Tuesday, June 23, 2009

22-6-2009

- Ναι μεν τα τελευταία χρόνια οι μετρήσεις από τα (νόμιμα) downloading αφομοιώθηκαν και καταμετρήθηκαν στα charts, αλλά τώρα έχει ανακύψει ένα άλλο ζήτημα που έχει να κάνει με τη σημειολογία της χρήσης του internet και της ακρόασης της μουσικής όπως αυτή έχει μετεξελιχθεί λόγω του διαδυκτίου. Και αυτό διότι τι σημαίνει τελικά η λίστα των charts να όχι τα δημοφιλέστερα τραγούδια όπως τα αναδεικνύουν οι ακροατές; Και αν όντως είναι έτσι γιατί να μην καταμετρούνται τα νούμερα που αφορούν το πόσες φορές ακούγεται ένα τραγούδι όταν ένας χρήστης πληρώνει ένα στάνταρ ποσό σε έναν πάροχο και μέσω αυτής της μηνιαίας συνδρομής έχει πρόσβαση ακοής (άλλα όχι κατοχής) σε μία εκπληκτικά μεγάλη data base. Το γεγονός έχει προβληματίσει τον οργανισμό Official UK Charts Company, ο οποίος εντούτοις ανακοίνωσε ότι και για το 2010 δεν θα αλλάξει κάτι στα στοιχεία που δημιουργούν τα charts αλλά στα σίγουρα είναι από τα ζητήματα που όπως παραδέχθηκαν, μέσω δελτίου τύπου, θα πρέπει να επιλύσουν στο άμεσο μέλλον.

- Ο Jarvis Cocker, ο Fatboy Slim, ο Luke Pritchard από τους Kooks είναι μεταξύ άλλων καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Glastonbury και παράλληλα στην εκστρατεία που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμός Oxfam για την εκστρατεία περί μέτρων γα την κλιματολογική αλλαγή.

- Πολλά δάκρυα κύλησαν λογικά στο Brisbane της Αυστραλίας για το δίδυμο που ανέβηκε επί σκηνής στην πρώτη συναυλία των Simon & Garfunkel μετά από 25 χρόνια στην νήσο/ήπειρο. Κομμάτι της αυστραλιανής τουρνέ η συναυλία της 17ης Ιουνίου και της γενικότερης παγκόσμιας που κάνουν οι δόξες του παγκόσμιου λυρικού mainstream, και η γενικότερη ατμόσφαιρα όπως ζωγραφίζεται μέσα από τις ανταποκρίσεις των τοπικών εφημερίδων και αυστραλιανών MME χτύπησε κόκκινες βαθμίδες στα μανόμετρα της νοσταλγίας.

- Ο Beck έχει άφθονο χρόνο και όρεξη, αυτό αποδεικνύεται από τα παρακάτω. Αποφάσισε λοιπόν να μαζεύει φίλους του μουσικούς και μέσα σε μία μέρα κάθε φορά να ηχογραφεί ένα κλασσικό album αγαπημένου του καλλιτέχνη. Δεν θα υπάρχουν πρόβες ή παρτιτούρες που θα μοιράζονται, απλά ένα τηλεφώνημα για το συντονισμό. Αφού λοιπόν θα ηχογραφείται η επανεκτέλεση/διασκευή του ενίοτε κλασσικού δίσκου, ο Beck ανά εβδομάδα θα ανεβάζει στο site του ένα track από το ηχογράφημα.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Dinosaur Jr – Farm
Ο John Mashis ξαναστήνει το συγκρότημά του με το οποίο ξεκίνησε το 1988 μαζί με τους Nirvana, έχοντας όμως διαφορές με τον grunge ήχο. Η επιστροφή τους χαρακτηρίζεται ξανά με τα ιδιόμορφα φωνητικά του, αλλά και με πιο ποπ συνθέσεις.

- The Low anthem – Oh my god , Charlie Darwin
Αμερικάνικη folk – rock με πινελιές από Neil Young και Βruce Springsteen

- Amazing Baby – Rewild
Επηρεασμένοι από την επιτυχία των MGMT , με έναν δίσκο που μας πάει πίσω στα 70ς κατευθείαν!

- God Help The Girl - God Help The Girl
Προσπαθεί ο Stuart Murdoch να επαναλάβει την επιτυχία των Belle & Sebastian, αλλά παρά τους καλεσμένους του, δεν τα καταφέρνει ούτε στο ελάχιστο.

- Gossip – Music for men
Η χοντρούλα φίλη μας αν δεν προσέξει στο μέλλον θα μείνει μόνο με την επιτυχία του πρώτου της single. Αυτό δυστυχώς ξεπατικώνει εδώ.

- White Denim – Fits
Αυτός είναι ο ήχος του garage , και μας έρχεται από το Austin του Texas . Οι κιθάρες κυριαρχούν και εδώ όπως και στο ντεμπούτο τους.

Playlist top – 5

1(2) Royksopp – The girl and the robot
2(3) Kasabian – Fire
3(1) Camera Obscura – French navy
4(6) Florence & The Machine – Rabbit heart raise it up
5(5) Starsailor – All the plans
6(8) Metric – Sick muse
7(10) Yeah Yeah Yeahs – Heads will roll
8(11) La Roux – In for the kill
9(4) U2 – Magnificent
10(12) The Horrors – Who can say
11(13) Little Boots – New in town
12(15) Gossip – Heayy cross
13(7) Manic Street Preachers - Jackie Collins Existential Question Time
14(17) The Rumble Strips - Not The Only Person
15(18)Placebo - For What It's Worth
16(19) The Killers – The world we live in
17(20)Depeche Mode – Peace
18(-)Dead Weather – Treat me like your mother
19(9) PJ Harvey and John Parish – Black hearted love
20(-)Pet Shop Boys – Did you see me coming
Δείτε το video:

Single of the week
Dead Weather – Treat me like your mother
To νέο group του Jack White με την Alison από τους Kills στην σύνθεση, και αυτό είναι το πρώτο single από τον δίσκο του Ιουλίου.
Δείτε το video:

No comments: