Wednesday, November 17, 2010

15-11-2010

- Μπορεί οι Drive-By Truckers να μας έδωσαν μια νέα δισκογραφική δουλειά φέτος, αλλά όπως φαίνεται δεν έχουν διάθεση χαλάρωσης και έτσι ανακοινώνουν ότι μέσα στο 2011 θα έχουμε ακόμα ένα νέο album τους – το ενδέκατο στην ιστορία της μπάντας.‘Go-Go Boots’ είναι ο τίτλος του επερχόμενου album το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Φεβρουαρίου από της ΑΤΟ, με τον frontman της μπάντας, Patterson Hood να λέει για τον δίσκο: «Πέρσι και φέτος ηχογραφήσαμε 40 περίπου τραγούδια συνολικά. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε δύο albums. Tο πρώτο, κυκλοφόρησε φέτος (‘The Big To-Do’) και ήταν περισσότερο ένα rock album. Το δεύτερο (‘Go-Go Boots’), είναι περίπου αυτό που θα ονόμαζα το δικό μας country, soul και murder ballad album». Τον δίσκο θα συνοδεύει και ένα documentary (DVD) με τίτλο ‘The Secret to a Happy Ending’ το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσω iTunes, επίσης στις 15 Φεβρουαρίου.

- Νωρίτερα μέσα στη χρονιά οι Cast ανακοίνωσαν την επάνοδό τους, 9 χρόνια μετά τη διάλυσή τους. Σήμερα η μπάντα από το Λίβερπουλ αποκαλύπτει ότι έχει έτοιμο και ένα καινούργιο album το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2011 από την Pledge Music. Το album έρχεται μετά από το ‘Beetroot’ του 2001.

- Σε συνέντευξή του στο NME o Damon Albarn αποκάλυψε ότι δουλεύει το υλικό για το επόμενο album των Gorillaz με τη βοήθεια του προσωπικού του iPad. O τραγουδιστής είπε ότι όλο αυτό το διάστημα που η μπάντα βρίσκεται σε περιοδείες εκείνος ηχογραφεί τραγούδια στο iPad, με σκοπό τη δημιουργία ενός album των Gorillaz, το οποίο ελπίζει να βγει στην αγορά πριν από τα Χριστούγεννα. «Οι ηχογραφήσεις του καινούργιου μας album έχουν γίνει σε δωμάτια ξενοδοχείων σε όλη την Αμερική. Το iPad μου, το ερωτεύθηκα αμέσως μόλις το πήρα. Ευελπιστώ να φτιάξω τον πρώτο δίσκο σε iPad – πράγμα το οποίο είναι ειρωνία μιας και είναι ευρέως γνωστό ότι είμαι τεχνοφοβικός», λέει ο τραγουδιστής και ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Albarn πέρα από την αγάπη του για το gadget, ξέρει ότι η μπάντα έχει κλείσει συμφωνία με την Microsoft για το λανσάρισμα του Internet Explorer 9…

- Ο Lars Ulrich των Metallica αποκάλυψε πρόσφατα οτι η μπάντα σχεδιάζει το επόμενο album της. Οι Metallica, σύμφωνα με τα λεγόμενα του drummer, ανυπομονούν να μπουν στο studio – κάτι που θα γίνει μέσα στο 2011 - και να ξεκινήσουν να δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό. «Υπάρχουν κάμποσοι στόχοι για το 2011, αλλά ο πιο σημαντικός είναι να ξεκινήσουμε να γράφουμε καινούργια πράγματα. Στην πραγματικότητα έχει περάσει πολύς καιρός από το 2007 που ήταν και η τελευταία φορά που κάναμε κάτι τέτοιο και θέλουμε να επιστρέψουμε σε αυτό το είδος της δημιουργικότητας. Μέσα τον Μάρτιο – Απρίλιο μας βλέπω να ξεκινάμε τη συγγραφή νέων τραγουδιών», λέει ο Ulrich. Ο τελευταίος δίσκος των Metallica ‘Death Magnetic’ κυκλοφόρησε το 2008.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Brian Eno -Small Craft On A Milk Sea
Επιστροφή στις ambient δουλειές που τον καθιέρωσαν σαν καλλιτέχνη και παραγωγό μετά τους Roxy Music.

- Norah Jones- Featuring
Πιστή στο διασκογραφικό ραντεβού της , μαζί πάντα με την ξεχωριστή φωνή της να συνοδεύεται από πολλές συνεργασίες – ντουέτα.

- Take That – Progress
Δεν μας έφτανε η επανασύνδεσή τους πριν λίγα χρόνια, πήραν μαζί τώρα και τον Robbie Williams που είδε μάλλον τις μετοχές του να πέφτουν!

- Rihanna – Loud
Κάθε χρόνος δίσκος , έτσι και φέτος προορισμένος ξανά για την κορυφή των charts.

- Bruce Springsteen - The Promise
Συλλογή με ακυκλοφόρητα από τα παλιά του, αλλά πάντα αξιόλογα.

- Conjure One – Exilarch
Προσωπικό όχημα ενός από τους Delerium , στα ίδια dance – easy listening επίπεδα.

Playlist top – 20
1(2) Goldfrapp – Believer
2(1) Arcade Fire – Ready to start
3(7) Chapel Club – All the eastern girls
4(4) Kings of Leon – Radioactive
5(8) School of Seven Bells – Heart is strange
6(3) Manic Street Preachers -(It's Not War) Just The End Of Love

7(9) Hurts – Stay
8(10) Carl Barat – Run with the boys
9(12) OMD – Sister Marie says
10(11) Deerhunter – Revival
11(13) Brandon Flowers – Only the young
12(14) Glasser – Home
13(15)Marina and the Diamonds – Shampain
14(16)Miles kane – Inhaler
15(5) The Ting Tings – Hands
16(6) Fenech-Soler – Lies
17(18) Grinderman – Worm tamer
18(20) Crytal Castles – Not in love
19(-)Florence and the machine – Heavy in your arms
20(-)Warpaint – Undertow


Single of the week

Florence and the machine – Heavy in your arms
Nέο τραγούδι ειδικά γραμμένο για το τελευταίο soundtrack του Twilight Eclipse.

No comments: