Thursday, October 28, 2010

25-10-2010

- Μετά τις δύο φετινές κυκλοφορίες των ‘Body Talk Pt. 1’ , ‘Pt.2’ η Robyn επιστρέφει στις 29 Νοεμβρίου με την κυκλοφορία και του τελευταίου μέρους της τριλογίας. To ‘Body Talk Pt.3’, σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο mini albums, είναι ένα κανονικό album το οποίο θα περιέχει πέντε tracks από το ‘Pt.1’, πέντε tracks από το ‘Pt.2’ αλλά και πέντε κανούργια τραγούδια.

- Οι Norah Jones, Carly Simon, Ben Harper, Antony, Vashti Bunyan, Ben Taylor, Bob Weir, Devendra Banhart, Judy Collins, Steven Stills και πολλοί ακόμα καλλιτένχες θα συμμετέχουν με τραγούδια τους στο soundtrack ενός documentary με τίτλο ‘Wretches & Jabberers’ το οποίο αφορά στον αυτισμό.Το film περγράφει την πορεία δύο αυτιστικών ατόμων,του Larry Bissonnette και του Tracy Thresher, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη συγκεκριμένη αναπηρία. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Gerardine Wurzburg και τη μουσική ο συνθέτης Joshua Ralph ο οποίος δηλώνει: «Για μένα η ταινία είναι για ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποφέρει πολλά χωρίς να έχουν δική τους φωνή. Η ιστορία αυτή αφορά στην εύρεση ακριβώς αυτής της φωνής». Το soundtrack θα κυκλοφορήσει στις 11 Ιανουαρίου 2011.

- Ένα από τα πρώτα singles που κυκλοφόρησαν οι White Stripes το 1998 πωλήθηκε πρόσφατα στην τιμή των 18.000 δολαρίων(!), σε δημοπρασία της Third Man Records.
Το δεύτερο single της μπάντας με τίτλο ‘Lafayette Blues’ είχε κυκλοφορήσει σε μόλις σε 15 αντίτυπα βινυλίου 45 στροφών, σε μια συναυλία των Stripes στο Gold Dollar bar στο Detroit το 1998. Μάλιστα, επειδή τα εξώφυλλα των δίσκων είχαν καθυστερήσει να τυπωθούν, ο Jack White μαζί με τον Dave Buick (διευθυντής στην Italy Records) κάθισαν και ζωγράφισαν στο χέρι, ένα-ένα και τα 15 αντίτπυπα - τα οποία τότε πωλήθηκαν στο κοινό που παρακολούθησε το live, προς έξι δολάρια έκαστο.
Ένα από αυτά τα 45άρια, πωλήθηκε ξανά το 2003 για 800 δολάρια, ενώ το 2004 πωλήθηκε ακόμα ένα προς 2.700 δολάρια.

- Σε πρόσφατη δήλωσή του στο Theage.com, ο Bono αποκάλυψε ότι πραγωγός στο καινούργια album των U2 είναι ο Danger Mouse (Brian Joseph Burton) γνωστός από τις συνεργασίες του με τους Gnarls Barkley, Beck, Gorillaz, Broken Bells και Black Keys.
«Έχουμε κάνει 12 τραγούδια με τον Danger Mouse. Και μάλλον, αυτά τα τραγούδια θα είναι το υλικό του επόμενου album μας - ακριβώς γιατί μας βγήκαν τόσο αβίαστα», είπε ο Bono ο οποίος μίλησε και για ένα ακόμα project της μπάντας: «Τα remixes των U2 στα 1990’s ήταν πραγματικά ένας θησαυρός. Έτσι σκεφτήκαμε να φτιάξουμε έναν δίσκο με πιο ‘club’ ήχο, αφού έχουμε το υλικό». Σε αυτό το project θα συνεργαστούν με τους David Guetta, Will.i.am. (Black Eyed Peas) και τον παραγωγό τη Lady Gaga, Red One.
Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του manager της μπάντας, Paul McGuinness στους Irish Times το νέο album των U2 ενδέχεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2011.

- Οι 10 δίσκοι του Οκτώβρη κατά την ταπεινή μας γνώμη:

1. Kings of Leon – Come around sundown
2. Belle and Sebastian – Write about love
3. The Walkmen – Lisbon
4. Antony and the Johnsons – Swanlights
5. Dinosaur Pile-Up – Growning pains
6. Carl Barat – Carl Barat

7. Glasser – Ring
8. Deerhunter – Halcyon digest
9. Salem – King night
10. Neil Young – Le noise


ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Warpaint – The fool
Τέσσερις δεσποινίδες με υπέροχα φωνητικά και punk – rock ξεσπάσματα , σε ένα τουλάχιστον απολαυστικό ντεμπούτο δίσκο.
- Electric Six – Zodiac
Απογοήτευση ο νέος δίσκος ενός group που είχε αφήσει υποσχέσεις πριν περίπου μία δεκαετία…

- Bryan Ferry – Olympia
Με μια εντυπωσιακή Kate Moss να κοσμεί το εξώφυλλο όπως βλέπετε και δίπλα, στο ίδιο κοσμοπολίτικο και στιλάτο υφάκι του!

- Marnie Stern - Marnie Stern
Δεν είναι πρωτάρα στον χώρο του alternative rock , και σίγουρα αυτό αποδεικνύουν οι δυνατές κιθάρες του τρίτου αυτού δίσκου.

- Broken records – Let me come home
Και το ερώτημα που μας βασανίζει χρόνια είναι πως ανακαλύπτουν τα λαγωνικά της 4AD αυτές τις διαφορετικές και πρωτότυπες μπάντες;

Shakira - The sun comes out
Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις και στις δύο γλώσσες που χρησιμοποιεί, στο γνωστό ύφος της.

Playlist top – 20

1(3) The Ting Tings – Hands
2(4) Arcade Fire – Ready to start
3(1) The Like – Wishing he was dead
4(5) Goldfrapp – Believer
5(2) The Drums – Let’s go surfing
6(7) Manic Street Preachers -(It's Not War) Just The End Of Love
7(8) Kings of Leon – Radioactive
8(9) Fenech-Soler – Lies
9(11) KT Tunstall – Still a weirdo
10(13) Chapel Club – All the eastern girls
11(15) Hurts – Stay
12(16)School of Seven Bells – Heart is strange
13(6) Interpol – Barricade
14(18) Carl Barat – Run with the boys
15(19)Deerhunter – Revival
16(20) Sleigh Bells – Infinity guitars
17(10) Klaxons – Echoes
18(-)OMD – Sister Marie says
19(-)Brandon Flowers – Only the young

20(14) Paul Smith – North atlantic drift


Single of the week

OMD – Sister Marie says
Δοκιμασμένη συνταγή. Φυλαγμένο στα συρτάρια της εποχής Enola Gay, ανασύρεται στις δύσκολες μέρες!






No comments: