Friday, April 9, 2021

12- 4– 2021 : Νέες μουσικές κυκλοφορίες της εβδομάδας

- Ο αρχικός μπασίστας των Sex Pistols, Glen Matlock, δήλωσε ότι το συγκρότημα «θα μπορούσε να έχει φτιάξει άλλα δύο ή τρία άλμπουμ» μετά το «Never Mind the Bollocks…».

Η εμβληματική πανκ μπάντα κυκλοφόρησε το προαναφερθέν μοναδικό στούντιο άλμπουμ τους το 1977, πριν διαλύσει τον επόμενο χρόνο μετά την αποχώρηση του frontman Johnny Rotten (γνωστός και ως John Lydon).

Παρόλο που ο μπασίστας Sid Vicious πέθανε το 1979, οι Pistols στη συνέχεια επανενώθηκαν σε τρεις περιπτώσεις με τον Matlock να εμπλέκεται (1996-2001, 2002-2003 και 2007-2008) αλλά δεν κυκλοφόρησαν περαιτέρω δίσκους, εκτός από μερικές συλλογές και live.

 


- Το Record Store Day UK ανακοίνωσε ειδικές κυκλοφορίες για το 2021 από τους The Clash και The Cranberries μετά από συνεργασία με το War Child για να συγκεντρώσει χρήματα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η δεύτερη του έτους θα φτάσει στις 17 Ιουλίου, με τέσσερις κυκλοφορίες περιορισμένης έκδοσης που παρουσιάζονται για να συγκεντρώσουν χρήματα για το War Child.

Το "If Music Could Talk" των Clash, ο Miles Davis "Miles Davis Champions From The Complete Jack Johnson Sessions" The Cranberries "" Stars: The Best of 1992–2002 "θα φτάσουν όλοι στις 17 Ιουλίου.

Το «HELP EP» με κομμάτια από τους RadioheadPJ HarveyGuruPortishead κα
ι πολλά άλλα πρόκειται επίσης να φτάσει στις 12 Ιουνίου. Ο Fergal Lawler των Cranberries είπε: «Είμαστε πολύ τιμή που η Universal επέλεξε το Stars ως ειδική κυκλοφορία βινυλίου για το Record Store Day. Τα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν στο Ίδρυμα War Child, μια φιλανθρωπική οργάνωση που κάνει απίστευτη δουλειά για να βοηθήσει τα ευάλωτα παιδιά σε χώρες που έχουν υποστεί πόλεμο. "

Ο Richard Clarke, επικεφαλής του War Child Records, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρ
ούμενοι που είμαστε φιλανθρωπικός συνεργάτης για την RSD πέρυσι και συγκεντρώσαμε πάνω από 12.000 £ για να βοηθήσουμε στην αλλαγή της ζωής των παιδιών που πλήττονται από συγκρούσεις.

 

- Οι Young Turks, η βρετανική εταιρία που κρύβεται πίσω από τις  XX και FKA, ανακοίνωσαν ότι θα είναι τώρα γνωστή ως Young.

Η μετονομασία έρχεται αφού ο ιδρυτής της εταιρίας Caius Pawson γνώρισε τις πλήρεις ιστορικές συνδέσεις του ονόματος, με τους Young Turks να αναφέρονται συνήθως στην ομάδα που διέπραξε τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.

Ο Pawson είπε ότι η ετικέτα πήρε το όνομά της από το Rod Stewart με το ίδιο όνομα το 2005, αλλά αποφάσισε την αλλαγή ονόματος μετά από μια «μακρά περίοδο προβληματισμού».

 

- Ο Noel Gallagher αποκάλυψε ότι είναι βαθιά στη συγγραφή τραγουδιών για το επόμενο άλμπουμ του, αφού χτύπησε ένα "μωβ έμπλαστρο" στη δημιουργία του δίσκου.

Ο κιθαρίστας Oasis ήταν σκληρός στη δουλειά για τη συνέχεια του «Who Built The Moon;» του 2017 και λέει ότι το κλείδωμα του επέτρεψε να επικεντρωθεί στη νέα μουσική.

 

Μιλώντας στο podcast του Matt Morgan, είπε: «Έχω πάει στο


στούντιο λίγο. Λίγο τρέξιμο, λίγο μοβ έμπλαστρο, μερικά μεγάλα τραγούδια, πραγματικά υπέροχα.

«Κάνω τα τραγούδια για ένα νέο άλμπουμ. Έχω πάει στο στούντιο κάθε μέρα. Αν δεν το είχα, δεν ξέρω πού θα ήμουν τώρα. Αν δεν πήγαινα εκεί καθημερινά. Στην πραγματικότητα, βγήκαν κάποια υπέροχα πράγματα. "

Οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να συνεχίσει να βασίζεται στις επιρροές του τελευταίου του δίσκου, με τον Noel να παραδέχεται ότι πειραματίζεται με το "electro shimmer pop".

«Δεν είναι καθόλου ηλεκτρο. Είναι απλώς και μόνο επειδή τα demos τους, όταν ακούτε το τελειωμένο, δεν θα το αναγνωρίσετε, αλλά θα έχει το ίδιο vibe », είπε.


 

NEW ALBUMS


- CFCF - Memoryland



Προσωπικό album του παραγωγού από το  Μοντρεαλ.

 

Haelos – Somnum



Trip hop  από το Λονδίνο.

 

- Cheap Trick – In another world



Οι παλαίμαχοι της rock (1973) σε νέο δίσκο!

 

- The spirit of the Beehive – Entertainment , death



Τέταρτη δουλειά για το group της alt rock από την Πενσυλβάνια.

 

- Small Black – Cheap dreams



Τέταρτος indie pop – synth pop από το Brooklyn.

 

- Nick Waterhouse – Promenade blue



Στα γνώριμα ρετρό μονοπάτια του.

 

- Skullcrusher – Storm in summer



Νέο EP στην Secretly Canadian

 

- Frances – Wonder



Indie pop από το Λονδίνο.

 

 

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS


-  The Wallflowers – Roots and wings



- The Lathums – Oh my love



- Pink & Rag’n’Bone Man – Anywhere away from here



- Paul Weller – Shades of blue



- Foster the people – Lamb's wool



- London Grammar – America



- Crumb – BNR



- Hildegard – Jour 1



- Roisin Murphy – Assimilation



- Years & Years – Starstruck



- Billie Marten -Creature of mine



- Beachy head – Hiddensee



- Rostam – Changephobia



- Jaws the Shark – Demon dream



- Weyes Blood – Titanic rising





- New Canyons – No shame



- Litany , Oscar Sceller – Playlist



- Cold Cave – Night light



 

Single of the week

Μάρσια – Παιχνίδια φωτός.




Το δεύτερο κομμάτι που έρχεται από την Μάρσια μεταφέρει το σκηνικό από την απομόνωση που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο στις φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες της καθημερινότητας μας. Αυτές αποκτούν όμως άλλη διάσταση ανάλογα με το πώς φωτίζονται.  Θα μπορούσε κανείς να πει πως όλα στη ζωή μας είναι παιχνίδια του φωτός. Εμείς φωτίζουμε διαφορετικά τις καταστάσεις.

Ο τελευταίος στίχος που ανήκει στη Μαρία Λαϊνά ήταν η αφορμή για αυτό το ποίημα.





 

No comments: