Wednesday, June 3, 2009

1-6-2009

- Άλλη μια ακύρωση συναυλίας σε Ελληνικό έδαφος; Διαβάστε: "Με μεγάλη λύπη, οι Franz Ferdinand ανακοινώνουν στους φανς τους στην Ελλάδα, ότι το προγραμματισμένο σόου τους στην Αθήνα, στις 3 Ιουνίου στο Terra Vibe Park, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Απρόβλεπτοι παράγοντες καθιστούν αδύνατη τη μεταφορά του εξοπλισμού του συγκροτήματος, από το Pinkpop, της Ολλανδίας στην Ελλάδα. Οι Franz Ferdinand δεν θα ήθελαν να υποπέσουν σε συμβιβασμό και να προσφέρουν στο κοινό τους στην Ελλάδα, οτιδήποτε λιγότερο από το 100% του πλήρους ηχητικού και σκηνικού σόου που παρουσιάζουν το καλοκαίρι του 2009. Το γκρουπ και το management αναζητούν μία νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση της συναυλίας."Φταίει αυτό άραγε ή χαμηλή προπώληση των εισιτηρίων;

- Τελικώς προς χάριν πλήρους ανάρρωσης του λάρυγγα του ο Morrissey ακύρωσε τις 2 συναυλίες (29 & 30 Μαΐου) που είχε προγραμματισμένες στο London O2 Academy Brixton. Η ημερομηνία που δεν πήρε ακύρωση βέβαια ήταν η 24η Μαΐου και το ετήσιο κονσέρτο του στη γενέτειρα του, το Manchester, όπου έχει γίνει θεσμός πια να γιορτάζει επί σκηνής και εντός της πόλης τα γενέθλια του, που φέτος ήταν τα 50α για τον ιδιόρρυθμο performer.

- Τελικά ο πολύπαθος Dave Gahan βρίσκει το δρόμο προς την ανάρρωση και γενικότερη σωτηρία στα μάτια των οπαδών της μπάντας μιας και η χθεσινή ανακοίνωση από το στρατόπεδο των Depeche άφησε μία ικανοποίηση όσον αφορά την αλήθεια πίσω από τις κουίντες.Ο Gahan ενώ όντως εισήχθη με πρόβλημα εντέρου εν τέλει διαπιστώθηκε κακοήθης όγκος στην ουροδόχο κύστη (βλέπε προστάτης) και υπεβλήθη σε ταχύτατη εγχείρηση. Σαν αποτέλεσμα αυτής και εντός ολίγων ημερών οι Depeche θα είναι και πάλι τρεις και έτοιμοι να αλωνίσουν στάδια και festival.

- Ο Ozzy κατέθεσε μήνυση εναντίον του συνεργάτη του Tony Iommi για κακή χρήση του ονόματος και σήματος των Black Sabbath. Ο Ozzy υποστηρίζει ότι τη δεκαετία του '90 ο Tony Iommi έσυρε το brand name της μπάντας σε πολύ χαμηλά επίπεδα και μάλιστα συνέχισε να πουλάει merchandise της μπάντας με την αυθεντική σύνθεση, καπηλευόμενος τη φήμη της τετράδας από τη στιγμή που περιόδευε με τελείως διαφορετικά μέλη.

ΝΕΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
- Little Boots – Hands
Αφού τα δοκίμασε όλα, punk , pop , jazz ,καταστάλαξε στον electro ήχο που κυριαρχεί σε αυτό τα ντεμπούτο της , με πολλές επεκτάσεις ακόμα και σε πιο εμπορικά μονοπάτια όπως στο νέο της single ‘New in town’.

- Patrick Wolf – The bachelor
Είναι της μόδας η αναβίωση του ήχου των 80s , και ο καλλιτέχνης που το είχε πραγματοποιήσει από την προηγούμενη δουλειά του, συνεχίζει και εδώ.

- Eels- Hombre lobo
Στον έβδομο πια δίσκο και ο κύριος ‘Ε’ ακόμα και εδώ προσπαθεί να πρωτοτυπήσει.

- Broken Records – Until the earth begins to part
Άλλη μια αποτυχημένη αντιγραφή του ήχου των Joy Division; Ή καλύτερα κάτι που έχουμε χιλιοακούσει ξανά;

- Eminem – Relapse
Δεν τον βαρεθήκατε ακόμα; Και αν όχι εσείς αυτοί οι κριτικοί τι του βρίσκουν κάθε φορά;
- Datarock – Red
Νορβηγοί με new wave αποχρώσεις που ξεπήδησαν από το πρόσφατο hype του new rave.

Playlist top – 20
1(1) U2 – Magnificent
2(3) PJ Harvey and John Parish – Black hearted love
3(4) Camera Obscura – French navy
4(5) Royksopp – The girl and the robot
5(7) Maximo Park – The kids are sick again
6(2) Bat for Lashes – Daniel
7(8) Manic Street Preachers - Jackie Collins Existential Question Time
8(11) Starsailor – All the plans
9(12) Kasabian – Fire
10(13) The Maccabees – Love you better
11(15) Florence & The Machine – Rabbit heart raise it up
12(16)Metric – Sick muse

13(9) Ladyhawke – Back of the van
14(17) Marmaduke Duke - Rubber Lover
15(10) Bloc Party – Signs
16(6) Yeah Yeah Yeahs – Zero
17(19) The Horrors – Who can say
18(20) Little Boots – New in town
19(-)Yeah Yeah Yeahs – Heads will roll
20(-)La Roux – In fot the kill
Δείτε το video:

Single of the week

Yeah Yeah Yeahs – Heads will roll
Άλλος ένας δυναμίτης από ένα από τα σημαντικότερα groups της δεκατίας μας.
Δείτε το video:




No comments: