Wednesday, September 21, 2011

19-9-2011


- Μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη αλλά η είδηση παραμένει σημαντική. Οι εκ Μόντρεαλ ορμώμενοι τιμήθηκαν εχθές το βράδυ (19/9) με το βραβείο Polaris (το οποίο μάλιστα συνοδεύεται από 30.000 δολάρια) σε τελετή που έλαβε χώρα στο Τορόντο. Το βραβείο αφορούσε φυσικά τον πετυχημένο τους δίσκο The Suburbs και όσο και αν κάνει εντύπωση οι Arcade Fire αν και με σύσσωμη την ομάδα και παρούσα στην τελετή δεν είχε προγραμματισθεί να εμφανιστούν επί σκηνής .
Να θυμίσουμε ότι το Polaris αφορά αποκλειστικά συγκροτήματα καναδικού διαβατηρίου και ότι οι Arcade Fire έχουν τιμηθεί και στο παρελθόν με αυτό, το 2007 για το Neon Bible.

- Με το οριακά καλόγουστο The International Swingers, οι Clem Burke (Blondie), ο Glen Matlock (Τhe Sex Pistols) και ο James Stevenson (με συμμετοχές σε Generation X, Cult και Alarm) και με τη βοήθεια του Αυστραλού Gary Twinn από τους επίσης καγκουροειδείς Supernaut, ξεκινούν μια σειρά συναυλιών.Όπως φαίνεται όμως και όσο καλά και να παίζουν το σίγουρο είναι ότι ο σχηματισμός τέτοιων supergroups δεικνύει οι καιροί για τους μουσικούς που δεν είναι στις πρώτες σειρές (και για την ακρίβεια ούτε καν στις τρίτες) δημοσιότητας, είναι πια πολύ δύσκολοι…
Το setlist που έχουν αναγγείλει οι International Swingers περιέχει μεταξύ άλλων τα:
Pretty Vacant (Sex Pistols), Dancing With Myself (Billy Idol), All The Young Dudes (Mott The Hoople), Pills (New York Dolls), Born To Lose (The Heartbreakers), Brand New Cadillac (The Clash), No Fun (The Stooges), Something Else (Eddie Cochran).

- Ακόμα και οι Sigur Ros έχουν δικαίωμα (στα πρότυπα παλαιότερων συγκροτημάτων) να κυκλοφορήσουν ένα 2πλό live album. Το Inni (όπως ονομάζεται) είναι η αποτύπωση σε ήχο και φιλμ των τελευταίων συναυλιών τους πίσω στο 2008. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του δίσκου είναι η 7η Νοεμβρίου αλλά αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε το φιλμ το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη στις Νύχτες Πρεμιέρας όπου μάλιστα θα παρευρίσκεται και ο σκηνοθέτης της ταινίας Vincent Morisset. Επιστρέφοντας στην κυκλοφορία να πούμε ότι θα κυκλοφορήσει σε cd/dvd, cd/Blu-Ray και θα υπάρχει και έκδοση 3πλου βινυλίου που θα συνοδεύεται dvd. Το ηχητικό μέρος της κυκλοφορίας έχει διάρκεια 105 λεπτών ενώ η ταινία (που έκανε πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας στις 3 Σεπτέμβρη) έχει έκταση 75 λεπτών.

- Με τον αστείο και συνάμα προκλητικό τίτλο (Twisting My Melon) βγήκε πρόσφατα στα βιβλιοπωλεία η αυτοβιογραφία, τα έργα και οι ημέρες όπως θέλετε μπορείτε να τα πείτε τα γραφόμενα του αρχηγού των Happy Mondays. O ίδιος ο Ryder έχει δηλώσει ότι βούτηξε βαθιά στο χρόνο, ακόμα και σε ζητήματα που δεν τολμάει να συζητήσει με φίλους του αλλά πήρε τελικώς την απόφαση να γράψει γι αυτά. Από το 1980 όπου πρωτοσχηματίστηκαν οι HM μέχρι την εμπορική καταξίωση του Pills, Thrills and Bellyaches ο Ryder είναι το σίγουρο ότι έχει να αναφερθεί σε πολλά σκοτεινά σημεία αλλά και να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το πνεύμα της εποχής ειδικότερα στα τέλη των 80s στην Αγγλία.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Laura Marling – A creature I don’t know


Και η νέα αποκάλυψη της folk της Βρετανίας επιστρέφει με ένανα ικανοποιητικό τρίτο δίσκο μετά τον υπέροχο προηγούμενο.

- Big Deal – Lights out

Indie rock με αιθέρια γυναικεία φωνητικά, στα αγαπημένα μας…

- Ivy – All hours


Τους γνωρίσαμε τους Καναδούς από μια διαφήμιση και σε αυτόν τον νέο δίσκο συνεχίζουν με υπέροχες ποπ συνθέσεις με την καθαρότατη φωνή της τραγουδίστριας να ξεχωρίζει ξανά.

- SCUM – Again into eyes


Dance pop με indie στοιχεία σε έναν καλό δίσκο για το είδος.

- Kasabian – Velociraptor!


Τέταρτος εξαιρετικός δίσκος με όλα τα στοιχεία που τους ανέδειξαν. Καιρός να τους μάθουν και κάποια παιδάκια στην Ελλάδα που το παίζουν ροκάδες…

- The Waterboys – An appointment with mr Yeats


Ο Mike Scott ξαναμαζεύει την παρέα και με όπλο την Ιρλανδική folk ξανακτυπά.

- Superheavy – Superheavy

Mike Jagger , Joss Stone , Damien Marley , Dave Stewart θέλετε και τίποτε άλλο; Α! Καταπληκτικός δίσκος! Δεν κάνω πλάκα!

- Tori Amos – Night of hunter

Και η νεράιδα πιστή στο ραντεβού της με παραδοσιακά τραγούδια τώρα…

- St Vincent – Strange mercy

Και αυτή είναι η κορυφαία στιγμή της Annie Clarke που κρύβεται πίσω από αυτό το σχήμα υπό την στέγη της 4AD!

Playlist top – 20

1(2) Pnau – Solid Ground


2(1) Red Hot Chili Peppers – The adventures of rain dance Maggie


3(5) Toploader – A balance to all things


4(6) Noel Gallagher - The Death of you and me


5(7)Kasabian – Days are forgotten


6(3) Foster the People – Pumped up kicks

7(9) CSS – Hits me like a rock

8(10) Arctic Monkeys - The Hellcat Spangled Shalala

9(11)Florence and the Machine – What the water gave me

10(4) Low – Especially me

11(12) Snow Patrol – Called out in the dark

12(13) The Rapture – How deep is your love


13(15) Eleanor Friedberger – My mistakes

14(16) The Kooks – Junk of the heart

15(18) Coldplay – Paradise


16(8) The Strokes – Machu picchu

17(20) Howling Bells – Into the sky


18(-)Guillemots-I don’t feel amazing



19(-)The Horrors – I can see through you



20(-)Cults – Go outside

Single of the week
Guillemots-I don’t feel amazing


Υπέροχη μπαλάντα όπως περίφημα ξέρουν να συνθέτουν…











No comments: