Wednesday, October 20, 2010

18-10-2010

- Ο drummer των Pink Floyd, Nick Mason δήλωσε πρόσφατα ότι θα ήθελε να δει ξανά τα εναπομείναντα μέλη των Pink Floyd επί σκηνής, μέσα στα πλαίσια κάποιων φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Ο Mason αποκάλυψε ότι στον ίδιο δρόμο κινούνται τόσο ο Roger Waters όσο και ο David Gilmour. «Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για μια μπάντα να προχωρήσει προς τη συνταξιοδότηση, μέσα από συναυλίες οι οποίες θα έχουν καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπως το Live 8 (2005)» δήλωσε ο drummer στο BBC και τόνισε ότι και τα υπόλοιπα δύο μέλη των Floyd θα ήθελαν να συμμετέχουν σε κάτι αντίστοιχο.

- Για να γιορτάσουν τη διάσωση των 33 ανθρακωρύχων που έμειναν επί 69 ημέρες εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης, οι Pixies έδωσαν την περασμένη Τετάρτη μια συναυλία στο Teatro la Cupula, στο Santiago της Χιλής. Στη συναυλία, οι Pixies έπαιξαν 33 τραγούδια, όσοι ήταν και οι ανθρακωρύχοι. «Νιώθουμε ότι αυτή η ιστορία μας άγγιξε πολύ. Ιδιαίτερα όταν σκεφτόμαστε το πόσες ανθρώπινες ζωές επηρεάστηκαν από αυτό το συμβάν και τον τρόπο με τον οποίο οι Χιλιανοί πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν ένα εγχείρημα το οποίο μπορεί να περιγραφεί μονάχα ώς ‘θαύμα’. Πέντε λεπτά πριν από την συναυλία, μάθαμε ότι όλοι τους είχαν πλέον βγει στην επιφάνεια. Αυτή ήταν σίγουρα μια από τις πιο σημαντικές συναυλίες που έχουμε δώσει», είπε ο Francis Black.

- ‘Collapse Into Now’ είναι ο τίτλος του επερχόμενου album των R.E.M. το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011. Παραγωγός του album θα είναι και πάλι ο Jacknife Lee, ο οποίος δούλεψε με τους R.E.M. και στο 'Accelerate' του 2008. H ηχογράφηση του 15ου album τους, έγινε στα Hansa studios του Βερολίνου. «Το Βερολίνο έχει έναν εκπληκτικό παλμό, είναι μια πραγματικά συναρπαστική πόλη με τόσες διαφορετικές συνοικίες, με μεγάλη ιστορία και με υπέροχο φαγητό…ένα ιδανικό μέρος για να ηχογραφήσεις έναν καλό δίσκο», είχε δηλώσει το καλοκαίρι η μπάντα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της στο διαδίκτυο.

- Όποιος έχει παρακολουθήσει συναυλία των Flaming Lips θα γνωρίζει ότι ο frontman της μπάντας, Wayne Coyne έχει μια εμμονή με το ψεύτικο αίμα.Σήμερα, ο Coyne πηγαίνει την εμμονή του πολλά βήματα παρακάτω, αφού αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει κόκκινη μπογιά για μια αφίσα που επρόκειτο να φτιάξει, αλλά το ίδιο του το αίμα. Η αφίσα φτιάχτηκε για την πρόσφατη συναυλία της μπάντας στο Austin City Limits Festival και σύντομα πρόκειται να βγει σε δημοπρασία, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Consequence Of Sound. “Σκεφθήκαμε ότι θα ήταν ανόητο να χρησιμοποιούσμε αίμα κότας ή κάτι τέτοιο, διότι αυτά τα ζώα χρειάζονται τα ζωτικά υγρά τους και δεν είναι ανάγκη να τα θυσιάσουν για κάτι τέτοιο”, λέει ο Coyne.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Kings of Leon – Come around sundown
Και η Αμερικάνικη τετράδα πάει μερικά βήματα παρακάτω δοκιμάζοντας να γράψει ίσως το δικό της Joshua Tree. Μάλλον το πείραμα πετυχαίνει , μιας και δείχνουν και αυτοί την ικανότητα να αλλάζουν ύφος και στυλ.

- Lauren Pritchard – Wasted in Jackson
Νέα τραγουδίστρια, σε ένα ντεμπούτο στα ίχνη των Ingrid Michaelson και Colbie Cailliat.
- Mt. Desolation - Mt. Desolation
Ο τραγουδιστής των Keane σε alt,- country πειραματισμούς.

- Belle and Sebastian – Write about love
Ευπρόσδεκτη επιστροφή με ήχο κοντά σε αυτόν που τους αγαπήσαμε!

- Laetitia Sadier – The trip
Η τραγουδίστρια των Stereolab σε solo αναζητήσεις.

- Avey Tare – Down there
Solo project από έναν εκ των Animal Collective.

Playlist top – 20

1(3) The Like – Wishing he was dead
2(1) The Drums – Let’s go surfing
3(6) The Ting Tings – Hands
4(7) Arcade Fire – Ready to start

5(8) Goldfrapp – Believer
6(2) Interpol – Barricade
7(9) Manic Street Preachers -(It's Not War) Just The End Of Love 8(12) Kings of Leon – Radioactive
9(13) Fenech-Soler – Lies
10(4) Klaxons – Echoes
11(15) KT Tunstall – Still a weirdo
12(5) School of Seven Bells – Windstorm
13(17) Chapel Club – All the eastern girls
14(16) Paul Smith – North atlantic drift
15(18) Hurts – Stay
16(-)School of Seven Bells – Heart is strange
17(10) Arcade Fire – The suburbs
18(-)Carl Barat – Run with the boys

19(-)Deerhunter – Revival

20(-)Sleigh Bells – Infinity guitars


Single of the week

School of Seven Bells – Heart is strange
Ένας electro-rock δυναμίτης από τον πολύ καλό δεύτερο δίσκο τους!

No comments: