνότητες που έχουν ενδιαφέρον, την ίδια στιγμή έμαθα να αυτοσυγκεντρώνομαι μέσα σε αυτόν τον εξωγενή όγκο ήχου. Τα συν και τα πλην υπάρχουν στα πάντα».

-  Οι Gossip ανακοίνωσαν ότι η έκδοση του καινούργιου τους δίσκου με τίτλο A Joyful Noise θα γίνει στις 22 Μαΐου από τη Sony. Να υπενθυμίσουμε ότι η από το 2009 και το Music for Men έχουμε να ακούσουμε νέο υλικό από την ιδιόρρυθμη μπάντα. Η παραγωγή είναι του Brian Higgins (Kylie Minogue/Pet Shop Boys) ενώ το Perfect World  είναι το πρώτο single που η ίδια η μπάντα μάλιστα διοχέτευσε στο διαδίκτυο.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
-  Paul Weller – Sonik kicks
Και τι δεν ανακατεύει εδώ ο 53χρονος πια Paul Weller για να μην επαναληφθεί! Jazz  rock, reggae  με  πολλά στοιχεία από τον αναγνωρίσιμο ήχο του,  και μάλλον πετυχαίνει ξανά τον στόχο του!

Frankie RoseInterstellar
Πέρασε στο παρελθόν σαν μέλος των Dum Dum Girls και Vivian Girls, εδώ σε solo δίσκο.

The ShinsPort of morrow
Μετά το διάλειμμα των Broken Bells ο James Mercer ενεργοποιεί ξανά το group του με καλό δίσκο μεν , αλλά δεν πλησιάζει τους 2 προηγούμενους!

-  Lee Ranaldo – Between the times and the tides
Άλλο ένα μέλος των Sonic Youth σε solo δουλειά. Τρίτος σειρά εδώ, ο κιθαρίστας τους.

-  Daniel Rossen – Silent hour/ Golden mile
Aπό  τους Grizzly Bear σε solo καριέρα.

Soap and Skin Narrow
Από  την Αυστρία  με χαμηλότονες συνθέσεις  και ιδιόμορφα φωνητικά.

Playlist top – 20
1(3)Sharon Van Etten – Serpents
2(1)Florence and the machine- No light no light
3(5) Django Django – Default
4(6) Bruce Springsteen – We take care of your own
5(2) The Shins – Simple song
6(4) Jack White – Love interruption
7(8) Ladyhawke – Black white and blue
8(9) Exlovers – Starlight starlight
9(10) The Twilight Sad – Sick
10(11) The Maccabees – Feel to follow
11(12)A Place to Bury Strangers – Onwards to the wall
12(14) The War on drugs – Brothers
13(15) Still Corners – Endless summer
14(17) Clock Opera – Once and for all
15(18) Graham Coxon – What’ll it take
16(7) Spector - Grey shirt and tie
17(20) Grimes – Oblivion
18(-)Dry the River – New Ceremony
19(16) Kasabian – Goodbye kiss
20(-)Orbital with Zola Jesus – New France

Single of the week

Dry the River – New Ceremony

Μπορεί ο δίσκος να είναι Αmericana αλλά το single αυτό έχει κάτι που σε τραβάει και το κάνει να ξεχωρίζει!







No comments: