Thursday, September 15, 2011

12-9-2011



- Οι Primal Scream μπορεί εδώ να έχουν αναβάλει μέχρι το Νοέμβριο την εμφάνιση τους αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι κάθονται αραχτοί πάνω στους ενισχυτές τους. Αντιθέτως και όπως υποστήριξε σε συνέντευξη που έδωσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακα και στα παρασκήνια του festival στο Isle of Wight ο Bobby Gillespie, η μπάντα δουλεύει πάνω σε νέο υλικό: «Κάνουμε την τουρνέ του Screamadelica για πάρα πολύ καιρό. Υπάρχει όμως ευτυχώς καινούργιο υλικό. Πρόκειται για κάτι που είναι σε διαδικασία εξέλιξης. Δεν έχει περατωθεί τίποτα ακόμη...» συμπλήρωσε εννοώντας προφανώς ότι δεν έχουν φτάσει μέχρι την πόρτα του studio. Βέβαια είναι πεπεισμένος ότι «μέσα στο 2012 θα υπάρχει καινούργιος δίσκος για τους Primal Scream».

- Τα τέσσερα μέλη των Stones εθεάθησαν μαζί (μετά από πολλούς μήνες) να εξέρχονται από γραφεία στην καρδιά του Λονδίνου. Από αυτό το γεγονός έχουν ενισχυθεί οι φήμες ότι η μπάντα θα κάνει μια νέα τουρνέ μέσα στο 2012 αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο. Ο Mick Jagger είναι ως γνωστόν παράλληλα απασχολημένος με το super group των SuperHeavy οπότε έτσι βρίσκει έναν εύσχημο τρόπο να αποφεύγει τους τελευταίους μήνες ανάλογες ερωτήσεις περί νέου δίσκου και κύκλου συναυλιών για τις Κυλιόμενες Πέτρες.

- Στις 21 Νοεμβρίου πάντως θα κυκλοφoρήσει από την Eagle Rock Entertainment ένα (για πολλά χρόνια) εξαφανισμένο ντοκουμέντο από συναυλίες των Stones. Μιλάμε για το Some Girls Live In Texas 1978 που θα εκδοθεί σε Blu-ray και DVD. Θα υπάρχουν και 2 άλλες εκδόσεις όπου τα προαναφερθέντα format θα συνοδεύονται και από audio του ίδιου live.

- Αυτή τη φορά η λαμογιά έγινε στον Καναδά και με θύμα ντόπια μπάντα, τους χαρισματικούς New Pornographers, των οποίων το τραγούδι Moves χρησιμοποιείται από τον Tim Hudak, ηγήτορα του Συντηρητικού Κόμματος του Οντάριο (έχει εξαφανιστεί και ο κάπταιν Μάρκ με τους Λύκους του για να βάλει τάξη).Ο Carl Newman (δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία) εκ μέρους της μπάντας στο twitter ανέφερε αστειευόμενος ότι : "Ο Tim Hudak φαίνεται πως είναι οπαδός των πορνογράφων. Θέλετε έναν τέτοιο τύπο να εκπροσωπεί τα παιδιά σας; " για να συνεχίσει όμως αργότερα σε εμφανώς πιο σοβαρό τόνο γράφοντας "Μάλλον τους φαίνεται πολύ απλό το να χρησιμοποιούν τραγούδια μας χωρίς έγκριση μας" για να συμπληρώσει σαρκαστικά "Αν νομίζετε ότι είναι τόσο απλό αγαπητοί Καναδοί πολιτικοί γιατί δεν κάνετε το πολύ απλό και που θα δείξει τα κότσια σας; Να βάλετε το Born to Run"...

- Αν και η προβολή και ...το promo της προβολής πήγαν μία χαρά η αλήθεια είναι ότι διατυπώθηκαν πολλές αμφιβολίες για το ντοκιμαντέρ του From The Sky Down περί της ιρλανδικής μπάντας U2. Οι κατηγορούντες λένε ότι είναι τόσο εμφανής η φιλία του σκηνοθέτη Davis Guggenheim ειδικότερα με τους Bono και τους Edge που καταντάει φανερό γιατί δεν ήταν τόσο αποκαλυπτικό όσο περίμεναν πολύ το ντοκιμαντέρ γύρω από την παραγωγής του Achtung Baby. Μπορεί αυτό σύμφωνα με άλλες γνώμες να είναι σωστά αλλά ια την ιστορία καλό θα ήταν να αναφέρουμε ότι ήταν πάμπολλες οι συγκρoύσεις μεταξύ του σκηνοθέτη και (ειδικότερα) του Bono που ζήτησε σε κάποια σημεία να αλλάξει το μοντάζ, κάτι που ο πρώτος αρνήθηκε κατηγορηματικά.Πάντως εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα εκτενές trailer της ταινίας που έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Παρασκευή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο από όπου και οι φωτογραφία του σκηνοθέτη και του ιρλανδικού διδύμoυ κατά τη στιγμή της προσέλευσης τους.....

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Ed Sheeran - +

Λίγο μελωδία, λίγο hip hop , λίγο dance, βάλτε και το νεαρό της ηλικίας και όλα συνθέτουν το νέο pop Βρετανικό είδωλο…

- Howling Bells – In the loudest engine
Οι Αυστραλοί με την χαρισματική τραγουδίστρια μετακόμισαν στην Ευρώπη με προοπτική να γίνουν πιο γνωστοί. Καλή και η Τρίτη τους αυτή δουλειά.

- Τhe Jayhawks – Mockingbird time
Στην όγδοη δουλειά τους και πρώτη μετά την επανασύνδεση, συνεχίζουν να προσφέρουν coyntry – rock συνθέσεις.

- The Kooks – Junk of the heart

Μετά από ένα πολύ καλο πρώτο δίσκο τα πράγματα πάντα είναι δύσκολα. Αυτό αποδεικνύεται και εδώ!

- Ladytron – Gravity the seducer

Πέμπτος ηλεκτρονικός δίσκος , μάλλον κατώτερος των περιστάσεων.

- Girls – Father, son, holy ghost

Δεύτερος μεγάλος δίσκος με έντονο το ηλεκτρονικό στοιχείο.

- Slow Club – Paradise

Πρώτη δουλειά για το folk rock ντουέτο από το Sheffield.

Playlist top – 20

1(2) Red Hot Chili Peppers – The adventures of rain dance Maggie


2(3) Pnau – Solid Ground


3(1) Foster the People – Pumped up kicks


4(4) Low – Especially me


5(7) Toploader – A balance to all things


6(9) Noel Gallagher - The Death of you and me


7(10)Kasabian – Days are forgotten


8(6) The Strokes – Machu picchu


9(11) CSS – Hits me like a rock


10(13) Arctic Monkeys - The Hellcat Spangled Shalala


11(14)Florence and the Machine – What the water gave me


12(15) Snow Patrol – Called out in the dark


13(16) The Rapture – How deep is your love


14(5) The Horrors – Still life


15(18) Eleanor Friedberger – My mistakes


16(20) The Kooks – Junk of the heart


17(8) Cults – Abducted


18(-)Coldplay – Paradise


19(12) Noah and the Whale – Life is life


20(-)Howling Bells – Into the sky

Single of the week


Coldplay – Paradise

O νέος δίσκος βγαίνει τον άλλο μήνα και αυτό είναι το δεύτερο single που προηγείται με τον Eno ξανά στην παραγωγή.







No comments: