Wednesday, October 12, 2011

10-10-2011



- To El Camino (όπως ονομάζεται ο νέος τους δίσκος) θα εκδοθεί τον Δεκέμβρη αλλά η μπάντα των Black Keys έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις προωθητικές για το δίσκο κινήσεις. Μέσα σε αυτές υπολογίστε ένα ψεύτικο site (http://wannabuyavan.com/) που αντιστοιχεί στον τίτλο του δίσκου αλλά και ένα διαφημιστικό όπου πρωταγωνιστεί ο δημοφιλής στις Η.Π.Α. Bob Odenkirk ως πωλητής σε κλασσική αμερικάνικη μάντρα μεταχειρισμένων να πουλάει (τι άλλο;) ένα El Camino.Ο δίσκος είναι συμπαραγωγή του διδύμου Danger Mouse/Black Keys.

- Η Adele προηγείται έναντι άλλων συναδέλφων της με τέσσερις υποψηφιότητες για τα American Music AwardsΣε απόσταση αναπνοής οι κυρίες Taylor Swift, Lady Gaga, Lil Wayne, Rihanna και Katy Perry με 3 υποψηφιότητες έκαστη. Αποτελεί έκπληξη ο αριθμός των υποψηφιοτήτων της Adele αν αναλογιστεί κάποιος ότι μιλάμε για μια μη Αμερικανίδα αοιδό.Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν εχθές και η Adele είναι υποψήφια για τα βραβεία Artist of the Year, Favourite Female Artist, Favourite Adult Contemporary Artist και Favourite Album. Η τελετή της απονομής θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου (2011 φυσικά) στο Nokia Theatre του Los Angeles. Να θυμίσουμε ότι εννοείται πως οι υποψηφιότητες επηρεάζονται από τις θέσεις στα charts αλλά έχουν λόγο και οι οπαδοί οι οποίοι εκλήθησαν να ψηφίσουν online προ εβδομάδων.

- Σε παραγωγή του παλιού γνώριμου τους στο studio, Stephen Street (γνωστού επίσης από δουλειές του με Smiths και Blur) οι Ιρλανδοί κυκλοφορούν στις 13 Φεβρουαρίου του 2012 νέο δίσκο με τον τίτλο Roses στην Cooking Vinyl.To Roses θα είναι ο πρώτος δίσκος των Cranberries μετά από μια ολόκληρη δεκαετία (Wake Up And Smell The Coffee/2001) που χαρακτηρίστηκε από σκαμπανεβάσματα και επανασυνδέσεις αλλά και παγκόσμιες τουρνέ μετά από πολλά χρόνια για τη μπάντα.Να θυμίσουμε ότι οι Cranberries έχουν πωλήσεις άνω των 30 εκατομμυρίων δίσκων και 8 singles που έφτασαν στις κορυφές των charts.

- Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα από το τμήμα Ψυχολογίας απέδειξε ότι το sex καλά κρατεί και ανθεί ακόμα και στις μέρες μας στον κόσμο των ασμάτων σε επίπεδο εμπορικότητας.Οι ερευνητές ανέλυσαν 174 τραγούδια τα οποία το 2009 μπήκαν στο Top 10 των Η.Π.Α. και διαπίστωσαν ότι το συντριπτικό ποσοστό του 92% εξ αυτών είχαν άμεση σχέση με έναν κατάλογο 19 (!) κατηγοριών που σχετίζονται με άμεσο τρόπο με την αναπαραγωγή, από περιγραφές γεννητικών οργάνων μέχρι της περιγραφής ενός κλασσικού (και αδηφάγου;) σεξουαλικού βλέμματος σε εκπροσώπου του άλλου (ή και του ίδιου) φύλου.Όπως αναμενόταν hip-hop και R&B κατέχουν τα σκήπτρα στις ανάλογες μεταφορές αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι άλλες κατηγορίες έμειναν πίσω…Τα country τραγούδια είχαν 340 σημεία αναφοράς (ή 6 ανά τραγούδι να προτιμάτε) ενώ τα pop 513 “μηνύματα” (ένας μέσος όρος ισούται με 9 ανά άσμα).Εξ όλων αυτών των μετρήσεων ήταν ολοφάνερο το συμπέρασμα που θα εξαγόταν από την έρευνα. Όσο πιο πολλές σεξουαλικές αναφορές τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες εισόδου στα charts του Billboard. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού Evolutionary Psychology.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Bjork – Biophilia

Και το ξωτικό επιστρέφει για να μας συνδυάσει ξανά τις υπέροχες φωνητικές αρμονίες με τους υπέροχους στίχους και την ονειρική ατμόσφαιρα.

- Future Islands – On the water

Από την Βαλτιμόρη με πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία με φωνητικά κοντά σε Bowie και Robert Smith.

- Wild Flag – Wild Flag

Supergroup κατά μια έννοια indie – παλαιμάχων όπως μέλη των Sleater Kinney , Helium.

- Givers – In light

Πέντε άτομα τους αποτελούν με πολλά στοιχεία jazz να τους συνοδεύουν.

- Ryan Adams – Ashes and fire

Επιστροφή στις προσωπικές και λιγότερο ηλεκτρικές δουλειές για τον πρώην Wiskeytown.

- The Strange Boys – Live music

Από το Austin κατάγονται και αν ήταν Βρετανοί ίσως να είχαν καλύτερη τύχη στα charts.

- Evanescence – Evanescence

Και η παρέα της Amy Lee επιστρέφει στη δισκογραφία μετά από αρκετό καιρό…

- Bangles – Sweetheart of the sun

Οι τρεις από τις 80ς κοπέλες που ξεσήκωναν τα πλήθη ξανά μαζί. Μόνο που τα χρόνια έχουν περάσει… Η ομορφιά τους όμως καλά κρατεί… Και η μουσική… αξιοπρεπώς!

Playlist top – 20

1(2) Kasabian – Days are forgotten


2(4) Arctic Monkeys - The Hellcat Spangled Shalala


3(5) Florence and the Machine – What the water gave me


4(1) Toploader – A balance to all things


5(6) The Rapture – How deep is your love


6(9) Eleanor Friedberger – My mistakes

7(10) The Kooks – Junk of the heart

8(3)Pnau – Solid ground


9(11) Coldplay – Paradise

10(12) Howling Bells – Into the sky

11(13)Guillemots-I don’t feel amazing

12(15) The Horrors – I can see through you


13(17) Dum Dum Girls – Bedroom eyes


14(7) Noel Gallagher - The Death of you and me


15(19) Noel Gallagher's High Flying Birds - AKA... What A Life!


16(-)Lana Del Rey – Blue Jeans

17(-)Florence and the Machine – Shake it out


18(8) Snow Patrol – Called out in the dark

19(-)The Rifles – Tangled up in love

20(-)S.C.U.M. – Whitechapel

Single of the week
Lana Del Rey – Blue Jeans

Eκτός από το ότι είναι εκπληκτική παρουσία, έχει φωνάρα , το τραγούδι είναι καταπληκτικό. Δεν την συγκρίνω με την Amy Winehouse γιατί έχει διαφορετική φωνή. Για το αν την αντικαταστήσει το μέλλον θα δείξει… Και είχε να ανταγωνιστεί και άλλα τρομερά tracks αυτήν την εβδομάδα!











No comments: