Thursday, November 11, 2010

8-11-2010

- Η νέα μπάντα του Liam Gallagher, οι Beady Eye διαθέτουν σήμερα on- line το πρώτο τους single, με τίτλο 'Bring The Light'. Το τραγούδι διατίθεται δωρεάν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της μπάντας http://www.beadyeyemusic.co.uk/ και θα περιλαμβάνεται στο ντεμπούτο album των Beady Eye το οποίο ηχογραφήθηκε φέτος το καλοκαίρι και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2011. Να θυμίσουμε ότι εκτός από τον Gallagher στην μπάντα συμμετέχουν οι Gem Archer, Andy Bell και Chris Sharrock.

- Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian , ο Danger Mouse ετοιμάζει ακόμα ένα project μαζί με τον Ιταλό συνθέτη Daniele Luppi. Πηγή έμπνευσης του project με τίτλο ‘Rome’ είναι τα περίφημα spaghetti-western, όπως δηλώνει ο Mouse ο οποίος προσκάλεσε την Norah Jones και τον Jack White να συμμετέχουν στη νέα του δισκογραφική δουλειά. Επιπλέον στο ‘Rome’ θα εμφανιστούν και πολλοί ακόμα μουσικοί οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τον μεγάλο συνθέτη Ennio Morricone στα soundtracks των ταινιών ‘The Good, the Bad and the Ugly’ και ‘Once Upon a Time in the West’ – και οι οποίοι σήμερα διανύουν το 70ο έτος της ηλικίας τους. To album αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2011.

- Προς μεγάλη ευτυχία των fans τους ανά τον κόσμο, οι Pulp ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να επανενωθούν προκειμένου να εμφανιστούν σε διάφορα μουσικά festivals μέσα στην επόμενη χρονιά. Μετά το 1996 θα είναι η πρώτη φορά που τα αυθεντικά μέλη της μπάντας, Jarvis Cocker, Nick Banks, Candida Doyle, Steve Mackey, Russell Senior και Mark Webber θα εμφανιστούν ξανά μαζί επί σκηνής. Η πρώτη σταση της μπάντας από το Sheffield, θα είναι στο Primavera Sound Festival (Βαρκελώνη) στις 27 Μαΐου και λίγο αργότερα στις 3 Ιουλίου, θα εμφανιστούν στο Wireless Festival στο Hyde Park του Λονδίνου.

- Οι R.E.M. αποκάλυψαν ότι στο καινούργιο τους album θα συμμετέχουν οι μουσικοί Eddie Vedder, Patti Smith και Peaches. Το ‘Collapse Into Now’ θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011. Παραγωγός του album θα είναι και πάλι ο Jacknife Lee, ο οποίος δούλεψε με τους R.E.M. και στο 'Accelerate' του 2008. «Με το ‘Accelerate’ προσπαθούσαμε να φτιάξουμε σύντομης διάρκειας τραγούδια ενώ εδώ επιλέξαμε να κινηθούμε διαφορετικά. Θέλαμε να έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία χωρίς να περιορίσουμε τους εαυτούς μας. Υπάρχουν μερικά υπέροχα τραγούδια σε αργό ρυθμό, κάποια άλλα βγήκαν σε mid-tempo και τέλος τρία ή τέσσερα με πιο rock ρυθμό», λέει ο Mike Mills και αποκλύπτει ότι η Patti Smith και η Peaches συμμετέχουν στο τραγούδι ‘Blue’ ενώ ο Eddie Vedders στο ‘It Happened Today’.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- James Blunt – Some kind of trouble
Ο ερωτικός James , σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τις δακρύβρεχτες συνθέσεις του…

- I Blame Coco – The constant
Η κόρη του Sting με ηλεκτρονικές διαθέσεις , στην πρώτη δισκογραφική δουλειά της με μια φωνή που μοιάζει με του πατέρα της.

- Jenny and Johnny – I’m having fun now
Η Jenny Lewis από τους Rilo Kiley και ο Jonathan Rice σε δίσκο συνεργασία με indie – folk rock καταβολές.

- Weezer – Death to false metal
Δεύτερος δίσκος μέσα σε 3 μήνες , με πιο ποπ αποχρώσεις! Κάτι εξαιρετικό σπάνιο βέβαια στις μέρες μας!

- Good Charlotte – Cardiology
Τα παιδάκια μεγάλωσαν, και μιας και αποφάσισαν να ξεφύγουν από το εφηβικό punk – rock , τα βρίσκουν δύσκολα!

- Elliot Smith – An introduction to…
Συλλογή από την εταιρεία του αδικοχαμένου πριν 10 χρόνια τραγουδοποιού.

Playlist top – 20
1(1) Arcade Fire – Ready to start
2(3) Goldfrapp – Believer
3(4) Manic Street Preachers -(It's Not War) Just The End Of Love 4(5) Kings of Leon – Radioactive
5(2) The Ting Tings – Hands
6(6) Fenech-Soler – Lies
7(8) Chapel Club – All the eastern girls
8(10) School of Seven Bells – Heart is strange
9(9) Hurts – Stay
10(11) Carl Barat – Run with the boys

11(13) Deerhunter – Revival
12(15) OMD – Sister Marie says
13(16)Brandon Flowers – Only the young
14(18) Glasser – Home
15(19)Marina and the Diamonds – Shampain
16(20)Miles kane – Inhaler
17(7) The Like – Wishing he was dead
18(-)Grinderman – Worm tamer
19(14) Sleigh Bells – Infinity guitars
20(-)Crytal Castles – Not in love

Single of the week
Grinderman – Worm tamer

Νέο single από την δεύτερη δουλειά της παρέας του Cave.

No comments: