Thursday, May 20, 2010

17-5-2010

- Ο Robert Smith και η παρέα του, είχαν ανακοινώσει πριν από λίγο καιρό την επανέκδοση του album ‘Disintegration’, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου.
Σήμερα, μαθαίνουμε ότι οι Cure κυκλοφορούν on –line μια συλλογή με τίτλο ‘Alternative Rarities 1988-1989’ η οποία περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις, σπάνια demos, bonus υλικό και αρκετές instrumental εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών της μπάντας.Οι instrumental εκτελέσεις αφορούν τραγούδια όπως τα 'Pictures Of You' και 'Fascination Street', ενώ οι ζωντανές εκτελέσεις είναι από την συναυλία που είχαν δώσει οι Cure στο Dallas το 1989.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα : TheCureDisintegration.com.

- Ο Sting αποκάλυψε ότι στο καινούργιο του album με τίτλο ‘Symphonicities’ συνεργάζεται με την Royal Philharmonic Concert Orchestra. Το album θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια τόσο από τη δισκογραφία των Police (‘Every Little Thing She Does Is Magic’, ‘Roxanne’ κλπ) όσο και από την solo καριέρα του Sting (‘Englishman In New York’, ‘I Burn For You’, ‘Why Should I Cry For You’ και ‘She’s Too Good For Me’), τα οποία θα παρουσιαστούν με καινούργιες ενορχηστρώσεις από τους Jorge Calandrelli, David Hartley, Michel Legrand, Rob Mathes, Vince Mendoza, Steven Mercurio, Bill Ross, Robert Sadin και Nicola Tescari.

- Ο frontman των Snow Patrol Gary Lightbody, ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία μιας νέας μπάντας, των Tired Pony. Στη μπάντα συμμετέχουν ο Peter Buck των R.E.M., ο drummer των Belle & Sebastian Richard Colburn και ο Scott McCaughey ( Young Fresh Fellows/Minus Five/R.E.M.).
Ο Lightbody αποκάλυψε επίσης ότι το ντεμπούτο album της μπάντας με τίτλο ‘The Place We Ran From’ θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου και σε αυτό θα συμμετέχουν ως guests οι She & Him και ο Tom Smith των Editors .
«Μερικοί καλλιτέχνες που με ενέπνευσαν σε αυτό το album είναι οι Wilco, Calexico, Lampchop, Palace και ο Smog. Μου αρέσει πολύ η μουσική τους και έχω επηρεαστεί ιδιαίτερα από αυτούς τους μουσικούς», δηλώνει ο Lightbody.
To πρώτο single του δίσκου είναι το ‘Dead American Writers’ και θα κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα με το album.

- O πρώην τραγουδιστής των Pulp, Jarvis Cocker πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα album σε συνεργασία με τον οργανισμό National Trust, το οποίο θα περιλαμβάνει ήχους τους οποίους έχει συλλέξει ο Cocker από διάφορες τοποθεσίες. Το album θα έχει τίτλο ‘ The National Trust: The Album’ και θα περιλαμβάνει 13 tracks γεμάτα ήχους από σκάλες που τρίζουν, από ρολόγια, από παιδιά που παίζουν, από κηπουρούς που εργάζονται στον κήπο. «Δεν χρειάζεται κάποιος να το ακούσει μα προσήλωση. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ήχους που θα χαλαρώνουν τον ακροατή», δηλώνει ο Cocker.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Band of Horses – Infinite arms
Όπως γράψαμε και στο προηγούμενο post, οι Αμερικάνοι αποδεικνύουν με αυτόν τον δίσκο ότι ήρθαν για να μείνουν, συν του ότι θα γίνουν και γνωστοί και σε ευρύτερα ακροατήρια.

- Broken Social scene – Forgiveness rock record
Και οι Καναδοί συνεχίζουν να πρωτοπορούν , με ένα group που τους εκπροσωπεί επάξια. Συνεργάζονται εδώ και μέλη από Metric, Stars και Sea and the cake.

- Keane – Night train
Και οι αλλαγές έγιναν αλλά μάλλον όχι προς τα εκεί που θα περίμενε κανείς. Διάλεξαν 80ς ήχο και με στοιχεία ραπ παρακαλώ…

- LCD Soundsystem – This is happening
Το κύκνειο άσμα από το group του πολυμήχανου James Murphy της DFA. Περιμένουμε το επόμενο βήμα του.

- Kelis – Flesh tone
Επιστροφή μιας από τις ντίβες της σύγχρονης με έναν άκρως χορευτικό δίσκο.

- Usher – Raymond v Raymond
Έβδομος δίσκος και αυτός σίγουρα πολυπλατινένιος για τον αστέρα της μαύρης μουσικής.

Playlist top – 20
1(2) Wild Beasts – We still got the taste…
2(3) Delphic – Halcuon
3(1) The Foals – Spanish Sahara

4(6) MGMT – Flash delirium
5(7) Broken Bells – Vaporize
6(8) LCD Soundsystem – Drunk girls
7(10) Marina & the Diamonds – I am not a robot
8(9) Doves – Andalucia
9(4) Metric – Gold guns girls
10(5) Paul Weller – No tears left to cry
11(11)Barenaked Ladies – You run away
12(12) The XX – Crystalised
13(13)Hot Chip – I feel better
14(14) The National – Bloodbuzz Ohio
15(15)Foals – This orient
16(16)Matt Pond Pa – Starting
17(17)Biffy Clyro – Bubbles
18(19) Band of Horses – Compliments
19(20)Caribou – Odessa
20(-)Stars – Fixed


Single of the week
Stars – Fixed
O ορισμός της ποπ της εποχής μας! Με μια λέξη: Άψογο!

No comments: