Thursday, August 20, 2009

17-8-2009

- Τελικά μόνο αστήριχτες φήμες δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Οzzy ότι έσπειρε πριν από λίγες εβδομάδες λέγοντας πως θα δοκιμάσει έναν κιθαρίστα. Όπερ και εγέννετο. Ο καινούργιος axeman του Ozzy είναι ο γνωστός σε όσους ασχολούνται με την (ελληνική) σκηνή Gus G (Firewind, Arch Anemy). O Κώστας Καραμητρούδης ,όπως είναι το κανονικό του όνομα είναι ένας παραπάνω από ταλαντούχος άνθρωπος στην κιθάρα και από συνεντεύξεις του στο Metal Hammer σε προηγούμενα έτη έχει κάνει φανερό ότι είναι ένας άνθρωπος απόλυτα αφοσιωμένος στην τεχνική και καριέρα του. Περισσότερες πληροφορίες στο άμεσο μέλλον.

- O (sir) Paul McCartney αρνήθηκε σταθερά ότι θα σταματήσει να ασχολείται με τη μουσική. Αναφερόμενος σε φήμες που βρήκαν έντυπο δρόμο σε αμερικάνικες εφημερίδες κατά τη διάρκεια της περιοδείας που αυτές τις εβδομάδες (με suppοrt acts σε κάποιες ημερομηνίες τους Thievery Corporation και τους MGMT) ο McCartney θύμισε αστειευόμενος σε δημοσιογράφο της Boston Ηerald όπου παραχώρησε συνέντευξη ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει βρεθεί μέχρι και νεκρός σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων.

- Jason Molina και Steve Albini: Ενδιαφέρουσα πρόσμιξη τάσεων και απόψεων πάνω στον ήχο. Και να που συνέβει στα πλαίσια του καινούργιου δίσκου (Josephine ο τίτλος) του πρώτου με τους Magnolia Electric Co. Οι γνωστές αγωνίες του Molina για τη ζωή είναι όπως πάντα παρούσες και επίσης στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δίσκου η ομάδα πνευστών που διατρέχει όλες τις συνθέσεις.

- Όπως εξηγεί ο Chad Smith, η ανάγκη τους για διακοπές ήταν κάτι παραπάνω από φανερή για δύο χρόνια.«Αφού τελειώσαμε την τουρνέ για το Stadium Arcadium όλοι μας ζητήσαμε ένα χρόνο διακοπές. Που τελικά έγιναν δύο… ήταν φανερό ότι ο καθένας μας ήθελε την απόσταση του, και το να μη χρειάζεται να είναι μέλος των RHCP και των υποχρεώσεων που έχει αυτό το όνομα. Δεν μπορείς να πιέσεις τους ανθρώπους να παίξουν μουσική μαζί… τουλάχιστον όχι σε αυτή τη μπάντα».Το διάλλειμα των 2 ετών τελείωσε λοιπόν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Chad Smith θα αφήσει κενή τη θέση του και στο supergroup των Chickenfoot (που έχει φτιάξει με τους Sammy Hagar, Joe Satriani και Michael Anthony) αλλά ούτε και του αρχηγού (όπως προκύπτει από το όνομα…) των Chad Smith’s Bombastic Meatbeats των οποίων το ντεμπούτο κυκλοφορεί στις 15 Σεπτέμβρη και αποτελείται αποκλειστικά από instrumental συνθέσεις.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

- Simian Mobile Disco – Temporary pleasure
Δεύτερη δισκογραφική απόπειρα αν εξαιρέσουμε τις πολλές συλλογές τους , και εδώ οι dance πειραματισμοί τους συνοδεύουν τις πολλές και εξέχουσες φιλικές συμμετοχές.

- The Cave Singers – Welcome Joy
Από το Seattle παίζουν post – folk όπως γράφει το ΝΜΕ , και έχουν δημιουργηθεί από μέλη των Pretty Girls Make Graves

- The XX – The XX
Μια διαφορετική άποψη του Βρετανικού hip hop από τους Λονδρέζους.

- Soulsavers – Broken
Όπου υπάρχει η υπέροχη φωνή του Mark Lanegan όλα είναι θαυμάσια. Εδώ έχουμε το νέο του group!

- The Temper Trap - Conditions
Η Αυστραλία μας έχει πάντα διαλεκτές προτάσεις. Σειρά των Temper Trap που θα σας θυμίσουν U2 , Coldplay ίσως αλλά και το δικό τους στυλ.

- Miike Snow – Miike Snow
Από Σουηδία τι άλλο να περιμένεις; Εμπορική ποπ , τρομερά singles προορισμένα για hits!

Playlist top – 20
1(3)La Roux – Bulletprouf
2(2) Pet Shop Boys – Did you see me coming
3(5) Arctic Monkeys – Crying lightning
4(1) La Roux – In for the kill
5(9) Silversun Pickups – Panic switch
6(7) Kings of Leon – Notion
7(8) Melanie Fiona – Give it to me right
8(10) VV Brown – Shark in the water
9(11) Reverend and the Makers – Silence is talking
10(4) The Killers – The world we live in
11(12) Mando Diao – Dance with somebody
12(14) Kasabian – Where did all the love go
13(15) Jace Everett – Bad things

14(17) Muse – Uprising
15(19) Pearl Jam – The fixer
16(16) Doves – Winter hill
17(20) Little Boots – Remedy
18(6) Yeah Yeah Yeahs – Heads will roll
19(-)Bloc Party – One more chance
20(-)Ian Brown – Stellify

Δείτε το video:

Single of the week

Bloc Party – One more chance
Συνεχίζουν και εδώ την παράδοση των μεμονωμένων υπέροχων dance – rock singles.
Δείτε το video:

No comments: