Monday, December 10, 2018

3 – 12– 2018


-  Η καθίζηση της δισκογραφίας σε διεθνές επίπεδο και η μείωση των πωλήσεων έχει κάνει τις συναυλίες «σκληρό νόμισμα» στον μουσικό στίβο του σήμερα, ως τον αμεσότερο τρόπο εξαργύρωσης της όποιας φήμης δημιουργείται για τους καλλιτέχνες. 
Ποιοι πρωταγωνιστούν όμως σε αυτό το σκηνικό
Σύμφωνα με το Billboard, ο πιο επιτυχημένος σταρ των ημερών μας είναι ο Ed Sheeran, ο οποίος μέσα στο 2018 έβγαλε περίπου 377.000.000 ευρώ από την Divide Tour, με 99 συναυλίες σε παγκόσμια κλίματα.
Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε την Taylor Swift, με 277.064.000 ευρώ σε 48 διεθνή σόου τα οποία μάζεψε χάρη στη Reputation Stadium Tour -την πιο επιτυχημένη τουρνέ που έχει κάνει ποτέ σόλο καλλιτέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν η Beyoncé και ο Jay-Z, που μάζεψαν 222.840.000 ευρώ μέσα στο 2018, δίνοντας επίσης 48 συναυλίες. 

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Bruno Mars στην 4η θέση με 209.038.000 ευρώ σε 100 συναυλίες και η Pink στην 5η θέση, με έσοδα της τάξης των 158.584.000 ευρώ για 88 συναυλίες. 
Από εκεί και πέρα, έχουμε κατά σειρά τον Justin Timberlake, τους U2, τους αειθαλείς Rolling Stones (που μάζεψαν 103.579.301 ευρώ μόλις με 14 συναυλίες), τον Kenny Chesney και την κοινή περιοδεία των Journey με τους Def Leppard. 

-  Τον έλεγαν Peter McNeish στην πραγματικότητα, όμως ο μουσικός κόσμος τον έμαθε ως Pete Shelley και τον αγάπησε ως «φωνή» των μεγάλων Buzzcocks, αλλά και ως μία από χαρακτηριστικές φιγούρες της punk Βρετανίας.

Γεννημένος στο Leigh της Αγγλίας, ο Shelley συνίδρυσε τους Buzzcocks μαζί με τον Howard Devoto κατά τη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων στο Bolton (1975), αμφότεροι έχοντας ως ήρωες τους Sex Pistols. Μετά από ένα πρώτο ΕΡ (1977) ο Devoto έφυγε και ο Shelley αναπροσάρμοσε τους Buzzcocks στο σχήμα που έμαθαν οι περισσότεροι χάρη σε άλμπουμ σαν το Another Music Ιn Α Different Kitchen του 1978 (Βρετανία #15) ή το A Different Kind Of Tension του 1979 (Βρετανία #26, Η.Π.Α. #163).
To 1981 οι Buzzcocks διαλύθηκαν και ο Shelley ακολούθησε σόλο καριέρα, ενίοτε εκλεκτική, αλλά όχι επιτυχημένη εμπορικά. Έτσι, το 1989 προχώρησε σε ανασχηματισμό των Buzzcocks -τελευταία τους παρουσία ήταν το άλμπουμ The Way το 2014.
Όπως ανακοίνωσε ο αδερφός του, ο Shelley πέθανε χθες το πρωί στο σπίτι του στην Εσθονία (όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια), από καρδιακή προσβολή. Ήταν 63 ετών.


- Πληθαίνουν οι διάσημες παρουσίες που θα κοσμήσουν το ελληνικό συναυλιακό καλοκαίρι του 2019.
Στον μέχρι στιγμής απολογισμό, προσθέτονται τώρα και οι New Order, μπάντα λατρεμένη για το ελληνικό κοινό, με βαθιά επιδραστικότητα στον alternative ήχο.
Το θρυλικό γκρουπ έχει αρκετά χρόνια να επισκεφθεί την Ελλάδα, ανακοινώθηκε όμως τώρα από το Release Athens Festival για την Κυριακή 16 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού.
Η προπώληση ξεκινά αύριο Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί. Στην πρώτη φάση το μονό εισιτήριο τιμάται στα 38 ευρώ και το διπλό στα 70. Επίσης, θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων με αρχική τιμή στα 80 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.Ήδη το MUSIC ON LINE θα έχει δύο εκπροσώπους στην συναυλία μιας και εξασφαλίσαμε νωρίς 2 εισητήρια!


- Οι πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές στις Η.Π.Α. (στις οποίες έλαβε ενεργό μέρος με διάφορα σχόλια και μέσα σημαντική μερίδα του μουσικού κόσμου), έκοψαν λίγο τα φτερά του Donald Trump. Και αναζωπύρωσαν παράλληλα την ελπίδα των αντιπάλων του ότι μπορεί να αναδυθεί ξανά ένας προοδευτικός συνασπισμός που θα πάρει την εξουσία στις Προεδρικές Εκλογές του 2020 (στις οποίες ο Trump θα ξαναείναι υποψήφιος).
Αλλά ο Bruce Springsteen, δεν συμμερίζεται αυτήν την αισιοδοξία. 
Αντιθέτως, δική του γνώμη είναι ότι το 2020 ο Trump θα πετύχει επανεκλογή, όπως είπε στους Sunday Times: «Δεν βλέπω κάποιον απέναντί του, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον... τον άνδρα δηλαδή ή τη γυναίκα που θα μπορέσει να τον νικήσει. Οι Δημοκρατικοί δεν διαθέτουν τον υποψήφιο που θα μπορέσει να φανεί αποτελεσματικός».
Οι δηλώσεις του θεωρούνται πλήγμα για τους Δημοκρατικούς, καθώς είναι γνωστό πως ο διάσημος τραγουδοποιός είναι μεγάλος και σταθερός υποστηρικτής τους.
Κατά τα λοιπά, το «Αφεντικό» επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο στούντιο δουλεύοντας πάνω σε καινούρια τραγούδια.

NEW ALBUMS
-  Ellis – The fuzz

Ντεμπούτο E.P.  για την κοπέλα από το Tορόντο που παραπέμπει σε θυλυκά indie 90s!

-  Cold War Kids – This will all blow people’s stuff

Συλλογή με singles . b sides  καιακυκλοφόρητα!

-  Paul Van Dyk – Music rescues me

Ο νέος ηλεκτρονικός δίσκος τυ γνωστού dj – παραγωγού!

- John MellencampOther peoples stuff


Rocker  για πολλά χρόνια στη σκιά του Springsteen , συνεχίζει όμως  με καλές δουλειές!

-  Bryan FerryBitter-Sweet

 Δίσκος με επανεκτελέσεις και διασκευές!

NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
- Mark Ronson ft. Miley Cyrus – Nothing breaks like a heart

- Tove Lo – Cycles

- Vera Blue – All the pretty girls

- MorMor – Pass the hours

- Sleeper – Look at you now

- Bastille – Grip

- Broken Bells – Shelter


Single of the week
-  Playground Theory – Το λιμάνι (The haven)

Η Μάρσια στο πρώτο Ελληνόφωνο κομμάτι από τον τρίτο επερχόμενο δίσκο του group, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή ερμηνεία!

No comments: