Sunday, December 1, 2019

2 - 12 – 2019 : Οι μουσικές κυκλοφορίες της εβδομάδας


- Ο παγκοσμίως διάσημος Ολλανδός DJ Μάρτιν Γκάριξ, πρόκειται να γράψει και να παρουσιάσει το επίσημο τραγούδι για το UEFA EURO 2020, όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση Dance στο Άμστερνταμ το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.
Την είδηση αποκάλυψε ο ίδιος ο 23χρονος DJ, σε ζωντανή εμφάνιση που πραγματοποίησε στην πόλη του το Άμστερνταμ, η οποία είναι μάλιστα μία από τις 12 διοργανώτριες πόλεις των τελικών του προσεχούς καλοκαιριού. Μετά το τέλος της εντυπωσιακής sold out συναυλίας του, ο Γκάριξ έκανε encore βγαίνοντας στη σκηνή με το διάσημο Κύπελλο Ανρί Ντελονέ - το τρόπαιο που θα κερδίσει ο νικητής του UEFA EURO 2020 - ενώ οι γιγάντιες οθόνες πίσω του επιβεβαίωναν ότι θα είναι ο επίσημος καλλιτέχνης του τουρνουά του 2020.
Η επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού και του καλλιτέχνη που θα το ερμηνεύσει αναμένεται να γίνει την άνοιξη του 2020. Ωστόσο, σε ολοκληρωμένη μορφή, το τραγούδι θα κάνει πρεμιέρα στην τελετή έναρξης του UEFA EURO 2020, στις 12 Ιουνίου στο Στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης.
«Με τιμά απίστευτα η πρόταση της UEFA να γράψω το επίσημο τραγούδι του EURO 2020», δήλωσε ο Γκάριξ. «Το τουρνουά του προσεχούς καλοκαιριού θα φέρει τους οπαδούς πιο κοντά στη δράση από ποτέ και ελπίζω πραγματικά ότι το τραγούδι μου θα κάνει όλη την Ευρώπη να νιώθει μέρος του».


- Είναι τέτοιο πια το επίπεδο δημόσιας κόντρας κάθε που λέει κάτι ο Morrissey, ώστε μέσα σε αναλύσεις για το τι είπε και πώς το εννοούσε έχει μάλλον ξεχαστεί ότι επέστρεψε φέτος στη δισκογραφία, βγάζοντας το άλμπουμ διασκευών California Son τον Μάιο -εκεί κοντά στα 60ά του γενέθλια.
Ο δίσκος πήγε αρκετά καλά σε εμπορικό επίπεδο (Βρετανία #4, Η.Π.Α. #95, Γαλλία #66, Γερμανία #13), με τις κριτικές όμως να μην είναι όλες θετικές . Φαίνεται όμως ότι και ο ίδιος ο Morrissey θεωρεί τον δίσκο ως «δεύτερης» ταχύτητας. Γιατί, αν πιστέψουμε το Morrissey Central, είναι ήδη έτοιμο ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ γεμάτο με φρέσκο υλικό.
Ο δίσκος λέγεται I Am Not A Dog On A Chain και το πλάνο είναι να βγει τον Μάρτιο του 2020 από την BMG. Ηχογραφήθηκε στο Saint-Remy της Γαλλίας, με παραγωγό τον Joe Chiccarelli.
Η BMG ωστόσο, δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει τα νέα. Το Morrissey Central από την άλλη, είναι σίγουρο ακόμα και για το πρώτο single που θα ακούσουμε στα προσεχώς: θα είναι λέει το "Bobby, Don’t You Think They Know?"


-  Σε αυτοκτονία αποδόθηκε επισήμως ο θάνατος της Goo Hara από τις αρχές της Νότιας Κορέας, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που ήδη κυκλοφορούσαν γύρω από το τραγικό τέλος της τραγουδίστριας και ηθοποιού, μόλις στα 28 της χρόνια.
Ξεκινώντας από το Gwangju, η Goo Hara πήρε μέρος στα 14 της χρόνια (2005) στον νεανικό διαγωνισμό ταλέντων της πανίσχυρης SM Entertainment, η οποία πρωταγωνιστεί στην καλλιτεχνική βιομηχανία της Νότιας Κορέας. Το μεγάλο ωστόσο βήμα έγινε το 2008, όταν επιλέχθηκε να αντικαταστήσει τη Kim Sung-hee στη δημοφιλέστατη k-pop μπάντα Kara. Το 2011, επίσης, έκανε και το ντεμπούτο της ως ηθοποιός, παίζοντας την κόρη του προέδρου της χώρας της στο επιτυχημένο τηλεοπτικό σίριαλ City Hunter.
Η διαρκώς ανοδική της πορεία και το διαφαινόμενο τέλος των Kara (2016) την οδήγησε σε μια σόλο καριέρα το 2015, όταν έβγαλε το πρώτο της προσωπικό ΕΡ Alohara (Can You Feel It?), «σκοράροντας» ένα #4 στα charts της Νότιας Κορέας, αλλά κι ένα #64 στην Ιαπωνία.
Τον Σεπτέμβριο του 2018, ωστόσο, η Goo Hara βρέθηκε στο επίκεντρο μιας άσχημης ιστορίας, όταν τα media ασχολήθηκαν εξονυχιστικά με τα όσα ακολούθησαν την εισβολή του ερωτικού της συντρόφου Choi Jong-bum στο διαμέρισμά της, την ώρα που κοιμόταν. Ο γνωστός τηλεοπτικός κομμωτής ήταν μεθυσμένος και κατά τα τα λεγόμενά του της ζήτησε να χωρίσουν, πράγμα που προξένησε μια βίαιη αντίδραση από μεριάς της -το αποτέλεσμα ήταν άσχημα χτυπήματα και στις δύο πλευρές, τα οποία κοινοποιήθηκαν μάλιστα και στο ίντερνετ. Ο Choi Jong-bum κάλεσε την αστυνομία, ενώ η Hara απάντησε με μήνυση, κατηγορώντας τον ότι προσπάθησε να ανεβάσει online προσωπικό τους βίντεο που τους έδειχνε να κάνουν σεξ.

Η δημόσια διαμάχη προκάλεσε ζημιά στην καριέρα της Hara, η οποία υπέστη μια ακύρωση συμβολαίου τον Ιανουάριο της φετινής χρονιάς. Τον Μάιο έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, από την οποία διεσώθη με έγκαιρη μεταφορά στο νοσοκομείο, ενώ τον Αύγουστο κέρδισε τη δίκη ενάντια στον Choi Jong-bum.
H Hara βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη Σεούλ, από τον μάνατζέρ της. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε η αστυνομία, βρέθηκε και σημείωμα αυτοκτονίας, αν και το περιεχόμενό του δεν κοινοποιήθηκε. Τελευταία της δισκογραφική εμφάνιση ήταν φέτος, με το single "Midnight Queen", που έδειχνε προάγγελος κάποιας νέας κυκλοφορίας.

- Ενώ ακόμα απασχολεί τους μουσικόφιλους με τον νέο του δίσκο Ghosteen (Αυστραλία #2, Η.Π.Α. #108, Βρετανία #4, Γαλλία #22, Καναδάς #93, Γερμανία #6), ο Nick Cave ήδη προετοιμάζει το επόμενό του βήμα.
Αυτήν όμως τη φορά δεν πρόκειται για κάποιο καινούριο άλμπουμ με τους Bad Seeds, αλλά για ένα βιβλίο. Και συγκεκριμένα για μια εικονογραφημένη αυτοβιογραφία με τίτλο Stranger Than Kindness, την οποία έχει επιμεληθεί ο ίδιος, σε συνεργασία με τον συγγραφέα Dancey Steinke.
Όπως μαθαίνουμε, το βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2020, ως συνοδευτικό της έκθεσης Stranger Than Kindness: The Nick Cave Exhibition, η οποία θα στηθεί στο Black Diamond της Κοπεγχάγης (Δανία), περιλαμβάνοντας ζωγραφική του, χειρόγραφα, βίντεο και πολλά προσωπικά αντικείμενα.
Όσο για το περιεχόμενο, δεν μαθαίνουμε πολλά, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση. Παρά μόνο ότι θα φιλοξενούνται «σχόλια και στοχασμοί» του Cave.

NEW ALBUMS

-  Jack Penate – After you

Τρίτη δουλειά μετά από παύση 10 ετών για τον Βρετανό τραγουδοποιό.

- Pink Floyd – The Later years 1987 – 2019

Συλλογή ανασκόπηση της τελευταίας τους περιόδου  επί Gilmour!

- Art Alexakis – Sun songs

Solo ντεμπούτο για την φωνή των everclear.

- Kate Rusby – Holly head

Χριστουγεννιάτικη folk δουλειά.

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS

-  Marina – The art of letting go


- Flore – Blue tide eyes

- Nicolas Godin feat Cola Boyy – The foundation



- Neon Indian – Toyota man

- Blossoms – The keeper


- Oh Wonder – I wish I never met you


- No Rome – Trust 3000

- The Weeknd – Blinding lights – Heatless



- Βaxter Dury – Slumlord


- Cornershop – No rock save in roll


- St francis Hotel feat. TT- The truth is dead

- Bombay Bicycle club – Everything else has gone wrong

- Burial – Old tape


- Rufus Wainwrigt – Trouble in paradise




- Still corners – The calvary cross

- Mxmtoon – Prom dress

- Vanessa Carlton – Future pain

Single of the week

Nada Surf – Something I should do

Από τον νέο δίσκο των αγαπημένων alt rockers!




No comments: