Wednesday, February 8, 2012

6 – 2 – 2012



-  Αν και μάλλον έχουν μπερδέψει τους οπαδούς των New Order με τις δηλώσεις τους εντούτοις ο Bernard Sumner άφησε σε πρόσφατη συνέντευξη του να εννοηθεί ότι η μπάντα μπορεί μέσα στο 2012 να ηχογραφήσει εκ νέου.Διευκρίνισε βέβαια στη συνέντευξη που έδωσε στον αγγλικό ραδιοφωνικό σταθμό XFM ότι αυτή τη στιγμή το συγκρότημα έχει εστιάσει στις προετοιμασίες για την επικείμενη τουρνέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.«Αυτή τη στιγμή δε σκεφτόμαστε τις ηχογραφήσεις εξαιτίας τη τουρνέ. Όμως θεωρώ ότι από αυτό το σημείο και πέρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ηχογραφήσουμε μέσα στο 2012». Εμείς να σημειώσουμε ότι στα σχέδια (περιοδείας ή πιθανών ηχογραφήσεων) δεν περιλαμβάνεται ο μπασίστας Peter Hook. Τα καθήκοντα του τελευταίου έχει αναλάβει εδώ και καιρό ο Tom Chapman, συνεργάτης του Sumner από τουςBad Lieutenant.

-  «Προσπαθώ να διαφυλάξω αυτό που κάνω επί 50 χρόνια. Τη μουσική. Και ατό που ολοένα διαπιστώνω είναι ότι το mp3 μπορεί να είναι αποδοτικό ή ελαστικό στη χρήση του όμως σε καμία περίπτωση δεν αναβαθμίζει την τέχνη της μουσικής Δεν είναι μόνο το κομμάτι που συνδέεται με τη συχνοτική μεριά της υπόθεσης αλλά και το πως χρησιμοποιείται από τους χρήστες. Τους βάζει σε μια θέση καταναλωτή και όχι ακροατή. Μακάρι κάποιος από τους πλούσιους τύπους να είχε χρόνο και διάθεση και να μπορούσε να επενδύσει χρήματα σε αυτό. ΟSteve Jobs ήταν ένας από αυτούς. Η κληρονομιά και η παρακαταθήκη του είναι τεράστια. Προχώρησε την τεχνολογία και τον τρόπο που διανέμεται η μουσική αλλά όταν πήγαινε σπίτι του άκουγε βινύλιο. Και το ξέρω από πρώτο χέρι αυτό…» Αυτά είπε ο Καναδός Νeil Young σε πρόσφατο συνέδριο περί του μελλοντικού ήχου που διοργανώθηκε προ ημερών στην Καλιφόρνια.

-  Ο κιθαρίστας των πάλαι ποτέ δοξασμένων του AOR,  Survivor κατέθεσε μήνυση εναντίον του ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για την προεδρία Newt Gingrich, επειδή ο τελευταίος χρησιμοποιεί το κλασσικό hit του συγκροτήματος Eye Of The Tiger στις πολιτικές του συγκεντρώσεις. Το περίεργο είναι ότι ο Sullivan, που είναι ένας εκ των δύο συνθετών του τραγουδιού ανέλαβε τώρα δράση ενώ το τραγούδι χρησιμοποιείται από τον Gingrich από το 2009.

-  Η υπόθεση είναι μάλλον περίεργη. Ο κύριος Stephen Lee Pieck που στρέφεται κατά του δημοφιλούς rapper Eminem , υποστηρίζει ότι είναι ο εμπνευστής της ιδέας που βρίσκεται πίσω από το διαφημιστικό με τον διακριτικό τίτλο Born Of Fire που έκανε πρεμιέρα το 2011 και εκπροσωπεί τα συμφέροντα της αυτοκινητοβιομηχανίας Chrysler, της οποίας και τα οχήματα διαφημίζει.Το περίεργο είναι ότι ο κύριος Pieck αν και δηλώνει “άστεγος” εντούτοις υποστηρίζει ότι την ιδέα τη μετέφερε στον Eminem μέσω τηλεφώνου τηςChristina Aguilera με την οποία συνοδεία του συζύγου της είχαν γεύμα στις 9 Σεπτεμβρίου του 2010. 

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Lana Del Ray – Born to die
Τι να γράψει κανείς για κάποια που διαβάζει και ακούει παντού! Από έγκριτα μουσικά έντυπα, μέχρι  κυριακάτικες εφημερίδες και άσχετα με τη μουσική περιοδικά. Αυτό που μας ενδιαφέρει χωρίς να μας αφορά τι λένε οι άλλοι ότι η κοπέλα το έχει, είναι ταλέντο και η φωνή της εξαιρετική και ο δίσκος από τους κορυφαίους στο είδος του!

-  Air – Le voyage dans la Lune
Το Γαλλικό δίδυμο μπορεί να μας βάζει σε έναν πειρασμό ερωτισμού και εδώ, αλλά η συνεχής επανάληψη παλιών motivo  μάλλον κουράζει…

- Cloud nothings – Attack on memory
Garage rock από την τετράδα από το Ohio με πολλές ομοιότητες στον Sonic Youth ήχο.

Mark Lanegan BandBlues funeral
Απαλλαγμένος από την Isobel Campell, στην πρώτη του solo δουλειά μετά από 8 χρόνια και με πολλές αξιόλογες συνεργασίες.

-  Mary Lorson and the Soubrettes – Burn baby burn
Η τραγουδίστρια των εξαιρετικών Madder Rose σε δίσκο συνεργασία.

Of MontrealParalytic stalks
Οι Καναδοί πιστοί στο ραντεβού τους, αλλά δεν καραφέρνουν να φτάσουν την καλλιτεχνική αξία των προηγούμενων δίσκων τους.

-  The Twilight Sad – No one can ever know
Τρίτη δουλειά για τους Σκωτσέζους , με folk που έχει ηλεκτρονικά στοιχεία.

Sharon Van EttenTramp
Καταπληκτικός τρίτος δίσκος, ίσως επειδή έχουν βάλει το χεράκι τους και μέλη των National.

Playlist top – 20

1(2) Lana Del Rey – Born to die
2(4) The Maccabees – Pelican
3(1) The Black Keys – Lonely boy
4(7) The Big Pink – Hit the ground (superman)
5(8) Kaiser Chiefs – Kinda girl you are
6(5) Snow Patrol - This Isn't Everything You Are
7(10) Soso – Who’s gonna love me
8(3) Arctic Monkeys-  Suck it and see
9(11) Friends – I’m his girl
10(13) Spector - Grey shirt and tie
11(14) The Shins – Simple song
12(15)Florence and the machine- No light no light
13(6) Foster the people – Don’t stop
14(16) Sharon Van Etten – Serpents
15(17)Jack White – Love interruption
16(18) Soko – I thought I was an alien
17(19)Bruce Springsteen – We take care of your own
18(20)Django Django – Default
19(-)Shearwater – You as you were
20(-)Coldplay – Charlie Βrown

Single of the week
Shearwater – You as you were
To πρώτο τραγούδι που ακούγεται από τον επερχόμενο ξανά υπέροχο δίσκο τους.






No comments: