Tuesday, December 4, 2018

3 – 12– 2018


-  Έφτασε τα ...60 για να το αποφασίσει ο Shane McGowan, αλλά τελικά ποτέ δεν είναι αργά για να μπει κανείς στο κλαμπ των παντρεμένων.
Ο συχνά επειδοσιακός τραγουδιστής και κινητήρια δύναμη των Pogues έχει κατά καιρούς βρεθεί στα πρωτοσέλιδα εξαιτίας δυσάρεστων γεγονότων (πότε τα ναρκωτικά, πότε το αλκοόλ,  πότε η ...οδοντοστοιχία του), αλλά τώρα οι ειδήσεις είναι χαρμόσυνες.
Σε τελετή λοιπόν που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στην Κοπεγχάγη της Δανίας, ο McGowan νυμφεύθηκε την επί χρόνια σύντροφό του Victoria Mary Clarke -Ιρλανδέζα δημοσιογράφο, με την οποία και ζει μαζί στο Δουβλίνο. Και τη μουσική του γάμου ανέλαβε ο ...Johnny Depp! 
Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, που αυτές τις μέρες διαπρέπει ξανά στη μεγάλη οθόνη παίζοντας τον κακό μάγο Gellert Grindelwald στο 2ο φιλμ της σειράς Fantastic Beasts (ένα prequel στον κόσμο του Harry Potter), είναι επιστήθιος φίλος με τον McGowan εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια.

-  Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν πολλοί Έλληνες φίλοι των alternative rock και των πιο «σκοτεινών» ακουσμάτων την είδηση ότι οι Madrugada επιστρέφουν στη χώρα μας για συναυλίες, 10 χρόνια μετά τη διάλυσή τους. 
Οι αγαπημένοι Νορβηγοί τερμάτισαν την πορεία τους μετά τον απροσδόκητο θάνατο του κιθαρίστα και συνιδρυτή τους Robert Burås (2007), μόλις στα 31 του χρόνια -με τον Sivert Høyem να ακολουθεί έκτοτε μια σόλο καριέρα καλά γνωστή στα μέρη μας.

Το καλοκαίρι, ο Høyem ανακοίνωσε ότι είναι και πάλι μαζί με τα αυθεντικά μέλη Frode Jacobsen (μπάσο) και Jon Lauvland Pettersen (ντραμς) και έχουν ξαναστήσει τους Madrugada. 
Τώρα, λοιπόν, το γκρουπ βγαίνει σε ευρωπαϊκή περιοδεία για να γιορτάσει τα 20 χρόνια που κλείνει το ντεμπούτο τους Industrial Silence του 1999, η πιο γνωστή δηλαδή και συζητημένη τους δουλειά, που μπορεί να μην «έγραψε» τότε στους διεθνείς καταλόγους επιτυχιών, μα συνέχισε να πουλάει αργά και σταθερά στα '00s. Στη σκηνή, τους 3 Madrugada θα πλαισιώσουν οι συνεργάτες τους, Cato Thomassen (κιθάρες) και Christer Knutsen (πλήκτρα).
Και δεν γινόταν βέβαια να μην περάσει και από τη χώρα μας η περιοδεία. Έτσι, οι Madrugada καταφτάνουν την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Principal της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή 7 Απριλίου στο γήπεδο Tae Kwon Do της Αθήνας. 


-  Τους ξέρει όλη η υφήλιος τους Coldplay, αλλά τώρα, στα ξαφνικά, αποφάσισαν να ηχογραφήσουν ένα καινούριο τραγούδι μετονομαζόμενοι σε ...Los Uninades!
Και τι τραγούδι, μάλιστα, αφού για το "E-Lo" κάνουν μια ηχηρή συνεργασία με τον Pharrell Williams -συμμετέχει επίσης ο Jozzy .Στο όλο κόλπο συμμετείχε εντωμεταξύ ενεργά και η εταιρία των Coldplay, η Parlophone, η οποία είχε τουιτάρει στις αρχές της εβδομάδας ότι έκανε μια νέα μεταγραφή. Μόνο που η φωτογραφία έδειχνε σκιές, τις οποίες οι fans των Coldplay δεν άργησαν να ταυτίσουν με τις γνώριμες φιγούρες της αγαπημένης τους μπάντας.
Πρόκειται αντιθέτως για τη συμμετοχή τους σε ένα νέο συλλογικό ΕΡ φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ονόματι Global Citizen EP 1, που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. Όλα τα κέρδη θα δοθούν στην καμπάνια του οργανισμού Global Citizen για την εξάλειψη της φτώχιας και για ίσα δικαιώματα ως προς τα φύλα, την εκπαίδευση και την πρόσβαση στο νερό.


- Αν και βέρος Εγγλέζος, από το Μπέρμιγχαμ, ο Ozzy Osbourne έχει εδώ και χρόνια μετακομίσει ουσιαστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο σπίτι που διατηρεί στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Και, καθώς φαίνεται, αυτή η σημαντική γεωγραφική μετατόπιση έχει συνδυαστεί με μια γενικότερη απόσταση από ό,τι συγκροτεί τη σύγχρονη βρετανική ζωή.
Παρά ταύτα, με το Brexit να φιγουράρει στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα, δέχεται διαρκώς ερωτήσεις, στις οποίες αντιδρά με μεγάλη αμηχανία, όπως παραδέχεται σε νέα του συνέντευξη με το Big Issue, το περιοδικό των άστεγων της Βρετανίας. 
«Δεν το πιάνω το Brexit», δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν έχω καταλάβει, είναι τόσο μεγάλο θέμα εκεί; Και τι θα συμβεί; Τι ψηφίζει ο κόσμος, μέσα ή έξω», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν διαβάζει εφημερίδες και γενικά δεν παρακολουθεί ειδήσεις, με αποτέλεσμα να έχει μαύρα μεσάνυχτα για τα πολιτικά της πατρίδας του. 

NEW ALBUMS
-  The 1975 – A brief inquiry into online relationships

Soul , Pop, indie , όλα μαζεμένα εδώ σε ένα αδιάφορο μάλλον αποτέλεσμα!

-  Alessia Cara – The rains of growning

Αρκετά έμπειρη πια στο soul , hip hop , pop παιχνίδι!

- Clean Bandit – What is love?

Και ποιος δεν τραγουδάει εδώ: Zara Larson, Ellie Goulding , Demi Lovato , Anne – Marie , Julia Michaels μεταξύ άλλων

-  Meek MillWins & Losses

Από τα νέα μεγάλα oνόματα  του hip hop.

-  Foxwarren -Foxwarren

 Από Καναδά  σε εναλλακτική country rock.


NEW RELEASES SINGLES – TRACKS
-  Ladytron – Far from home

-  Gabrielle Aplin -My mistake

-  Girl in red – We fell in love in October

-  Julia Jacklin – Head alone

-  Arctic Monkeys – Anyways

-  Los Unidades & Pharrell Williams – E-Lo

-  Men I Trust – Break for lovers ft. Helana Deland

-  Ex re – Romance

- Tropics – Velvet

-  Lana Del Rey – 3 years

-  Sharon van Etten – Jupiter 4


Single of the week
- Grimes – We appreciate power

Ηλεκτρονικός ροκ δυναμίτης!


No comments: