Wednesday, August 18, 2010

16-8-2010

- O Βeck τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν ακούραστο παραγωγό και μουσικό, άλλοτε με τις ατελείωτες ηχογραφήσεις του περίφημου Record Club του, άλλοτε με συνεισφορές σε soundtracks (‘Twilight’, ‘Scott Pigrim’) αλλά και με πολλές συνεργασίες (Charlotte Gainsbourg, Stephen Malkmus, Bat For Lashes)Πρόσφατα ο Beck, αποκάλυψε ότι έχει στο συρτάρι του αρκετά τραγούδια που είχε ηχογραφήσει την περίοδο του ‘Modern Guilt’ (2008) αλλά και λίγο νωρίτερα, τα οποία σκοπεύει να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο διάστημα. «Υπάρχει κάμποσο υλικό, τραγούδια που δούλευα ακόμα και πριν από το ‘Modern Guilt’, αλλά δεν κυκλοφορήσαν ποτέ. Τα τραγούδια, είναι περίπου στο ίδιο ύφος όπως το album», λέει ο Beck ο οποίος θέλει να ολοκληρώσει την επεξεργασία του υλικού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για να μπορέσει να κυκλοφορήσει τα τραγούδια σε 12’ δίσκους ή σε ψηφιακή μορφή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

- Περίπου δύο μήνες προτού κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος των Antony and the Johnsons ‘Swanlights’ (12 Oκτωβρίου), ο Anthony Hegarty μπαίνει ξανά στο studio για να ηχογραφήσει ένα νέο EP με τίτλο ‘Thank You For Your Love’ το οποίο θα περιλαμβάνει δύο διασκευές σε τραγούδια των Bob Dylan (‘Pressing On’) και John Lennon (‘Imagine’), ένα καινούργιο τραγούδι με τίτλο ‘You Are The Treasure’ και τέλος , το bonus track ‘My Lord My Love’ από το album ‘The Crying Light’.

- Richard’ είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος που βασίζεται στη ζωή του κιθαρίστα των Manic Street Preachers, Richey Edwards - και το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο δημοσιογράφος Ben Myers ο οποίος, μιλώντας στο NME είπε ότι «το βιβλίο είναι μια εκδοχή της αλήθειας για την ζωή του Edwards με έντονο το στοιχείο του φανταστικού». Ο Edwards εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1995 και έκτοτε αγνοείται.

- ‘Telephantasm’ είναι ο τίτλος της συλλογής που πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι Soundgarden μαζί με το παιχνίδι ‘Guitar Hero: Warriors of Rock’, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου. Η συλλογή θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη την πορεία της μπάντας και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι από την περίοδο του ‘Badmotorfinger’ με τίτλο ‘Black Rain. Οι Soundgarden σχεδιάζουν επίσης να κυκλοφορήσουν και ένα DVD με ακυκλοφόρητο υλικό. Όσοι fans δεν διαθέτουν video game θα μπορούν να αποκτήσουν το ‘Telephantasm’ σε βινύλιο.
ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- PVT – Church with no magic
Αυστραλοί , με ήχο επηρεασμένο από post – rock με πλούσια ηλεκτρονικά στοιχεία.
- Menomena – Mines
Από το Portland του Oregon ανήκουν μάλλον στην νέα γενιά του Alternative rock.

- Matthew Dear – Black city
Από το Detroit , techno – pop παίζει με στιγμές που θυμίζουν πολλές φορές Talking heads , LCD Soundsystem , ακόμα και Magnetic Fields.

- David Gray – Founding
Καταντά κουραστικός επαναλαμβάνοντας τους προηγούμενους δίσκους του!

- Iron Maiden – The final frontier
Αποκλειστικά και μόνο για τους οπαδούς τους η τελευταία τους(;;;) δουλειά.

- Isobel Campbell and Mark Lanegan – Hawk
Δύο μεγάλες φωνές στην Τρίτη δισκογραφική σύμπραξη που περιέχει και υπέροχες στιγμές.

Playlist top – 20
1(1) Avi Buffalo – What’s in it for?
2(4) Crystal Castles – Celestica
3(3) The Drums – Forever and ever amen
4(6) Delphic – Counterpoint
5(8) Tired Pony – Dead American writers
6(2) The Pains of Being Pure at heart – Say no to love
7(9) Cherry Ghost – Kissing strangers

8(11) The National – Anyone’s ghost
9(12) Arcade Fire – The suburbs
10(13) School of Seven Bells – Windstorm
11(5) Stars – Fixed
12(14) Brandon Flowers – Crossfire
13(15) Katie Melua – A happy place
14(16) Marina and the diamonds – Oh no!
15(17)I blame Coco – Self machine
16(19) Cut Copy – Where I’m going
17(20)Fran Healy – Buttercups
18(7) Florence and the Machine – Cosmic love
19(-)LCD Soundsystem – I can change
20(10) Goldfrapp – Alive

Single of the week

LCD Soundsystem – I can change
Άλλο ένα εξαιρετικό δείγμα της τελευταίας τους δουλειάς.



No comments: