Wednesday, October 19, 2011

17-10-2011


- Η πρόθεση του Morrissey είναι σαφής αλλά η απόφαση για το αν θα ασκηθεί μήνυση εναντίον του περιοδικού NME θα παρθεί από τα αρμόδια εισαγγελικά όργανα που θα κρίνουν αν έχει βάσει η θέση του τραγουδιστή. Ο Morrissey θέλει να μηνύσει τον εκδότη του περιοδικού Conor McNicholas σχετικά με μια συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου του 2007 και που όπως υποστηρίζει ο Morrissey τον χαρακτηρίζει ως ρατσιστή και ξενοφοβικό.
Ο τραγουδιστής δηλώνει ότι η συνέντευξη αυτή του έχει προξενήσει ζημιά στην υπόληψη του και στη δημόσια εικόνα του ως καλλιτέχνη.Αν τελικά προχωρήσει η διαδικασία θα είναι η πρώτη μετά από 2 χρόνια μήνυση που εξαπολύεται εναντίον περιοδικού μιας και οι αρχές τείνουν να αποφεύγουν τέτοιες δίκες μιας και είναι χρονοβόρες.

- Με συνέντευξη τύπου που έδωσαν εχθές σε ξενοδοχείο του Λονδίνου οι Stone Roses ανακοίνωσαν την επανασύνδεση τους. Και πρόκειται για την αυθεντική σύνθεση: Ian Brown, John Squire, Mani και Reni. Μάλιστα ανέφεραν ότι ήδη έχουν οριστεί δυο συναυλίες τους, στις 29 και 30 Ιουνίου του 2012 στο Λονδίνο , οι οποίες θα είναι και η απαρχή μιας εκτενούς παγκόσμιας τουρνέ. Απεκάλυψαν επίσης ότι δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό, το οποίο και θα ακουστεί στις επερχόμενες συναυλίες τους. Σημείωσαν πάντως ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει καινούργιος δίσκος αν και ελπίζουν το νέο υλικό να οδηγήσει σε κάτι τέτοιο.

- Αν και παραπάνω από 50 τραγούδια τους έχουν μπει στα βρετανικά charts και έχουν πωλήσεις άνω των 70 εκατομμυρίων δίσκων, οι UB40 δήλωσαν πτώχευση.Δικαστής του Birmingham αποφάσισε ότι η κατάσχεση μουσικών οργάνων και μηχανημάτων θα προχωρήσει εκ μέρους εφοριακών για να πληρωθούν τα χρέη της μπάντας προς το δημόσιο. Το 2008 ο τραγουδιστής της μπάντας και ιδρυτικό μέλος Ali Campbell είχε φύγει με τις οικονομικές διαφορές να είναι το κυριότερο σημείο προστριβής του με τη μπάντα. Τότε μάλιστα είχε πει ότι «άνθρωποι στον περίγυρο της μπάντας έχουν απομυζήσει το σχήμα με τη βοήθεια κάποιων μελών των UB40».
Όσο για τις ήδη κανονισμένες συναυλίες της μπάντας στις αρχές του 2012 κανείς φυσικά δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι.

- Τι και αν στην EMI Group ανήκουν μπάντες όπως οι Beatles, οι Pink Floyd, η Katy Perry και οι Radiohead… Οι προσφορές για την αγορά της εταιρείας που βγήκε σε πωλητήριο τον Ιούνιο είναι πολύ κάτω από την τιμή εκτίμησης, αυτή των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων δηλαδή. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες όπως η Warner και η Universal έχουν πλειοδοτήσει αμφότερες αλλά όπως λέγεται τα χρήματα που προσφέρονται είναι μεταξύ 1 έως 2 δις δολαρίων.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Noel Gallagher’s high flying birds - High flying birds

Και ο πρώτος προσωπικός δίσκος του τραγουδιστή των Oasis τον βρίσκει σε μεγάλη συνθετική φόρμα και σαφώς κερδίζει τις εντυπώσεις απέναντι στο αντίπαλο δέος του αδελφού Liam τους Beady Eye δηλαδή. Και τα διεθνή μουσικά έντυπα συμφωνούν: Q και Mojo 4 αστεράκια κα ΝΜΕ 8 στα 10!

- The Rifles – Freedom run

Καλή δουlειά και εδώ με 2-3 singles να ξεχωρίζουν.

- Veronica Falls – Veronica Falls

Μοιάζουν να έχουν βγει από τα seesions των Belle and Sebastian και εποχές τέλη 80ς και αρχές 90ς.

- M83 – Hurry up, we’re dreaming

Διπλό cd για τους ονειροπόλους Γάλλους της ηλεκτρονικής ποπ.

- Loney, Dear – Hall music

Αρκετά χρόνια στο σανίδι οι Σουηδοί με χαμηλούς τόνους και σε αυτήν την δουλειά.

- Jane’s Addiction – The great escape artist

Ο Perry Farell τους ξαναμάζεψε. Είναι καλή η προσπάθεια όμως; Δεν νομίζω απόλυτα…



Playlist top – 20


1(3) Florence and the Machine – What the water gave me

2(2)Arctic Monkeys - The Hellcat Spangled Shalala

3(1) Kasabian – Days are forgotten

4(5) The Rapture – How deep is your love

5(6) Eleanor Friedberger – My mistakes

6(7) The Kooks – Junk of the heart

7(9) Coldplay – Paradise



8(11) Guillemots-I don’t feel amazing

9(10) Howling Bells – Into the sky

10(4) Toploader – A balance to all things

11(12) The Horrors – I can see through you

12(13) Dum Dum Girls – Bedroom eyes

13(15) Noel Gallagher's High Flying Birds - AKA... What A Life!

14(16)Lana Del Rey – Blue Jeans

15(17)Florence and the Machine – Shake it out

16(19) The Rifles – Tangled up in love

17(20)S.C.U.M. – Whitechapel

18(-)Kasabian – Re-wired

19(8) Pnau – Solid ground

20(-)The Big Pink – Stay gold

Single of the week

Kasabian – Re-wild

Νέο εξαιρετικό single από την τελευταία δουλειά.













No comments: