Wednesday, March 14, 2012

12 – 3 – 2012


-  Συνέβη κατά τη διάρκεια της συναυλίας της αγγλικής μπάντας Radiohead το προπερασμένο Σαββατοκύριακο στο Kansas City του Missouri, όταν η γνωστή  anti-gay ομάδα της Εκκλησίας των Βαπτιστών του  Westboro έκανε συγκέντρωση έξω από την αίθουσα που έπαιζαν οι Radiohead..Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πικέτα με βιτριολικά συνθήματα αναφερόμενα μεταξύ άλλων στην ομοφυλοφιλία , όπως υποστηρίζουν, που εξυμνούν Radiohead και αναφέροντας τους ως “Εχθρούς του Θεού”.Σε ανάρτηση μάλιστα σε άμεσα συνδεόμενο με την οργάνωση site οι Radiohead χαρακτηρίστηκαν ως “freak monkeys”…Πάντως οι Freak Monkeys δεν διέκοψαν σε κανένα σημείο της συναυλία και ούτε καν αναφέρθηκαν στη διαμαρτυρία που λάμβανε έξω από τις πόρτες της αίθουσας…

-  Το Between Times and the Tides είναι ο πρώτος δίσκος του κιθαρίστα τωνSonic Youth όπου ο Ranaldo λειτουργεί ως τραγουδιστής και συνθέτης. Ο ίδιος σε συνέντευξη του στο Rolling Stone είπε ότι : «Το προηγούμενο καλοκαίρι απλά είχα βάλει στη σειρά μερικές από τις ακουστικές μου κιιθάρες και έπαιζα χαλαρά μέχρι που κάποια τραγούδια άρχισαν να ξεπροβάλλουν και να αποκτούν δική τους ταυτότητα». Στους Sonic Youth ο Ranaldo ως γνωστόν συνεισφέρει σε κάθε δίσκο μέχρι του ορίου των 2-3 τραγουδιών αλλά εδώ ο δίσκος υπογράφεται εξ ολοκλήρου από τον ίδιο και το κυριότερο υπάρχει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στον ήχο μιας και το folk στοιχείο απαντάται παντού. Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 20 Μαρτίου.

-  Ενώ ο πρώην σύζυγος, ο Bobby Brown έχει οικονομικά προβλήματα η κόρη του από το γάμο του με την Whitney Houston στα σίγουρα δεν έχει. Η 19χρονηBobbi Kristina κληρονόμησε ολόκληρη την περιουσία της μητέρας της και η οποία ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια δολάρια σε χρήματα και ομόλογα.Παράλληλα η διαθήκη της Houston η οποία άνοιξε την Τετάρτη 7 Μαρτίου στηνAtlanta, κληρονομεί στην κόρη της όλα τα έπιπλα, ρούχα, κοσμήματα και αυτοκίνητα.

-  Το γνωστό μοντέλο δεν είναι άλλη από την περίφημη Christy Turlington  που υπογράφει για δεύτερη φορά μία συλλογή που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά από τα Starbucks. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει την 1η Μαΐου για να τιμήσει τηνΗμέρα της Μητέρας και φυσικά τα έσοδα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ανάμεσα στους προαναφερθέντες στον τίτλο βρίσκουμε και τουςDavid Bowie, Sting και Lauryn Hill.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

Grimes Visions
Μια κοπέλα είναι το συγκρότημα ουσιαστικά, υπογράφει για αυτήν την τρίτη της δουλειά στην 4ΑD και το κλίμα του δίσκου κινείται σε electro pop διαθέσεις εμπλουτισμένες με  ονειρικά φωνητικά.

Ceremony Zoo
Από την California με τον hardcore ήχο τους να κυριαρχεί και με πολλές post-punk αναφορές.

-  Pond – Beard wives denim
Άλλο ένα νέο Αμερικάνικο group που στον ήχο του έβαλε την ψυχεδέλεια. Είναι ο τέταρτος δίσκος τους και ίσως αυτός που θα τους βγάλει στην δημοσιότητα.

Michael Kiwanuka Home again
Έγινε αρχικά  γνωστός από διαγωνισμούς σε media. H φωνή του ξεχωρίζει γιατί παραπέμπει σε retro soul ήχους όπως και όλος ο παρθενικός του δίσκος.

-  Dirty Three – Toward thw low sun
Από τις παλιές Αυστραλέζικες καραβάνες διδάσκουν τους νεώτερους με την εξαιρετική όγδοη δουλειά τους.

Estelle- All of me
Τυπικό R&B album για μια από τις νέες σχετικά ντίβες του είδους.

-  VCMG – SSSS
Συνεργασία έκπληξη των Martin Gore (Depeche Mode) και Vince Clarke (Erasure) 30 χρόνια μετά την πρώτη τους επαφή. Ήχος instrumental με βιομηχανικά ηλεκτρονικά στοιχεία.

Playlist top – 20
1(2) Florence and the machine- No light no light
2(1) The Shins – Simple song
3(4) Sharon Van Etten – Serpents
4(5) Jack White – Love interruption
5(6) Django Django – Default
6(8) Bruce Springsteen – We take care of your own
7(3) Spector - Grey shirt and tie
8(10) Ladyhawke – Black white and blue
9(11)Exlovers – Starlight starlight
10(13) The Twilight Sad – Sick
11(14) The Maccabees – Feel to follow
12(15)A Place to Bury Strangers – Onwards to the wall
13(9) Coldplay – Charlie Βrown
14(16) The War on drugs – Brothers
15(17) Still Corners – Endless summer
16(18)Kasabian – Goodbye kiss
17(20) Clock Opera – Once and for all
18(-)Graham Coxon – What’ll it take
19(7) The Maccabees – Pelican
20(-)Grimes – Oblivion



Single of the week

Graham Coxon – What’ll it take
Πολυγραφότατος πάντα ο κιθαρίστας των Blur επιστρέφει με εξαιρετικό νέο τραγούδι.








No comments: