Wednesday, February 15, 2012

13 – 2 – 201


-  Αν και η αστυνομία τηρεί σιγή ιχθύος για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της αυτοψίας εντούτοις οι πηγές από το γραφεία της Αστυνομίας του Los Angelesομιλούν περί αυτού που όλοι φαντάζονται. Ότι δηλαδή η 48χρονη star έπεσε θύμα των συνηθειών της των τελευταίων ετών. Αλκοόλ και υπνωτικά χάπια ο θανατηφόρος συνδυασμός για την Whitney Houston λοιπόν και εμείς έχουμε χάσει πια το λογαριασμό του πόσοι έχουν φύγει από τον κόσμο της music business με αυτόν τον τρόπο.

-  Από τους μεγάλους νικητές οι Foo Fighters στην τελετή απονομής που έγινε εχθές το βράδυ (12/2) στο Los Angeles.Η αμερικάνικη μπάντα κέρδισε τα βραβεία Best Hard Rock/Metal Performance για το τραγούδι White Limo. Επίσης παρέλαβαν το βραβείο για τις κατηγορίες Best Rock Performance, Best Rock Song (για το Walk), Best Rock Album (φυσικά για το τελευταίο τους πόνημα Wasting Light) και Best Long Form Music Video (Foo Fighters: Back And Forth).

-  Ο superstar της κονσόλας Paul Van Dyk προχωράει στην κυκλοφορία τουEvolution, του πρώτου του δίσκου από το 2007. Το Verano, είναι το πρώτο single από το δίσκο. Ο Van Dyk έχει ξεκινήσει ήδη τις εμφανίσεις του ανά τον κόσμο για την προώθηση του Evolution, το οποίο κυκλοφορεί στις 20 Μαρτίου.

-  Ο πραγματικά συμπαθής Gaz  των Supergrass αν και σημειώνει την αγάπη και το σεβασμό που έχει σους πρώην συνεργάτες του εντούτοις επιμένει ότι ώρα στη solo πορεία του νοιώθει πολύ καλύτερα. Ο Gaz προχωρεί προς την έκδοση του ντεμπούτο solo δίσκου του με τίτλο Here Come The Bombs το οποίο και θα δει το φως της ημέρας στις 21 Μαΐου. Μιλώντας σχετικά σε συνέντευξη του είπε: «Κάνω τη μουσική που μου αρέσει. Δε χρειάζεται να κάνω συζήτηση για το που θα πάει η σύνθεση. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να είμαι σε μπάντα ή σε οτιδήποτε που ομοιάζει με συγκρότημα. Μπορεί να ακούγομαι αρνητικός αλλά δεν είναι έτσι διότι πέρασα 18 χρόνια σε μία μπάντα με ανθρώπους που πραγματικά αγαπώ…. Αλλά τώρα κάνω αυτό που με εκφράζει 100%. Για παράδειγμα με έχουν επηρεάσει τρομερά οι soundtrack δουλειές του John Barry και του John Carpenter. Ουσιαστικά όχι σε επίπεδο σύνθεσης αλλά ενορχήστρωσης και παραγωγής»…

- Από την εποχή του Electric Honey (1999) είχαμε να ακούσουμε από τις κυρίες του Μεγάλου Μήλου Lushious Jackson ,δισκογραφικά νέα. Οι τρεις κυρίες (Jill Cunniff, Gabby Glaser και Kate Schellenbach) ναι μεν είχαν ενώσει και πάλι τις δυνάμεις τους στις αρχές του 2011 αλλά μόλις εχθές εξέδωσαν υλικό στη δημοσιότητα (το single Are You Ready) από τις νέες ηχογραφήσεις τους. Αυτή μάλιστα τη φορά η μπάντα δεν θα πάει μέσω της καθιερωμένης δισκογραφικής οδού μέσω εταιρειών αλλά θα προσπαθήσει μέσω του PledgeMusic να βρει μέσω των οπαδών τους να χρηματοδοτήσουν τις studio διεργασίες τους.
]
ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

-  Beth Jeans Houghton & the Hooves of destiny
Εκκεντρική folk τραγουδίστρια στην πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά αναμενόμενη αρκετούς μήνες.

-  Maverick Sabre – Lonely are the brave
Τον λανσάρουν σαν την αντρική έκδοση τηςAmy Winehouse. Μάλλον διαφωνούμε

-  Lindstrom – Six cups of rebel
Επιστροφή για τους Σκανδιναβούς με την σοφιστικέ disco pop.

- Field Music Plumb
Αδέλφια είναι, στον τέταρτο δίσκο τους, με πολλές φωνητικές αρμονίες και παραπομπές στην τελευταία δεκαετία της Αγγλικής pop.

- Tennis – Young and old
Ξεκίνησαν σαν jazz pop group, και εδώ εμπλουτίζουν τον ήχο τους και με πιο ονειρικές συνθέσεις.

Sheawater Animal Joy
Συνεχίζουν και εδώ τους καλούς δίσκους με αρκετά Americana στοιχεία.

-  Van Halen – A different kind of truth
Από τις πρώτες επιστροφές δεινόσαυρων το 2012! Μετά από 28 χρόνια με την κλασική τους σύνθεση και τον David Lee Roth στα φωνητικά. Παγκόσμια κρίση βλέπετε…

Gotye Making mirrors
Αν εξαιρέσει κανείς το νο1 στην Βρετανία ‘Somebody that I used to know’, ο δίσκος κινείται στη μετριότητα.

-  Emeli Sande – Our version of events
20 ετών με τεράστια προώθηση, και 2-3 αρκετά καλά pop hits.

Playlist top – 20
1(2) The Maccabees – Pelican
2(1) Lana Del Rey – Born to die
3(4) The Big Pink – Hit the ground (superman)
4(7) Soso – Who’s gonna love me
5(5) Kaiser Chiefs – Kinda girl you are
6(10) Spector - Grey shirt and tie
7(11) The Shins – Simple song
8(9) Friends – I’m his girl
9(12) Florence and the machine- No light no light
10(3) The Black Keys – Lonely boy
11(14) Sharon Van Etten – Serpents
12(15) Jack White – Love interruption
13(18) Django Django – Default
14(16) Soko – I thought I was an alien
15(17) Bruce Springsteen – We take care of your own
16(6) Snow Patrol - This Isn't Everything You Are
17(19) Shearwater – You as you were
18(20)Coldplay – Charlie Βrown
19(9) Arctic Monkeys-  Suck it and see
20(-)Ladyhawke – Black white and blue

Single of the week

Ladyhawke – Black white and blue
Πρώτο τραγούδι από την επιστροφή της electro pop κυρίας.



No comments: