Saturday, July 4, 2020

6- 7 – 2020 : Μουσική ενημέρωση - Κυκλοφορίες της εβδομάδας

- Ο Dave Grohl έχει σκεφτεί πώς η συγγραφή μερικών από τα πρώτα τραγούδια των Foo Fighters αποδείχθηκε «εξορκισμός» της θλίψης που γνώρισε μετά το θάνατο του συγκροτήματος του Nirvana, Kurt Cobain.
Μιλώντας στον Matt Wilkinson της Apple Music για να σηματοδοτήσει την 25η επέτειο των Foo Fighters, ο Grohl είπε ότι γράφοντας «This Is A Call» - το πρώτο μεγάλο single του συγκροτήματος - του επέτρεψε να περάσει από μια «αφύπνιση» αφού ο Cobain πήρε τη ζωή του τον Απρίλιο του 1994.

- Η Sia αποκάλυψε ότι «μπήκε στο κόλπο» όταν ο ντροπιασμένος παραγωγός ταινιών Harvey Weinstein προσκάλεσε τη χορεύτρια και το παιδικό αστέρι Maddie Ziegler να πετάξει μαζί του στο ιδιωτικό του αεροπλάνο.
Ο Weinstein, ο οποίος τώρα εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών για σεξουαλική επίθεση και βιασμό στον τρίτο βαθμό, πιστεύεται ότι πρόσφερε την πρόσκληση στην Ziegler πριν βγει ως αρπακτικός.
Εμφανιζόμενη στο Zach Sang Show, η Sia εξήγησε πώς είναι κοντά στη Ziegler - που είναι τώρα 17 - αφού πρωταγωνίστησε στο βίντεο «Chandelier» της το 2014.
Είπε: «Εννοώ, μόλις συνάντησα τη Maddie ένιωσα αυτήν την ακραία επιθυμία να την προστατεύσω, και νομίζω ότι ήταν μέρος της δικής μου θεραπείας και ένιωσα αυτήν την ακραία εξαναγκασμό να την προστατεύσω».


- Πάνω από 1000 καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους ονόματα όπως οι Radiohead, Cure, Nick Cave, PJ Harvey, Johnny Marr, Dizzee Rascal, Primal Scream, Paul McCartney, Dua Lipa, Rolling Stones, Coldplay, Liam Gallagher, Rita Ora, Sam Smith, Lewis Capaldi υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση της Βρετανίας με την οποία αιτούνται αυτή να λάβει άμεσα δράση σχετικά με την ζωντανή μουσική που αυτή τη στιγμή φαίνεται να απειλείται.
Με την επιστολή τους οι καλλιτέχνες έχουν σκοπό να «δείξουν τη ζωτική σημασία της βιομηχανίας της ζωντανής μουσικής στη Βρετανία και να εξασφαλίσουν ότι η κυβέρνηση δεν θα αγνοήσει τη ζωντανή μουσική και να διαμαρτυρηθούν ώστε να υπάρξει η δημόσια και οικονομική υποστήριξη που χρειάζεται η βιομηχανία για να επιβιώσει».
Στο μεταξύ, τον προηγούμενο μήνα η Ένωση Μουσικών Venues στη Βρετανία έστειλε επίσης ανοικτή επιστολή στην κυβέρνηση την οποία υπέγραφαν 560 venues που ζητούσαν χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων λιρών.

- Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα που έχει καταφέρει, τώρα ο Bob Dylan σπάει ένα ακόμα ρεκόρ μιας και έγινε ο μόνος καλλιτέχνης που έχει δίσκο στο Top 40 του Billboard σε κάθε δεκαετία από τα 60s μέχρι και σήμερα.
Αυτό φυσικά το κατάφερε με το νέο του δίσκο Rough And Rowdy Ways ο οποίος φιγούραρε από την πρώτη εβδομάδα στην 2η θέση των αμερικανικών charts, κάτι που το κάνει το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του μουσικού από το 2009 και το Together Through Life.
Καθόλου άσχημα, θα έλεγε κανείς...

- Θα αλλάξουν τα πρόσφατα γεγονόταν στις ΗΠΑ την ποπ κουλτούρα όπως την ξέραμε ως τώρα; Πάντως μετά την προσωρινή απόσυρση του Όσα Παίρνει ο Άνεμος από το HBO στο σινεμά, βλέπουμε και στο κομμάτι της μουσικής, οι καλλιτέχνες να αποφασίζουν να κάνουν κάποιες κινήσεις-δηλώσεις.
Έτσι, μετά τους Lady Antebellum που πρόσφατα έγιναν Lady A,
άλλο ένα country σχήμα που αποφασίζει να αλλάξει το όνομά του είναι οι Dixie Chicks. Πράγμα που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα λέγονται σκέτο Chicks, λόγω του αρνητικού, ρατσιστικού χρωματισμού που είχε η λέξη dixie τον 18ο αιώνα στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.
Όπως δήλωσε το country τρίο, θέλει «να συναντήσει τη στιγμή», αναφερόμενο, φυσικά, στις πρόσφατες κοινωνικές εξεγέρσεις στις ΗΠΑ που ακολούθησαν της δολοφονίας του George Floyd από λευκό αστυνομικό. Πέρα από την ανακοίνωση της επίσημης αλλαγής του ονόματός τους, οι Chicka κυκλοφόρησαν κι ένα νέο single.


NEW ALBUMS
- Paul Weller – On sunset

Στο γνωστό αγαπημένο από πολλούς ύφος ένας αξιοπρεπής δίσκος!

- BdrmmBedroom

Indie πρόταση της εβδομάδας , αλλά περιμέναμε κάτι πιο δυνατό…

- Denai Moore – Modern dread

Indie soul κατά μια έννοια

- Dream Wife – So you when you gonna…

Μας άρεσε το ντεμπούτο , αλλά εδώ ηχούν μονότονα…

-  Willy Nelson – First rose of spring

Τι να πει κανεις για αυτό το σύμβολοτης  country σε αυτήν την ηλικία;

- Henry Green – Half light

Από το Bristol ηλεκτρονική pop.

- Holy Wave – Interloper

Instumental δίσκος για το group  από το Texas.

- Polly Scatterwood – In this moment

Τρίτος δίσκος για την electro pop τραγουδίστρια από το Essex

- Cloud Nothings – The black hole understands
Ξαφνική κυκλοφορία από το πουθενά για τους indie rockers!

- AA Williams - Forever Blue

 Ντεμπούτο indie folk στην Bella Union!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- Kele – Μelanin

- Christine & the Queens – Eyes of a child

- David Gilmour – Yes I have ghosts

- Glass Animals – Heat Waves

- Μax leone – Malleable

- Washed Out – Time to walk away

- Disclosure – My high

- Fear of men – Into strangeness

- Jason Molina – The mission’s end

- Holly Humberstone – Overkill

- A Certain Ratio – Always in love

- Ellie Goulding – Slow grenade feat. Lauv

-  The Growlers – Dream world

- The Fratellis – Six days in June

- Film Noir -My love

- Bill Calahan – Pigeons


- Dizzy – Roman candles

Single of the week

- Fontaines D.C.  – Τelevised mind

Τα λόγια περιττά! Πάμε για έναν από τους δίσκους της χρονιάς!






No comments: