Tuesday, August 24, 2010

23-8-2010

- Ο Neil Young ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook ότι το καινούργιο του album με τίτλο ‘Le Noise’ θα κυκλοφορήσει σε CD, βινύλιο και στα iTunes στις 28 Σεπτεμβρίου. «Το ‘Le Noise’ έχει ολοκληρωθεί. Είναι ένας solο δίσκος. Τώρα δουλεύουμε τα playbacks. Θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου. Το album θα είναι διαθέσιμο σε βινύλιο, CD και iTunes και ένα-δύο μήνες αργότερα θα βγει σε Blu-Ray, application για το iPhone και το iPad. To application θα είναι δωρεάν. Θα σας δίνει και ένα διαδραστικό εξώφυλλο του δίσκου. Συγχωρέστε μου τη χρήση της λέξης ‘album’. Είμαι της παλιάς σχολής. Όταν αγοράσετε τα τραγούδια/ταινίες από το iTunes αυτά εμφανίζονται στο applications σας. Ειρήνη ny», έγραψε στο Facebook ο μουσικός.

- Panic Of Girls’ θα τιτλοφορείται το καινούργιο album των Blondie το οποίο, σύμφωνα με την μπάντα θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011. «Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων προσπαθήσαμε να δώσουμε μεγάλη έμφαση στο παίξιμο των μουσικών. Μείναμε όσο μπορούσαμε έξω τη διαδικασία του programming διότι ο προηγούμενος δίσκος μας 'The Curse Of Blondie' (2003), βασιζόταν πολύ σε αυτή τη διαδικασία», αποκαλύπτει ο drummer της μπάντας Clem Burke στο Billboard.com.

- Μετά από αρκετά χρόνια οι Weezer αφήνουν την Geffen και μετακομίζουν στην Epitaph Records και σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του album ‘Raditude’ ετοιμάζουν καινούργιο album με τίτλο ‘Hurly’ το οποίο αναμένεται στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι Weezer εμπνεύστηκαν τόσο τον τίτλο – όσο και το εξώφυλλο – του δίσκου από έναν χαρακτήρα της γνωστής αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς ‘Lost’ ο οποίος ονομάζεται Hurly. Σύμφωνα με τα μέλη της μπάντας, το νέο album έχει έντονες επιρροές από την pop των 1960’s, ενώ δίνεται μεγάλη έμφαση στις μελωδίες. Το πρώτο single του δίσκου έχει τίτλο ‘Memories’.

- Η Blue Note Records σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα album – συλλογή της Norah Jones τον επόμενο Οκτώβριο. Στη συλλογή θα περιέχονται αποκλειστικά τραγούδια τα οποία η Jones ηχογράφησε στο παρελθόν με καλλιτέχνες όπως οι Ray Charles, Ryan Adams, The Foo Fighters, Outkast, Talib Kweli και Herbie Hancock. «Είναι τόσο συναρπαστικό και κολακευτικό να τραγουδάς με ανθρώπους που θαυμάζεις. Η συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, σε βγάζει έξω από το προστατευτικό περιβάλλον που κάθε μουσικός φτιάχνει για τον εαυτό του», είπε η Jones σε σχετική συνέντευξη τύπου για το album το οποίο έχει τίτλο ‘…Featuring’ και θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Klaxons – Surfing the void

Πολυαναμενόμενη επιστροφή , κοντά στο party – dance rock ύφος του δίσκου που τους έκανε γνωστούς και διάσημους.

- I am arrows – Sun comes up again
Αυτή είναι η πρώτη solo προσπάθεια του πρώην drummer των Razorlight , Andy Burrows.

- Eels – Tomorrow morning
Και ο πολυγραφότατος κύριος ‘Ε’ δεν σκέφτεται ότι μπορεί να κουράζει το κοινό του, επαλαμβανόμενος σε τόσο σύντομα χρονικά διαστήματα;

- Maximum balloon - Maximum balloon
Solo δουλειά από τον David Sitek των TV on the Radio με πολλές συμμετοχές.

- Martina Topley Bird – Some place simple
Η γνωστή συνεργάτιδα των Tricky – Massive Attack σε νέα solo δουλειά.

- !!! – Strange weather, isn’t it?
Τα τρία θαυμαστικά συνεχίζουν τις disco punk αναζητήσεις!!!

Playlist top – 20
1(2) Crystal Castles – Celestica
2(1) Avi Buffalo – What’s in it for?
3(5) Tired Pony – Dead American writers
4(4) Delphic – Counterpoint
5(7) Cherry Ghost – Kissing strangers
6(8) The National – Anyone’s ghost
7(9) Arcade Fire – The suburbs

8(3) The Drums – Forever and ever amen
9(10) School of Seven Bells – Windstorm
10(12) Brandon Flowers – Crossfire
11(14) Marina and the diamonds – Oh no!
12(15)I blame Coco – Self machine
13(16) Cut Copy – Where I’m going
14(6) The Pains of Being Pure at heart – Say no to love
15(17) Fran Healy – Buttercups
16(19) LCD Soundsystem – I can change
17(-)The Drums – Let’s go surfing
18(13) Katie Melua – A happy place
19(-)One night only – Say you don’t want it

20(-)Klaxons – Echoes



Single of the week

The Drums – Let’s go surfing
To Καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του , αλλά το τραγούδι αυτό μας κάνει να το αγνοούμε…


No comments: