Tuesday, June 15, 2010

14-6-2010

- Ο Sufjan Stevens ανήκει στην κατηγορία των μουσικών που πάντα έχουν ένα project να τρέχει, ενώ ήδη γνωρίζουν ποιο θα είναι το επόμενο. Ο Bryce Dessner των National και φίλος του Stevens αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι ο Sufjan έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει πάνω σε καινούργιο υλικό για το επόμενο album του. Σύμφωνα με τον Desssner, ο Stevens αυτό το διάστημα βρίσκεται στο studio των National, στο Brooklyn και ηχογραφεί καινούργια τραγούδια με τους National να συμμετέχουν σε κάποια από αυτά.
«Τα καινούργια τραγούδια του Sufjan δεν έχουν καμία σχέση με ότι έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα. Είναι απλώς υπέροχα», προσθέτει ο Dessner.

- Το 1985 η Suzanne Vega κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο album της. 25 χρόνια μετά και περίπου 7 εκατομμύρια σε πωλήσεις, η Vega έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο ταλαντούχες μουσικούς της γενιάς της. Σήμερα η γνωστή συνθέτρια και τραγουδίστρια ανακοίνωσε ότι θα επανακυκλοφορήσει το ομώνυμο ντεμπούτο album της ενώ ήδη ετοιμάζει τέσσερα θεματικά albums τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.Το πρώτο album της σειράς θα έχει τίτλο ‘Suzanne Vega Close-Up, Vol 1, Love Songs’
και θα περιλαμβάνει τα εξής τραγούδια:1. Small Blue Thing 2. Caramel 3. (If You Were) In My Movie 4. Gypsy 5. Marlene On The Wall 6. (I’ll Never Be Your) Maggie May 7. Harbor Songs 8. Headshots 9. Song In Red and Grey 10. Stockings 11. Some Journey 12. Bound

- Ο θρυλικός κιθαρίστας Jimmy Page αποκάλυψε ότι αυτό το διάστημα εργάζεται πάνω σε καινούργιο υλικό, το οποίο πιθανότατα θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς. «Ανυπομονώ να γράψω ξανά μουσική, η οποία θα ξαφνιάσει τον κόσμο. Η επόμενη δουλειά μου δε θα εξαντλείται μόνο σε μερικές ηχηρές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου. Έχω εδώ και πολύ καιρό κάποιες ιδέες και τώρα ήρθε η στιγμή να τις πραγματοποιήσω» δηλώνει ο Page στο BBC.

- Την περασμένη Τρίτη ο τηλεπαρουσιστής και κωμικός Conan O’ Brien βρέθηκε στο Nashville σαν προσκεκλημένος της Third Man Records. Εκεί, O’ Brien και White εμφανίστηκαν μπροστά σε κοινό 300 ατόμων (το show είχε ελεύθερη είσοδο) και έπαιξαν - μεταξύ άλλων - τραγούδια των Elvis Presley ("Blue Moon"), Willie Nelson ("On The Road Again”), Stray Cats (“Rock This Town”), Band ( “The Weight”), ”Radiohead ("Creep") και Eddie Cochran ("Twenty Flight Rock"). O White ηχογράφησε – φυσικά - το set και πρόκειται να το κυκλοφορήσει σε βινύλιο πολύ σύντομα.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Chemical brothers – Further
Κυκλοφορούν και έναν δίσκο βασισμένο σε instrumentals και αισθητά μειωμένη την παρουσία φωνητικών. Αναζητήστε την έκδοση με το dvd που έχει τις video εκδόσεις των τραγουδιών.

- Trentemoller – Into the great wide yonder
Τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες δουλειές του, μιας και κυρίως έγινε γνωστός από τις techno παραγωγές. Εδώ καταπιάνεται κυρίως με πιο χαμηλότονες συνθέσεις που παραπέμπουν σε κινηματογραφική μουσική.

- Nina Nastasia – Outlaster
Χρόνια ηχογραφεί, και αποδεικνύει ξανά ότι είναι από τις κορυφαίες φωνές στον χώρο της Αμερικάνικης σκηνής.

- Gaslight Anthem - American Slang
Post – punk παίζουν , με τον τραγουδιστή τους να κατηγορείται έμμεσα από πολλά έντυπα πως αντιγράφει Bruce Springsteen.

- Robyn -Body Talk Part 1
Θα κυκλοφορήσει άλλες δύο συνέχειες του δίσκου και μπαίνει και η Σουhδέζα pop star στην μόδα των mini – cds

- Hot Hot Heat – Future Breeds
Προσπαθούν εδώ να αποτινάξουν την ταμπέλα μίμησης των Cure και οι Καναδοί μάλλον τα καταφέρνουν.

Playlist top – 20
1(2) Marina & the Diamonds – I am not a robot
2(3) Barenaked Ladies – You run away
3(4) The XX – Crystalised
4(1) Broken Bells – Vaporize
5(6) The National – Bloodbuzz Ohio
6(10) Band of Horses – Compliments
7(11) Stars – Fixed
8(9) Foals – This orient
9(5) Hot Chip – I feel better
10(14) Caribou – Odessa
11(16) Hurts – Better than love
12(17)Goldfrapp – Alive
13(15) Unkle – Follow me down (feat. Sleepy Sun)
14(20) The Pains of Being Pure at heart – Say no to love
15(19) A place to Bury Strangers – Ego death
16(-)Avi Buffalo – What’s in it for?
17(-)Broken Bells – Ghost inside

18(7) LCD Soundsystem – Drunk girls
19(-)The Drums – Forever and ever amen

20(18) New Young Pony Club – We want to


Single of the week
Avi Buffalo – What’s in it for?
Το καταπληκτικό track από τον δίσκο των Καλιφορνέζων που κλείνει λίγο το μάτι στους Shins.

No comments: